Un nou itinerari de programació amb perspectiva de gènere

11 de febrer de 2021

Demà divendres 12 de febrer L'Atlàntida inicia #Ambveudedona, un nou itinerari de programació que, fins al 23 de març, presenta: sis propostes escèniques de format presencial, dues estrenes a la Sala 4 - L'Atlàntida digital, una  exposició sobre violència masclista, càpsules audiovisuals, articles de reflexió i altres recursos online.

Un nou itinerari de programació amb perspectiva de gènere que té com a objectiu contribuir a generar processos de transformació social i incorporar veus silenciades, perifèriques o alternatives.

La guerra no té rostre de dona és la primera cita d'aquest nou itinerari de programació. Una proposta de laperla29, dirigida per Oriol Broggi i protagonitzada per Clara Segura i Guillem Balart. Un relat colpidor que mostra una visió diferent dels conflictes armats a partir de diferents testimonis de dones que van patir la Segona Guerra Mundial. Una proposta teatral basada en textos d'Svetlana Aleksiévitx, premi Nobel de literatura del 2015

Com a preàmbul d'aquest nou itinerari de programació, la Sala 4 - L'Atlàntida digital avui publica una càpsula audiovisual de producció pròpia on la Clara Segura i la periodista i cap de cultura de l'ARA, Laura Serra, reflexionen sobre els continguts d'aquesta obra de teatre. 

La segona proposta de l'itinerari tindrà lloc el proper divendres 19 de febrer amb Encara hi ha algú al bosc, una obra que parla de les supervivents de la violència sexual als Balcans, proposta a partir de la qual la periodista i guionista Teresa Turiera, elaborarà un petit article de reflexió sobre la capacitat de transformació social que té la cultura i que publicarem a l'espai web #Ambveudedona. Aquest nou entorn de reflexió, també comptarà amb la col·laboració del col·lectiu de joves #Novaveu, vinculats al Recomana.cat.

#Ambveudedona, vol esdevenir un espai de cultura conscient i combativa. Activisme i subversió amb una programació escènica i musical que s’expandeix. Una proposta tan necessària com incòmode, relats que colpeixen per a la superació d’un sistema hostil amb l'objectiu d'aconseguir una societat més lliure. Un espai de participació social que vol multiplicar les veus d’una lluita compartida.

Per consultar la programació escènica i musical de l'itinerari #Ambveudedona feu clic aquí.

Per visualitzar la càpsula audiovisual de producció pròpia a l'entorn de l'obra La guerra no té rostre de dona, feu clic aquí.

Per consultar tots els continguts de l'espai web #Ambveudedona feu clic aquí.