Laura

17 de desembre de 2022
  • Grans Concerts
Laura GC

La compositora Helena Cánovas estrena una recreació de l’obra de Llor per a veu i música electrònica

Miquel Llor escull Vic com a escenari d’una història que segueix connectant amb sensacions molt actuals: buscar-se, perdre’s, deixar-se endur, no encaixar, trobar-se, acceptar-se. La Laura parla, pregunta, xiuxiueja o canta a les muralles de Vic, les parets d’aquelles cases que encara podem reconèixer al text, o deixa que la seva veu es dissimuli en la boira. L’espai, l’escenari o la llum de la nostra ciutat emmarquen el seu procés interior.

La compositora Helena Cánovas revisita el text de Llor, però també revisita el personatge de Laura i l’espai que és Vic, en una obra que busca dins les possibilitats de la veu i es mou entre la cançó i l’atmosfera, entre l’organicitat del cos i la virtualitat de l’electrònica.

Helena Cánovas i Parés (Tona, 1994) és una compositora resident entre Catalunya i Alemanya. De petita es forma en piano i cant coral a Tona i al Conservatori Professional de Música de Vic. L’any 2012 ingressa al Conservatori Superior de Música d’Aragó, on estudia el Grau de Composició fins l’any 2017 amb Agustí Charles entre d’altres professors. Després de rebre una beca de Residència Artística de deu mesos, l’Helena es trasllada a Alemanya, l’octubre de 2017, per continuar els seus estudis de Composició a la Universitat de Música i Dansa de Colònia. L’any 2019 finalitza un primer Màster en Composició de Música Instrumental amb Markus Hechtle i posteriorment, l’any 2022, conclou un Màster en Composició de Música Electrònica amb Michael Beil.

Des de l’any 2019 l’Helena ha rebut encàrrecs de diferents institucions i festivals del centre d’Europa. En destaquen el Festival Acht Brücken, l’òpera de Bonn, l’òpera de Bielefeld o el Festival SPARK. L’any 2019, l’Helena rep, juntament amb Alba Font Villar, la beca de Creació Artística Ciutat de Vic. A finals de l’any 2020, la seva obra Unterweisung im Weinen és premiada amb el D-bü Preis. Finalment, l’any 2021, rep el Carmen Mateu Young Artist European Award com a compositora d’òpera.

La carrera d’Helena s’ha especialitzat en els darrers anys en la música dins del context teatral i performàtic, explorant noves formes de teatre musical i òpera, a partir de l’escriptura i la inclusió de noves tecnologies.

Consulta aquí el programa de mà.

Sessions

  • 17 desembre 2022Ds20:00
    Sala 1 Ramon Montanyà

Detalls

Gèneres
Música
Cicles
L'EMVIC, Temporada estable
Preu
10 € - 18 €
Durada
1 h 10 min
Organitzadors
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

Helena Cánovas i Parés, composició i dramatúrgia  

Adriana Aranda, veu  

Luis Azcona, percussió  

Carla González Ferrer, baix  

Nina Sunyer, viola

Itziar Viloria, teclats  

Álex Tentor, guitarra