Oncle Vània

6 de novembre de 2021
Imatge Vània

La vida malgastada, l’amor no correspost... Amb Oskaras Korsunovas, el reconegut director europeu, i un repartiment de luxe

L’oncle Vània, que va estrenar-se el 1899 al Teatre d’Art de Moscou, és una de les obres més importants de la literatura dramàtica del segle XIX. Anton Txékhov reflecteix l’apocalipsi interior d’un grapat de destins humans: el tedi, la vida malgastada, l’amor no correspost o la feina inacabable marquen l’existència dels personatges d’una de les obres més desoladores i representatives de l’autor rus.

L’acció transcorre a l’antiga casa de camp d’una família aristocràtica en decadència. La tranquil·la existència de l’oncle Vània i de la seva neboda Sònia es veu alterada amb l’arribada del professor Serebriakov i la seva jove i atractiva esposa, Elena. Aquest fet farà que tots els personatges es replantegin el seu lloc a la vida.

A l’obra podem veure l’enfrontament simbòlic entre dos móns: d’una banda, el de la vida al camp, aïllat culturalment i geogràfica; de l’altra, el que representen els dos ciutadans que venen d’un indret europeïtzat i més intel·lectual. No obstant això, tots plegats comparteixen una cosa: la profunda infelicitat.    

A les 19’00 h xerrada divulgativa a l’entorn de l’obra.

Sessions

  • 6 novembre 2021Ds20:00
    Sala 1 Ramon Montanyà

Detalls

Gèneres
Teatre
Cicles
Connexions, Temporada estable
Preu
10 € - 27 €
Durada
2 h 45 min + 15 min de pausa
Organitzadors
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

Autor: Anton Txékhov

Director: Oskaras Koršunovas

Intèrprets: Julio Manrique, Raquel Ferri, Ivan Benet, Júlia Truyol, Lluís Marco, Carme Sansa i Anna Güell.

Músic/actor lituà a l’espectacle: Kaspar Bindeman

Producció: Temporada Alta 2020 i Teatre Lliure

Obra realitzada en col·laboració amb Temporada Alta

Amb el mecentage de: