Rojos

Imatge rojos

Dansa i moviment sota el context de la recerca històrica i la Guerra Civil  

Rojos parteix d’una recerca de testimonis de l’època de la postguerra de la Guerra Civil espanyola i de la recuperació del llegat cultural artístic. Una època en clau de peça escènica que vol posar en valor la memòria d’uns fets dramàtics per a una generació, la vida clandestina durant la repressió que va tenir lloc després de la guerra mitjançant les figures artístiques, les dones creadores i el moviment homosexual, i vincular el present amb l’època de la postguerra. 

Amb més de 15 anys d’experiència, Miquel Barcelona ha treballat amb creadors com ara Carolyn Carlson, Juan Kruz de Garaio Esnaola, Raffaelle Giovanola, Darío Fo, Àlex Rigola, Qars Teatre, Cobosmika Company i Laura Vilar, entre molts d’altres. Forma part del projecte ALIANSAT del SAT! Sant Andreu Teatre 19-21, és membre de l’equip artístic de nilak i és cofundador de l’espai de creació nunArt Creacions Contemporànies. La companyia de dansa Miquel Barcelona entén la pràctica artística com una eina per a la transformació social amb cinc eixos d’interès: territori, memòria, sostenibilitat, educació i generació de públics. La companyia està dins del Programa CREAmedia de Barcelona Activa 2020. 

Els dies de funció es podrà visitar al Foyer l’exposició Memòria roja, que posa en context, de manera visual, alguns fets històrics rellevants sobre els que es basa l’espectacle Rojos. 

Sessions

  Detalls

  Gèneres
  Dansa
  Cicles
  #EscenaCrítica, Temporada estable
  Preu
  10 - 18 €
  Durada
  1 h 10 min
  Organitzadors
  Fundació L'Atlàntida

  Fitxa artística

  Direcció, concepte i recerca: Miquel Barcelona  

  Composició musical: Carlos Martorell (sala) i Oriol Mula (carrer)  

  Acompanyament coreogràfic: Fàtima Campos  

  Acompanyament vocal: Nacho Melús  

  Intèrprets i col·laboradors coreogràfics: Miquel Barcelona, Helena Gispert, Martí Güell i Bea Vergés  

  Escenografia: Laura Clos “Closca” Coproducció Mercat de les Flors, Els Costals Centre Cultural, AGITA Figueres, Vòrtex, Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural   

  Amb el suport de Superamas, Fundació La Plana, Creamedia, Centre Cívic Can Clariana, Esbart Ciutat Comtal, Escena Poblenou, Rafató Teatre, nilak i Coincidències