Presentem la nova programació de L'Atlàntida

13 de desembre de 2017

Avui dimecres dia 13 de desembre a les 10 del matí s'ha presentat en roda de premsa la programació del segon semestre de L'Atlàntida (gener- juliol 2018) amb la participació de Susagna Roura, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vic; Montse Catllà, directora general de la Fundació L'Atlàntida i Ramon Ferrer, programador de L'Atlàntida, Centre d'Arts Escèniques d'Osona.

L'Atlàntida aposta per la producció i la creació artística local i nacional amb l'estrena de tres projectes teatrals, la creació d'un nou cicle de teatre de proximitat, Teatre de prop, i la producció escènica participativa de l’obra El club dels poetes morts, dirigida per Xevi Font i protagonitzada per joves de Vic i de la comarca dins el projecte Fem Teatre.

L'obra Llibres per cremar, dirigida per la vigatana Blanca Bardagil, inaugurarà el segon semestre. Després de l'estrena a Vic els dies 26 i 27 de gener, farà temporada al teatre El Maldà de Barcelona. El divendres 9 de febrer s'estrenarà A.K.A, dirigida per la també vigatana Montse Rodríguez. Després farà temporada a la Sala Flyhard de Barcelona. Finalment, el 2 de març s'estrenarà Tornar, un espectacle basat en el llibre de poemes i dibuixos de Noemí Morral. Es tracta d'una coproducció de L’Atlàntida i els Teatres d’Osona (l'Auditori de Calldetenes i el Teatre Cirvianum de Torelló)

Una altra novetat serà el cicle Teatre de prop, amb set propostes teatrals de petit format properes a l'entorn comarcal, que complementarà el cicle de producció pròpia Música de prop.

Quant a la resta de la programació, destaca la presència d'artistes osonencs com The Sey Sisters, Mima Riera, Ernest Villegas, Joana Serrat i Alba Carmona, entre d’altres. Pel que fa a la programació teatral de gran format, gaudirem de grans èxits barcelonins com La calavera de Connemara, Paraules encadenades, de Jordi Galceran; Bodas de sangre i noves produccions com Cyrano, amb Lluís Homar; Frankenstein, Moby Dick, amb Josep Maria Pou o El fantasma de Canterville, protagonitzat per Joan Pera.

Pel que fa a la música moderna, destaca el concert de Mishima el 3 de març a la sala 2, a peu dret i amb servei de bar. Una altra novetat és el concert Djangologie, l’1 de juny al pati de grades de L’Atlàntida. En aquesta ocasió també hi haurà servei de bar.

D’altra banda, seguirem oferint una àmplia oferta d'activitats en el marc de L’Atlàntida Educa, complementàries a la programació i d'accés gratuït: conferències a l'entorn de textos teatrals, xerrades abans dels concerts, diàlegs amb els equips artístics després de les funcions, trobades amb els actors, projectes escènics participatius, etc. Al llarg de la temporada 2017-2018 està previst de realitzar més de 80 activitats i projectes vinculats a L’Atlàntida Educa.

Durant aquest segon semestre, la imatge de L’Atlàntida serà un collagge titulat PRRRS, de l'artista H (Ripoll, 1991). L'obra representa una abstracció d'allò que l'espectador s'emporta després d'assistir a un acte escènic. A partir del 26 de gener la podrem veure exposada al vestíbul de L’Atlàntida. H és la segona artista que participa en el projecte Artistes en escena que L’Atlàntida porta a terme amb la col·laboració de l’H. Associació per a les Arts Contemporànies.