Prometeu

16 d'octubre de 2021
  • Familiar
Foto Prometeu

L’Agrupación Señor Serrano presenta una visió crítica i desenfadada dels mites grecs destinada a infants

Prometeu és el primer volum del Projecte Olympus, una sèrie teatral basada en una visió crítica i desenfadada dels mites grecs destinada a un públic infantil. L'objectiu és que puguin gaudir de l’espectacle amb autonomia sense la presència dels pares i mares a la sala. Una porta d’entrada per als més joves al món de la mitologia, on trobarem històries antigues revisades i connectades amb l’actualitat. Olympus és un intent de robar el foc a Netflix per donar-lo als infants.

Un narrador, que mitjançant un relat oral, la manipulació de maquetes i miniatures, l’ús del vídeo en temps real, les projeccions, recursos virtuals i la interpel·lació directa amb els nens i nenes, construeix un recorregut narratiu-explicatiu que parla del mite de Prometeu, el relaciona amb el Dr. Frankenstein i deixa la porta oberta a investigar la figura de Julian Assange com a possible Prometeu contemporani.

El prestigiós col·lectiu Agrupación Señor Serrano s’endinsa per primera vegada en el món del teatre familiar de la mà dels mites grecs. Un nou públic i noves històries sense perdre la seva coneguda visió crítica i irònica del món. Prometheus és una sèrie que es representa en directe online (per Zoom i per a un nombre limitat d’espectadors) amb un narrador i figures de joguina. El protagonista del primer capítol de la sèrie és precisament Prometeu, el tità amic dels éssers humans castigat per Zeus per haver-los lliurat el foc i, en conseqüència, haver-los alliberat de la seva condició animal. Els mites ens permeten interrogar-nos sobre la naturalesa humana sense trobar per força respostes unívoques.

S'entregarà el dossier pedagògic als pares i mares perquè sàpiguen què han vist els infants.

Recomanada de 6 a 11 anys.

ATENCIÓ: els infants gaudiran de l’espectacle amb autonomia sense la presència de les persones acompanyants a la sala. Per aquest motiu, només cal adquirir entrada per als infants.

Dossier pedagògic. Podeu consultar el dossier fent clic aquí.

Sessions

  • 16 octubre 2021Ds18:00
    Sala 2 Joaquim Maideu
    Exhaurit

Detalls

Gèneres
Familiars, Teatre
Cicles
Familiar, Temporada estable
Preu
7 €
Durada
45 min
Organitzadors
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

Creació: Agrupación Señor Serrano

Dramatúrgia: Àlex Serrano i Pau Palacios

Performer: Àlex Serrano

Cap tècnic: David Muñiz

Cap de producció: Barbara Bloin

Producció executiva: Paula Sáenz de Viteri

Management: Art Republic

Producció: Agrupación Señor Serrano amb el suport de la Sala Beckett i del Departament de Cultura de la Generalitat


Projecte guanyador del programa Residenze Digitali de la Fondazione Armunia – Centro di Residenze della Toscana