El dia 10 de cada mes Escena Singular ofereix a diferents col·lectius experiències artístiques de proximitat en espais insòlits del teatre

11 de març de 2020

El proper Sant Jordi L’Atlàntida farà 10 anys. Per celebrar-ho, del 23 al 26 d’abril de 2020 l’equipament oferirà una programació especial d’espectacles i activitats gratuïtes per a tots els públics, sota el lema 10 anys en 4 dies.

En aquest marc de celebració del 10è Aniversari ha nascut el projecte Escena Singular. Una activitat que es realitza el dia 10 de cada mes i que consisteix en oferir experiències artístiques de proximitat en espais insòlits de l’equipament, sempre de forma gratuïta i enfocada a col·lectius ben diversos.

Fins ara, s’ha realitzat amb les parelles lingüístiques del Centre de Normalització Lingüística, amb professionals del Consorci Hospitalari de Vic i aquest 10 de març es va realitzar amb el col·lectiu de dones.

Tot i que l’aforament era de 50 persones, degut a l’interès que va generar la proposta es van ampliar les places i, finalment, més de 60 dones van poder gaudir de l’experiència. En aquest edició, la proposta estava vinculada al Dia Internacional de les Dones i l’objectiu era reflexionar entorn del gènere, el feminisme i la societat patriarcal.

Les participants van començar el recorregut al moll de càrrega on les esperava Fadwa, una peça teatral sobre la vida i obra de la poetessa palestina Fadwa Tuqan, amb Mar Casas i Clara Garcés. A continuació el grup es va desplaçar fins al magatzem del teatre on la cantant empordanesa Joina va oferir un tast del seu àlbum de debut Companyes, una proposta que destaca per l’original fusió d’estils (rap, jazz, funk i electrònica). El recorregut va culminar a l’escenari de la sala Ramon Montanyà, amb el flamenc experimental i multidisciplinari de LaboratoriA Flamenco Project.

Amb aquesta nova proposta L’Atlàntida vol emfatitzar la transversalitat del projecte, implicar a diferents col·lectius i reforçar les complicitats amb les entitats de la ciutat i la comarca. L’etiqueta #Un10quesuma és el paraigües d’aquest objectiu i vol donar a conèixer totes les accions que es realitzaran durant la celebració del 10è aniversari per ampliar la participació social.