Roda de premsa del projecte "Fem un musical: El Mikado"

5 de maig de 2017

Dissabte dia 13 de maig s’estrenarà a L’Atlàntida una nova versió del musical El Mikado dirigida per Antoni Font-Mir, protagonitzada per disset solistes, un cor format per cinquanta alumnes de secundària, l’Orquestra de Cambra de Vic i amb la col·laboració d’Arnau Tordera del grup Obeses. L’escenografia del muntatge l’han realitzat alumnes del cicle d’Arquitectura efímera de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic.

L’estrena d’aquesta producció pròpia de L’Atlàntida és la culminació del projecte educatiu Fem un musical, desenvolupat durant el curs escolar en diversos centres d’educació secundària d’Osona.

A la roda de premsa celebrada ahir, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha destacat l’abast comarcal del projecte i l’aposta educativa i artística que suposa per als joves que hi participen. La directora de la Fundació L’Atlàntida, Montse Catllà, ha manifestat el compromís educatiu i artístic que L’Atlàntida vol exercir durant els propers anys i també ha convidat els directors dels centres educatius a seguir treballant conjuntament per garantir als més joves l’accés a la cultura i l’educació. Ramon Ferrer, cap de programació, ha explicat l’abast del projecte educatiu i Antoni Font-Mir, director del muntatge, ha reflexionat sobre la temàtica i els conflictes de l’obra i que, més de cent anys després de l’estrena, segueixen essent d’actualitat.

Els centres educatius que han participat en el projecte són: Institut de Vic, Institut Jaume Callís, Col·legi Sagrat Cor de Vic, Escorial de Vic, Escola Sagrats Cors de Torelló, Escola Sagrats Cors de Centelles, Institut de Gurb, Institut Les Margues de Calldetenes, Institut del Voltreganès, Escola Rocaprevera de Torelló, Institut Escola Marta Mata de Torelló, Institut Miquel Martí i Pol de Roda de Ter, Escola Casals Gràcia de Manlleu.

Aquesta iniciativa ha comptat amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics d’Osona, el suport del Consell Comarcal d’Osona i el patrocini de la Fundació Privada Girbau.