L'Atlàntida estrenarà un nou musical participatiu d'Arnau Tordera, obra d'encàrrec de l'Ajuntament de Vic

23 de novembre de 2022

El dissabte 22 d'abril de 2023, en doble sessió, L'Atlàntida estrenarà un nou musical participatiu, amb música i text d'Arnau Tordera, obra d'encàrrec de l'Ajuntament de Vic.  

Com en les darreres edicions, els participants han estat seleccionats a través de quatre sessions de càsting que el 9TV ha enregistrat amb l'objectiu de produir un programa televisiu que mostri el procés d'aprenentatge artístic que els participants duran a terme en els propers sis mesos i que culminarà amb l'estrena del musical a L'Atlàntida. 

El projecte Fem un musical posarà en escena 43 estudiants d’entre tercer d'ESO i segon de Batxillerat de centres educatius de Vic que actuen, canten i ballen sota la direcció escènica de Laura Domènech i la direcció musical de Judit Muñoz. La producció també comptarà amb la participació d'una trentena d'intèrprets instrumentals i ballarins/es.  

Deixa't estar de romanços és el títol de la darrera creació d'Arnau Tordera, fruit d'un encàrrec de nova creació de l'Ajuntament de Vic, inspirada en els personatges de l'imaginari popular de la tradició catalana: Sant Jordi, el Comte Arnau, l'Home dels nassos, en Patufet, la Vella Quaresma, Flordeneu i dones d'aigua, entre d'altres.  

Sinopsi:  

Després de la recordada gesta que va suposar la mort del drac malvat, Sant Jordi i la princesa Cleodolinda han esdevingut reis de Mirmanda, la ciutat llegendària. Allò que en un primer moment podria semblar una circumstància ideal amaga una realitat ben complexa i plena de clarobscurs. Cleodolinda està cansada de la vida que duu a la ciutat, no estima Sant Jordi i vol fugir a la recerca de la felicitat. Al mateix temps, Sant Jordi està sumit en una profunda depressió perquè es veu a si mateix com un heroi en hores baixes que no tornarà a assolir l'èxit al camp de batalla. La situació s'agreujarà amb l'aparició sobtada de l'esperit del comte Arnau, que arribarà a la ciutat creient que allà hi ha la seva desitjada Abadessa. 

Participen en la IV edició del projecte educatiu Fem un musical: l'IES Jaume Callís, l'Escorial, Sant Miquel dels Sants, el Sagrat Cor, l'Escola Estel, l'EMVIC, Osona en Dansa, Escènic Vic, Osona en Dansa, EART Vic.