Lù, de Cia. Maduixa

13 de desembre de 2020
Lù, de Cia. Maduixa

Dansa, elements audiovisuals i arts plàstiques 

Dues nenes pobres són les protagonistes de  (路) (en xinès, “camí”). Treballen al camp sense descans però han convertit la dura feina que normalment faria un adult en un fantàstic joc per sobreviure i ser una mica felices. No hi ha cap nen o nena que no jugui, que no miri, toqui, tafanegi, experimenti, inventi, imagini i, sobretot, somiï i aprengui.

Espectacle íntim i poètic de la valenciana Cia. Maduixa que combina dansa, elements audiovisuals i arts plàstiques. Un cant al poder de la imaginació dels més petits de la casa. El 2018, la companyia va guanyar el premi Moritz de Tàrrega per Mulïer.

Amb aquest títol que en xinès significa camí, el muntatge ens introdueix en la màgia i la poesia d’aquest món plàstic a partir de punts, línies i formes. O potser en les pintures d’estil puntillista de la japonesa Yayoi Kusama, que són una font d’inspiració d’aquest muntatge.

La dansa i unes imatges de gran bellesa són les eines que utilitza aquesta companyia per parlar sobre el treball infantil.

Els personatges de la peça, a cavall entre el moviment i les arts audiovisuals i plàstiques, són dues nenes. I tot i que es veuen obligades a treballar en condicions més dures que molt adults, aconsegueixen sobreviure dia rere dia en una exhibició de resistència poc habitual contra l’adversitat. Potser és perquè el seu mon interior, l’univers imaginari on es refugien, els permet fer front al patiment i la injustícia. Treballen però també juguen, i aconsegueixen reflectir en el joc els seus somnis i anhels: tenir un lloc per viure i una família.

2019: Premi Feria Teatro Mostra Alcoi LÛ al millor espectacle familiar

Recomanat a partir de 4 anys.

 

Crítiques i valoracions de l'espectacle :

Revista digital «Clip de Teatre»

http://www.andreusotorra.com/teatre/clipdeteatre/index.html

Sessions

  • Lù, de Cia. Maduixa
    13 desembre 2020Dg10:30
    Escenari Sala 1 Ramon Montanyà
  • Lù, de Cia. Maduixa
    13 desembre 2020Dg12:00
    Escenari Sala 1 Ramon Montanyà

Detalls

Gèneres
Familiars, Dansa
Cicles
Familiar, Temporada estable
Preu
7 €
Durada
40 min
Organitzadors
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

Intèrprets: Laia Sorribes i Melissa Usina

Idea i direcció: Joan Santacreu

Dramatúrgia i ajudant de direcció: Paula Llorens

Direcció coreogràfica: Baldo Ruiz

Assessorament del moviment: Cristina Fernández

Composició musical: Damián Sánchez

Treball d’investigació del cos: Pau Bachero

Audiovisuals: Virtual Art & Bea Herráiz

Vestuari: Joan Miquel Reig

Una creació de Cia. Maduixa amb l’ajuda de la Generalitat Valenciana, l’Institut Valencià de Cultura, el Festival Grec de Barcelona i l’Ajuntament de Sueca.