La Nit dels contes s'estrena a L'Atlàntida en el marc del 180è aniversari de l'EMVIC

14 de maig de 2024

Diumenge 12 de maig més de dos-cents alumnes de la Xarxa EMVIC van interpretar la Nit dels Contes, una cantata de nova creació amb text de Víctor Sunyol i música d'Antoni Miralpeix.

Diumenge 12 de maig es va estrenar a L'Atlàntida, la Nit dels contes, obra encàrrec de l'Ajuntament de Vic amb motiu de la celebració del 180è aniversari de l'EMVIC.

La interpretació ava anar a càrrec de més de dos-cents alumnes de l'EMVIC i de la xarxa d'aules de música associades.

L'estrena de l'obra va comptar amb la dramatúrgia i narració de Pep Paré, moviments coreogràfics de Romina Ferrari i direcció musical de David Gómez.

La Nit dels Contes és una cantata escrita i composta amb una clara vocació pedagògica que faciliti la participació d'un gran nombre de cantaires i intèrprets. Es tracta d'una cantata per a veus blanques, narradors, piano, baix elèctric, bateria i conjunts instrumentals de violins, ukeleles i instruments Orff. Properament, s'ha previst editar l'obra en format de conte il·lustrat per Gibert Ramon.

Durant aquest 2024, Vic celebra el 180è aniversari de l'Escola de Música de Vic, l'escola de música de titularitat pública més antiga de Catalunya i que actualment compta amb més de 1.500 alumnes.