Les dones protagonitzen la programació de L'Atlàntida

6 de març de 2020

Durant el mes de març L’Atlàntida celebra el Dia Internacional de les Dones amb la voluntat de fer més visible el paper destacat que té la figura femenina en l’àmbit de la música i les arts escèniques. Per aquest motiu, durant les properes setmanes es presentaran diverses propostes escèniques i musicals protagonitzades per dones i aquest cap de setmana, abans dels espectacles,  es projectarà un vídeo testimonial sobre la importància que té la vivència cultural per a les dones que al llarg de la seva vida han patit situacions de vulnerabilitat.

Entre les activitats especials que L’Atlàntida portarà a terme durant el mes de març destaca també L’Escena Singular del 10 de març adreçada exclusivament a dones. Una proposta d’accés gratuït (prèvia inscripció) en la qual un grup reduït d'assistents viurà una experiència artística trepidant de molta proximitat. Un recorregut per diferents espais insòlits del complex cultural de L’Atlàntida durant el qual es presencien tres micropropostes artístiques de música, teatre i dansa.

Escena Singular és un dels nous projectes que L’Atlàntida està portant a terme per a la creació de nous públics. Amb motiu de la celebració del desè aniversari, el dia 10 de cada mes es realitza una Escena Singular adreçada a un col·lectiu concret. El mes de febrer varen participar-hi professionals de l’àmbit sociosanitari de Vic; el mes de desembre, alumnes i professorat del Centre de Normalització Lingüística de Vic i durant el mes de maig s’ha previst que hi participi la comunitat professional de l’àmbit educatiu de Vic.

Pel que fa a la programació estable, destaca la centralitat de la figura femenina més enllà del mes de març i l’estrena de Laboratoria Flamenco Project el dijous 19 de març que pretén reflexionar sobre les diverses maneres de viure i expressar la feminitat.

Amb motiu de la celebració de la Festa de l’esport Vigatà del 13 de març a L’Atlàntida, aquest any també s’ha previst la realització d’una taula rodona sobre dones i atletisme el 12 de març a la tarda.