L’Atlàntida de Vic presenta un semestre de programació contrastada i plural amb l’objectiu d’arribar a una gran diversitat de públics

11 de juliol de 2014

L’estrena del nou espectacle teatral d’Albert Vidal El bufó místic, el concert de Rosario, la preestrena de Timó d’Atenes de Shakespeare amb Julio Manrique, la presentació del nou espectacle de Love of Lesbian, M&M, i el concert de les cantates de Bach sota la direcció de René Jacobs, són algunes de les propostes que singularitzen la programació de L’Atlàntida per al proper semestre.

Amb la nova temporada de música i arts escèniques, L’Atlàntida consolida un projecte cultural, educatiu i social de grans ambicions artístiques que es va iniciar fa cinc anys. De fet, el proper 23 d’abril celebrarem l’aniversari d’obertura d’aquest equipament de referència tant a la ciutat de Vic com a tota la comarca.  Tal com ha comentat el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Joan López, L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona, acull tot tipus d’activitats entre les quals destaca la programació estable, on la música clàssica té un paper molt important. És doncs la qualitat i pluralitat d’activitats que s’hi duen a terme, el que possibilita que L’Atlàntida esdevingui un equipament cultural generador de coneixement compartit per tota la ciutadania.

Pel que fa a la programació teatral, destaca l’estrena d’El bufó místic d’Albert Vidal que, després de quaranta anys d’evolució i formació a través dels grans mestres, presentarà una performance-conferència on es barreja la paraula, el gest, la música, el vídeo i els efectes especials.  La pre-estrena de Timó d’Atenes de William Shakespeare, l’últim espectacle del Tricicle: Bits; el passeig per la poesia de Joan Vinyoli amb Lluís Soler; Informe per a una Acadèmia, a càrrec del vigatà Ivan Benet; Cels, la darrera part de la tetralogia d’Incendis, dirigida per Oriol Broggi; La Partida de Patrick Marber, dirigida per Julio Manrique i dues propostes de petit format, Pulmons i Llibert, que han tingut una gran acollida per part de la crítica i el públic, són entre d’altres, una mostra de la gran diversitat d’oferta teatral prevista per als propers mesos a L’Atlàntida.

Des d’un punt de vista musical, destaca el cicle Grans Concerts, Vic 2014 amb el concert de les Cantates de Bach dirigit per René Jacobs i el recital de Mikhail Ovrutsky, violinista apadrinat per Anne Sophie Mutter. A l’octubre, entre l’oferta de música moderna, no podem oblidar dues propostes de gran format. D’una banda, el concert espectacle M&M de Love of Lesbian i, de l’altra, el concert de Rosario, que arriben a Vic gràcies a la gira conjunta organitzada des de l’Associació Teatres Amics, de la qual L’Atlàntida n'és membre fundador.  A més a més, entre els mesos de novembre i desembre, l’Orquestra Plateria i Roger Mas acompanyat de la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona ens oferiran el concert de tancament de les seves respectives gires.

Altres propostes de gran interès són: l’espectacle Constel·lacions de la companyia Aracaladanza, Post Clàssic de Tortell Poltrona o el muntatge de flamenc Ay! de la reconeguda bailadora Eva Yerbabuena.

A partir del 21 de juliol s’obrirà la venda d’entrades i abonaments al públic general. Els Padrins de L’Atlàntida en aquests moments ja poden adquirir les seves entrades, mentre que els Amics de L’Atlàntida ho podran fer a partir del proper 14 de juliol.