SINGLE8

16 de juliol de 2024
SINGLE8

Japó, 2023 / Direcció: Kazuya Konaka / Intèrprets: Yu Uemura, Akari Takaishi, Francis Ng, Gordon Lam / Idioma: japonès amb subtítols en català i anglès / Durada: 113 min.

Fa molt temps, concretament l'estiu de 1978, en un lloc molt, molt llunyà, concretament el Japó, Hiroshi, un estudiant de secundària enlleurnat per la pel·lícula Star Wars, construeix una nau espacial en miniatura amb el seu amic Yoshio i la filma amb una càmera de 8mm. Ben aviat proposaran rodar un curt com a projecte pel festival cultural de la classe.

"Veure pel·lícules és divertit, però fer-les encara ho és més",  diu el director Konaka Kazuya, que ha treballat a la sèrie Heisei Ultraman i es va passar l'adolescència fent pel·lícules en 8mm. Aquesta història sobre "fer-se gran" és una carta d'amor al cinema més artesanal a través de la divertida mirada nostàlgica a una època sense ordinadors ni mòbils. Els efectes especials eren casolans, les pel·lícules es revelaven i un rodatge era l'excusa perfecte per viure una gran aventura amb els teus amics. Single8 és una de les sorpreses de la temporada, elogiada per mestres com Hirokazu Kore-eda i Kiyoshi Kurosawa. Que la nostàlgia us acompanyi!

Una historia sobre hacerse mayor en forma de carta de amor al cine. El director Kazuya Konaka, en cuyos años de adolescencia se basa la película, captura su pasión y determinación con una capacidad de superación e inventiva patrimonio de una época muy, muy lejana, sin tecnología digital.  Single8 es una de las sorpresas de la temporada, elogiada por maestros como Hirokazu Kore-eda y Kiyoshi Kurosawa.

In the summer of 1978, high school student Hiroshi, a passionate Star Wars fan, builds a miniature spaceship with his friend Yoshio and begins filming it using an 8mm camera.

Single8 is a coming-of-age story disguised as a love letter to the art of filmmaking.

Director Kazuya Konaka explains: “I’ve always wanted to make a film about those days when I was obsessed with making amateur films. Watching movies is fun, but making them is even more fun. I want to make a movie that the audience can relate to.”

Dimarts, 16 de juliol, a les 16.00 h, a L'Atlàntida

Secció Oficial a concurs. European Premiere

Sessions

  • 16 juliol 2024Dt16:00
    Sala 1 Ramon Montanyà
    Comprar

Detalls

Gèneres
Cinema
Cicles
Festival Nits de cinema oriental
Preu
6 €
Durada
113 min
Organitzadors
Festival Nits de cinema oriental