L'Atlàntida presenta la tretzena temporada de Grans Concerts Vic

22 de setembre de 2023

El cicle comptarà amb solistes de trajectòria internacional, com la violinista Amandine Beyer liderant la formació de cambra I Pizzicanti i el guitarrista Milos Karadaglic que, juntament amb la Franz Schubert Filharmonia, interpretaran el Concert d'Aranjuez.

Josep Maria Colom, Emili Brugalla, Adolf Pla i Alba Ventura interpretaran la integral per a piano de Frederic Mompou i l'escola de Música i Conservatori de Vic oferirà diverses activitats de difusió musical per reivindicar la dimensió universal i humanista de l'obra del compositor.

Avui, divendres 22 de setembre, L'Atlàntida ha presentat en roda de premsa la programació de la tretzena edició de Grans Concerts Vic 23-24, el cicle més emblemàtic i singular de l'equipament. Segons la regidora de Cultura, Bet Piella, Grans Concerts Vic 23-24 és un cicle molt especial i completament consolidat en els catorze anys d'història de L'Atlàntida. Cada any, Grans Concerts Vic esdevé una oportunitat per poder escoltar grans figures de la música clàssica de l'àmbit internacional i, en aquesta XIII edició, bona part de la presència internacionalitat serà representada per músics que van iniciar la seva formació a l'Escola de Música i Conservatori de Vic. Es tracta doncs d'un cicle que posiciona Vic com a ciutat de música, que compta amb el mecenatge de la Fundació Puig-Porret i que en aquesta edició incorporarà un dels primers actes de celebració del 180è aniversari de l'Escola de Música i Conservatori de Vic: el Projecte Mompou; un projecte ideat des de l'Escola de Música i Conservatori de Vic, que compta amb Joan Ribé com a comissari i que permetrà fer arribar la música de Mompou a nous públics.

Montse Catllà, directora general de L'Atlàntida, ha reiterat l'agraïment a la Institució Puig-Porret pel seu suport, persistència i convicció i a la Fundació Mompou per fer-se partícips d'aquesta iniciativa. També ha celebrat l'elevada presència d'exalumnes de l'EMVIC en els concerts i la gran tasca en creació d'infraestructures i centres d'educació musical que de qualitat que el nostre país ha fet durant els darrers anys. També ha explicat que l'Escola de Música i Conservatori de Vic és el centre de formació musical d'iniciativa pública més antic de Catalunya. 

Pau Albert, coordinadora pedagògica de l'EMVIC, ha destacat la vessant educativa del cicle i l'oportunitat que suposa aquest marc de difusió artística per teixir sinèrgies entre l'alumnat i els músics professionals. Montse Catllà, també ha destacat l'interès del públic de Vic i de la comarca, i l'Isaac Pérez, president de l'Aula d'Extensió Universitària de Vic, ha ressaltat les connexions culturals que des de la seva entitat s'estableixen amb L'Atlàntida.

Ramon Ferrer, cap de programació de L'Atlàntida, ha presentat en detall cadascun dels concerts i ha glossat breument la trajectòria internacional de Ferran BardoletMaria TióAlba Carmona i Agnès Mauri, intèrprets d'aquesta edició i exalumnes de l'Escola de Música i Conservatori de Vic. També ha destacat la dimensió internacional de la música de Frederic Mompou i la necessitat de reivindicar-ne la figura. 

El pianista Adolf Pla, ha destacat la dimensió humana de Mompou i l'extensa bibliografia que ha generat i a continuació ha interpretat al piano Jeunes filles au jardin, una de les últimes peces d'Escenes d'Infants de Mompou d'harmonia transgressora.

Joan Ribé, com a comissari del projecte i professor de piano de l'EMVIC, ha explicat l'origen del projecte, la vàlua de la música d'aquest compositor i l'aposta valenta i necessària que suposa pel país. 

Com a tancament de la roda de premsa, Montse Urgell, patrona de la Institució Puig-Porret, ha destacat la missió de difusió cultural i suport a la formació als joves talents que la Institució Puig-Porret porta a terme a Osona i ha constatat que bona part dels joves que durant els darrers anys han gaudit d'aquest suport, actualment desenvolupen una carrera musical d'àmbit internacional i formen part de les formacions de cambra o orquestres que trobem en la tretzena temporada de Grans Concerts Vic 23-24.

Podeu descarregar-vos el pdf de la programació del cicle si feu clic aquí