L’Atlàntida inicia la desena temporada amb diverses propostes de projecció internacional

10 de juliol de 2019

Xavier Sabata presentarà en exclusiva el seu nou projecte centrat en la figura d’Alexandre el Gran.

La pianista Georgina Khatia Buniatishvili oferirà una selecció de les sonates més intenses de Beethoven i el violoncel·lista Jean-Guihen Queyras interpretarà un programa especial amb l’objectiu d’arribar a nous públics.

La genialitat escènica d’Albert Vidal es farà present amb l’estrena d’una performance tel·lúrica de producció pròpia que es representarà al soterrani del pàrquing de L’Atlàntida.

L'Atlàntida ha presentat la nova temporada amb la programació del primer semestre (octubre 2019- gener 2020), com a preàmbul de la celebració del 10è aniversari, que s'intensificarà durant el segon semestre.

Durant aquesta temporada, L’Atlàntida celebrarà els 10 primers anys de funcionament i la seva consolidació com a referent cultural de proximitat que alhora cerca la màxima projecció internacional a través de la seva programació artística.

Al llarg d’aquesta primera dècada, L’Atlàntida ha acollit més de mig milió d’espectadors i ha ofert més de mil espectacles o activitats. La celebració del desè aniversari esdevindrà una nova oportunitat perquè més persones de Vic i de la comarca descobreixin aquest equipament cultural emblemàtic.

Destaca la programació de Grans Concerts Vic 2019, un del cicles més emblemàtics de L’Atlàntida pel que fa a la projecció internacional de l’equipament. La pianista Khatia Buniastishvili, el violoncel·lista Jean–Guihen Queyras, el Quartet Casals, el pianista Alexandre Tharaud i el contratenor Xavier Sabata, que realitzarà la presentació oficial a l’Estat Espanyol del seu darrer projecte, seran els protagonistes de l’edició d’enguany. Un altre concert destacat serà la presentació que la soprano Anaïs Oliveras oferirà del seu primer disc dedicat a Boccherini, el compositor hispànic més important del segle XVIII.

Dins del marc del cicle Escenaris, L’Atlàntida estrenarà Inferno d’Albert Vidal, una performance tel·lúrica de producció pròpia a partir de l’Infern de Dante, que es representarà al soterrani del pàrquing de L’Atlàntida.

Respecte la programació teatral, cal destacar alguns dels èxits teatrals de gran format que acollirà durant els propers mesos: Hits, del Tricicle;  La reina de la bellesa, amb la direcció de Julio Manrique; Jerusalem, protagonitzat per Pere Arquillué, Casa de nines, amb Emma Vilarasau i Ramon Madaula; L’Habitació del costat i La Tendresa de T de Teatre i Dagoll Dagom. Com a propostes de formats multidisciplinaris destaca A vore, una proposta que fusiona la dansa d’arrel tradicional amb la música electrònica.

Pel que fa a la música moderna comptarem amb la presència d’Els Pets i Pau Riba. Entre els espectacles familiars destaca Laika, una història entranyable per a tots els públics guardonada amb el Premi BBVA de Teatre, 2019, el Premi FETEN 2019 i el Premi Drac d’Or 2018.

A l’entorn de tota la programació,  comptarem amb una àmplia oferta d’activitats complementàries i d’accés gratuït de L’Atlàntida Educa: conferències a l’entorn de textos teatrals, xerrades abans dels concerts, diàlegs amb els equips artístics després de les funcions i trobades amb els actors de projectes escènics participatius, entre d’altres.

També s’ha presentat la imatge del 10è aniversari fruit de la fusió de les dues xifres del número 10 amb les línies diagonals de l’arquitectura de L’Atlàntida. A mesura que ens apropem a la data de l’aniversari, el proper 23 d’abril de 2020, aquest element iconogràfic s’anirà fent més present i visible en tot l’espai públic.