Teatres d’Osona es consolida per impulsar la producció i oferta teatral a la comarca

1 de febrer de 2018

Avui dijous dia 1 de febrer s'ha presentat el projecte de col·laboració intermunicipal Teatres d’Osona, impulsat per L’Atlàntida de Vic, el teatre Cirvianum de Torelló i l’Auditori Teatre de Calldetenes. L'acte s'ha celebrat al local d'assaig de l'espectacle Tornar, la coproducció que es representarà als tres teatres durant el mes de març.

Teatres d’Osona és un projecte nascut el 2010 i que s'ha recuperat amb la voluntat de promocionar i difondre les arts escèniques. L'objectiu és coordinar les programacions, proposar cicles conjunts, col·laborar en projectes osonencs mitjançant coproduccions i en les accions o propostes de les arts escèniques que puguin sorgir. Cada temporada, Teatres d’Osona presentarà un cicle teatral amb un eix temàtic comú i produïrà una obra teatral de producció pròpia que es representarà a L’Atlàntida, el Cirvianum i l’Auditori de Calldetenes.

Aquest any, es programa el cicle Teatres d’Osona per l’acollida i la integració. El 9 de febrer a L'Atlàntida es podrà veure A.K.A, un espectacle dirigit per la vigatana Montse Rodríguez. A l’Auditori Teatre de Calldetenes, el 17 de febrer es representarà Nadia, la història real de Nadia Ghulam. Per últim, el 2 de març al Teatre Cirvianum de Torelló es podrà veure El metge de Lampedusa, un espectacle corprenedor sobre el drama de la immigració.

Paral·lelament, els tres teatres produeixen conjuntament l'espectacle Tornar, de la Noemí Morral. L’autora i intèrpret del muntatge ha explicat a la roda de premsa el procés de gestació creativa que ha envoltat la seva obra, que narra les seves experiències vitals entre el Marroc, Vic i la Barceloneta. Tornar, amb direcció de Joan Roura, es podrà veure a Vic el 2 de març, a Torelló el 9 de març i a Calldetenes el 24 de març.

A la roda de premsa han assistit l'alcalde de Torelló, Santi Vivet, i la regidora de cultura, Núria Güell; l’alcalde de Calldetenes, Marc Verdaguer i la regidora de cultura, Loreto Gonzalez; i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura; a més dels directors i programadors dels tres teatres, i la protagonista de Tornar, Noemí Morral.