L’Atlàntida presenta la nova temporada amb grans propostes musicals i alta intensitat escènica

11 de juliol de 2018

Avui dimecres dia 11 de juliol a les 11 del matí s'ha presentat en roda de premsa la programació de la novena temporada de L’Atlàntida (setembre 2018 - gener 2019) amb la participació de Susagna Roura, regidora de cultura de l’Ajuntament de Vic; Montse Catllà, directora general de la Fundació L’Atlàntida

i Ramon Ferrer, programador de L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona. A més, també hem comptat amb la presència de Jordi Lafon, artista visual convidat i autor de la imatge que encapçala la programació de L’Atlàntida del proper semestre.

Amb la presentació de la nova temporada de música i arts escèniques, L’Atlàntida consolida i amplia un projecte cultural i educatiu de gran ambició artística amb l’objectiu de compartir-lo amb tota la ciutadania i de seguir sumant complicitats amb altres entitats culturals. Tal com recull el Pla d’Acció Cultural de Vic, durant els propers mesos L’Atlàntida exercirà funcions de coordinació de l’activitat escènica i musical de la ciutat. En aquesta línia d’acció s’emmarca la presentació de la temporada escènica que s’ha previst realitzar a L’Atlàntida el 29 de setembre com a acte inaugural.

Una altra de les cites imprescindibles d'aquest semestre serà l'estrena d'Els camins invisibles, una producció pròpia de L’Atlàntida a partir dels poemes en prosa de Lluís Solà i Sala. Pel que fa al conjunt de la programació, destaca la presència d'artistes o entitats osonenques com Núria Graham, l’Orquestra de Cambra de Vic, Sau, l’Orfeó Vigatà, el Casino de Vic o Els Pastorets, entre d’altres. Quant a la programació teatral de gran format, gaudirem de grans èxits barcelonins com Èdip de Sòfocles, Un cop l’any, dirigida per Àngel Llàcer o Les noies de Mossbank Road, entre d’altres. També s’oferiran activitats complementàries de L’Atlàntida Educa amb conferències a l’entorn de textos teatrals, diàlegs amb els equips artístics després de les funcions o xerrades prèvies abans dels concerts. L’espectacle benèfic d’enguany serà a càrrec de Quim Masferrer i anirà en benefici de L’Hospital de la Santa Creu de Vic. L’inici de la programació teatral serà a càrrec de Ventura, de Cristina Clemente, una proposta diferent que es realitzarà en un espai insòlit, la Casa Bojons, i que encapçala el cicle de teatre multidisciplinari Escenaris. La música clàssica seguirà sent el segell d’identitat de L'Atlàntida gràcies a una programació d'àmbit internacional amb la vuitena edició dels Grans Concerts de Vic.

En aquesta ocasió, la imatge de L’Atlàntida serà encapçalada per una peça artística creada per l’artista visual Jordi Lafon proposat des de l’H. Associació per a les Arts Contemporànies. La peça ens presenta un clar caràcter escenogràfic on podem copsar una tranquil·la escena rural pertorbada per uns esbornacs produïts per projectils de fulles disparats per darrera de la peça. Groc temptativa és el títol de l’obra artística que acompanyarà les publicacions del primer semestre de programació de L’Atlàntida.

Amb l’objectiu de facilitar l’accés a un nombre més gran de persones, se seguiran proposant diferents tipus d’abonaments: tastet de teatre, Grans Concerts, abonament lliure i abonament jove. A més a més, tots els espectacles disposen d’un màxim de 10 entrades amb un preu especial de 10 € cada una. Aquestes entrades s’ubiquen a l’última fila i es poden adquirir a partir del 25 de juliol i fins a 48 hores abans de cada espectacle.

Des d’avui 11 de juliol, els Padrins de L’Atlàntida poden adquirir les seves entrades i abonaments. A partir del 16 de juliol ho podran fer els Amics de L’Atlàntida i, a partir del 20 de juliol, la resta del públic.