Simfonova. 'L’òpera dels amics'

28 de gener de 2024

Òpera en directe amb fragments coneguts de tothom presentats per Marcel Gorgori

Simfonova vol mostrar en els seus concerts que l’accés a l’òpera està a l’abast de qualsevol que tingui un mínim d’interès a accedir-hi, i això és el que intenta mostrar també L’òpera dels amics, el seu cinquè espectacle.

El nucli del concert és la interpretació dels fragments operístics que més emocionen i agraden a cinc personatges populars i coneguts de tot el públic que, en conversa distesa amb el comunicador Marcel Gorgori, creador i presentador dels espectacles de Simfonova, justifiquen el perquè de les seves preferències operístiques, i expliquen les circumstàncies personals que els porten a triar aquells fragments i no uns altres.

Els cinc personatges protagonistes (es projectaran les seves gravacions) de L’òpera dels amics són: Carles Sans (El Tricicle), Josep Roca (sommelier i propietari d’El celler de Can Roca), Helena García Melero (periodista de TV3), Toni Clapés (periodista i comunicador de RAC1) i Boris Izaguirre (escriptor, presentador de televisió i showman).

Rigoletto o Il trovatore, de G. Verdi, Madama Butterfly, Tosca, o La Bohème, de Puccini, Tannhäuser, de Richard Wagner, Carmen, de Bizet, Cavalleria rusticana, de Mascagni, o Samsó i Dalila, de Saint-Saëns, són algunes de les òperes que trien els cinc personatges i que s’interpreten en el concert, amb un guió elaborat i presentat des de l’escenari per Marcel Gorgori. 

Sessions

  • 28 gener 2024Dg18:00
    Sala 1 Ramon Montanyà

Detalls

Gèneres
Música clàssica, Òpera
Cicles
Avançaments 2024, Temporada estable
Preu
10 € - 28 €
Durada
2 h 40 min (pausa de 20 min inclosa)
Organitzadors
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

Idea, guió i presentació: Marcel Gorgori

Direcció musical: Daniel Antolí i Plaza

Solistes:

Antoni Lliteres, tenor

Laura del Río, soprano

Toni Marsol, baríton

Laura Vila, mezzosoprano

 

Orquestra Barcelona Filharmonia

Orfeó Vigatà