L'Atlàntida, un referent de la música clàssica

28 de febrer de 2014

El teatre acull la primera edició del VicCelloFestival, amb Pau Codina i Gary Hoffman

L'Atlàntida de Vic acollirà aquest cap de setmana la primera edició de VicCelloFestival, amb dos concerts de referència per a aquest instrument. Aquest divendres,  28 de febrer, a les nou del vespre, el jove violoncel·lista Pau Codina, considerat un dels talents més prometedors del nostre país, oferirà el primer recital.  D’altra banda, el diumenge 1 de març, a les 9 del vespre, el nord-americà Gary Hoffman serà l’encarregat de clausurar aquesta edició amb una proposta centrada en el post-romanticisme musical.

Serà també aquest mes de març que s’inaugurarà el X Festival BBVA de Música Religiosa de Vic, amb l’espectacle “Temptacions” (vídeo performance) a càrrec de la Fura dels Baus, que es durà a terme a la Biblioteca de Catalunya a Barcelona. A fi d’apropar aquest concepte més ampli i trencador de la música religiosa, L’Atlàntida organitzarà un autocar per a padrins i amics.

El 23 de març, arriba una altra de les cites imprescindibles d’aquest festival, amb la versió personal de la Passió segons Sant Joan de J. S. Bach que oferirà Maasaki Suzuki i el Bach Collegium Japan. Una ocasió única i irrepetible per gaudir d’una formació de trajectòria internacional que l’endemà visitarà el Palau de la Música Catalana amb el mateix programa.

Els amants de l’òpera, el diumenge 9 de març tindran l’oportunitat de veure “Norma” de Vincenzo Bellini, l’obra mestra del bel canto italià. Ara bé, prèviament es realitzaran dues accions de comunicació al carrer amb l’objectiu d’apropar l’òpera a un major nombre de persones. Aquestes accions les realitzaran les professores de l’EMVIC Anna Casadevall i Ana Carro, els dies 1 i 8 de març a la tarda.

Notícia d'Osona.com