Solidari de L'Atlàntida amb el CRAE de la Serra

26 de març de 2023
  • Espectacle solidari
CRAE la Serra

Celebrem els 7 anys de La Serra Music Band amb artistes convidats 

Un repàs al repertori de la Serra Music Band durant aquests 7 anys, amb els seus membres actuals i també amb els passats... i amb una col·laboració  artística molt especial que de moment mantindrem en secret. 

L'Anas farà de fil conductor de la sessió. Aquest jove ens explica la seva experiència des de la seva arribada al CRAE La Serra, amb la banda ja formada, repassant els temes del 2015 fins als més actuals. La Lluna a l’aigua, la Bamba, Musica ligera, Mama, Haurà valgut la pena, etc. son ja clàssics del  repertori i formaran part de l’espectacle.

El curs 2014-2015, al CRAE la Serra neix un projecte musical amb la intenció d’oferir un espai on canalitzar i expressar sentiments, on donar nocions musicals i on fomentar el sentiment de pertinença dins un grup, per a tots els joves residents que hi vulguin participar.

Entoma el projecte com a dinamitzador en Pep Montsant, que entra al CRAE com a professor de música, però que acabarà sent educador del centre. És ell qui va donar forma i nom al que avui coneixem com a La Serra Music Band oferint la possibilitat d’aprendre a tocar instruments als nois i noies, com el piano, el saxo, la trompeta o la bateria, treballant cançons d’altres artistes i també algunes de pròpies, totes elles presentades en alguns concerts  durant els estius.

El 2017 s’incorpora a l’equip educatiu del centre en Carles Afonso, guitarrista aficionat i actual dinamitzador del projecte. Cal dir, però, que qui ha estat el veritable dinamitzador del grup des de l’època d’en Pep fins ara, ha estat el jove Anas Qada. Des que va entrar al centre amb 12 anys fins avui, que ja és major d’edat, ha estat l’ànima del grup i ha arribat a defensar-se amb instruments com el piano, la trompeta, la bateria, el baix i la veu.  

 

Actualment, el projecte se centra en practicar diversos temes de diferents grups, per tal de poder seguir oferint als joves la gran experiència que és formar part d’una banda de música. Els concerts als quals ens conviden són la culminació del treball de tot l’any i és l’espai on els joves, superant els nervis i una mica de vergonya, poden gaudir de la potència de participar i ser membres del gran món de la música.    

CRAE LA SERRA 

El Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) La Serra, S.T.O, està situat al terme municipal de Taradell, a la comarca d’Osona. La Fundació du a terme la gestió educativa del Centre mitjançant un concert amb la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA), Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de Catalunya. La Serra té una capacitat per a 27 joves, de 12 a 18 anys que han estat tutelats per la DGAIA. 

Dins la dinàmica del CRAE fem treball per a programes educatius de caire específic, amb l’objectiu principal de poder prevenir i actuar tant de forma individual com grupal segons les necessitats dels joves. 

Sessions

  • 26 març 2023Dg18:00
    Sala 1 Ramon Montanyà

Detalls

Gèneres
Música
Cicles
Temporada estable
Preu
15 €
Durada
1 h
Organitzadors
Fundació L'Atlàntida, CRAE La Serra

Fitxa artística

(A determinar)