Maria Dolors Bonal rep el I Premi Oriol Martorell a la pedagogia musical

8 de juny de 2015

El passat dissabte, 6 de juny, es va celebrar la primera entrega del Premi Oriol Martorell a L’Atlàntida.

La Fundació L’Atlàntida, juntament amb l’Ajuntament de Vic han creat el Premi Oriol Martorell destinat a personalitats del sector musical que hagin dedicat la seva vida professional a la pedagogia musical, en qualsevol dels seus àmbits. Aquest premi s’atorgarà de manera biennal.

En la primera edició d’aquest premi, que va tenir lloc el passat dissabte 6 de juny a L’Atlàntida, el jurat, format per Enriqueta Anglada, Carles Farràs, Estefania Balcells, Josep Borràs, Lluís Vila d’Abadal, Montse Catllà i Sebastià Bardolet, va decidir per unanimitat guardonar a Maria Dolors Bonal i de Falgàs, ja que ha dedicat tota la seva vida professional a la pedagogia musical amb una visió de renovació i amb un clar accent social. Cal recordar que Bonal va fundar l’escola de música L’Arc l’any 1967 i l’any 2004 va crear Xamfrà, un cendre de música i escena per la inclusió social al Raval de Barcelona.

En l’acte hi van intervenir: Anna Erra, aleshores primera tinent d’alcalde i regidora d’Educació de Vic; Lluís Vila d’Abadal, director general de la Fundació L’Atlàntida; Enriqueta Anglada, presidenta del jurat; Sebastià Bardolet, secretari del jurat; Albert Romaní, músic i pedagog; alumnes de l’Escola de Música de Vic; alumnes de Can Ponsic i de Xamfrà i, evidentment, la guardonada.

Imatges de la gala: https://www.youtube.com/playlist?list=PLwy8dEQIoX0pkY2fh87PLZqYYBaZYkkv_