L’Atlàntida produeix i estrena una versió teatral d’El club dels poetes morts

15 de març de 2018

Ahir dimecres dia 14 de març a les 10 del matí es va presentar en roda de premsa el projecte Fem Teatre: El club dels poetes morts amb la participació d’Anna Erra, alcaldessa de Vic, que va agrair a tots els participants i col·laboradors la seva implicació en el projecte i va destacar l’aposta que des de l’equip de govern municipal s’està portat a terme per a la promoció i la pràctica escènica entre els més joves.

La directora de la Fundació L’Atlàntida, Montse Catllà, va manifestar el compromís educatiu i artístic de L’Atlàntida a través del projecte L’Atlàntida Educa dins el qual s’emmarca l’estrena d’aquesta nova producció. També va explicar que l’objectiu del projecte és crear sinèrgies entre cultura i educació i va remarcar la importància que els joves tinguin presència no només a dalt dels escenaris sinó també a baix, com a públic i va destacar la tasca d’El 9 TV en la realització del programa El club dels poetes morts. El càsting, premiat a la 23a edició dels Premis Zapping com a millor programa de TV local 2017. Per últim, Xevi Font, el director del muntatge, va reflexionar sobre la temàtica i els conflictes que planteja l’obra. A la fila zero van assistir els regidors de l’Ajuntament de Vic, Josep M. Roca i Àlvar Solà, el cap de programació de L’Atlàntida Ramon Ferrer i alguns professors i alumnes dels centres educatius participants.

Durant la roda de premsa, els alumnes participants en el projecte van oferir un petit tastet escènic de diversos fragments de l’espectacle i finalment es va portar a terme un col·loqui amb els assistents.

Dissabte dia 17 de març s’estrenarà a L’Atlàntida una nova versió d’El club dels poetes morts, un producció escènica participativa dirigida per Xevi Font i protagonitzada per una vintena de joves de Vic i de la comarca dins el projecte Fem Teatre. A més, comptarem amb la col·laboració especial de l’actor Jacob Valltramunt i diversos intèrprets adults. Les projeccions i l’escenografia del muntatge l’ha realitzat La Farinera, Centre d’Arts Visuals de Vic i el disseny del cartell és fruit d’un concurs realitzat amb alumnes de 2n curs d’Estudis Artístics Superiors de l’especialitat de Disseny Gràfic de l’ESDAP. Tant el cartell seleccionat com els cartells finalistes es troben exposats al vestíbul de la sala 1 del teatre.

Els centres educatius que participen en el projecte són: l’ESDAP, l’Escola Vedruna de Tona, l’Escorial de Vic, l’Institut Pere Barnils de Centelles, l’Institut de Vic, l’Institut Miquel Martí i Pol de Roda de Ter, l’Institut de Taradell, l’Institut del Teatre de Vic, l’Institut Jaume Callís de Vic, La Salle de Manlleu, el Col·legi Pare Coll de Vic, el Col·legi Sagrat Cor de Jesús de Vic, el Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic i l’SI Les Margues de Calldetenes.

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració especial d’El 9 Nou, La Farinera, l’ESDAP i l’EMVIC.