Terra Baixa, d’Àngel Guimerà

24 d'abril de 2022
Terra Baixa El Llop

Inici de la gira de l’espectacle creat en el programa televisiu El Llop

L'exitosa novetat a les nostres pantalles és El Llop, un programa d'entreteniment televisiu que reivindica el teatre amateur del país. Dirigit i conduït per Àngel Llàcer, amb un format a cavall entre el concurs, el reality i la divulgació cultural, posa de relleu la importància de les companyies teatrals amateurs del país i, al mateix temps, la figura d’Àngel Guimerà, de Terra Baixa, i dels actors i actrius que l’han representat al llarg de la història. 

El Llop, l’espectador descobreix com es crea una obra teatral des de zero, i és testimoni de totes les fases tècniques i artístiques necessàries fins a l'estrena de l’espectacle: des dels càstings i les proves finals per seleccionar els actors que formaran el repartiment fins als assajos i l’estrena.

Un cop emesos els vuit capítols i havent transformat la companyia d'amateur a professional, Terra Baixa inicia la gira per recórrer el territori a L'Atlàntida de Vicamb la complicitat de La Perla 29 i en el marc del 12è Aniversari de L'Atlàntida.

SINOPSI:

La Marta viu sotmesa sentimentalment al Sebastià, propietari de l'hotel on treballa. Aquest, amo i senyor d'un extens patrimoni però pèssim gestor de les seves pertinences, està en vies d'arruïnar-se i decideix casar-se amb una filla de bona família per poder pal·liar els seus deutes. Per fer-ho, primer haurà de fer callar els rumors que el relacionen amb la Marta. És per això que decideix fer cridar en Manelic, un pastor de les muntanyes, i fer-lo casar amb ella. D'aquesta trobada fortuïta entre la Marta i en Manelic neix l'amor, i és gràcies a aquesta passió que creix l'empenta de la Marta per alliberar-se de les cadenes opressores del Sebastià. Àngel Guimerà planteja magistralment el conflicte constant entre dos mons antagònics i irreconciliables, reflex de les influències realistes i naturalistes de l'època en què Terra Baixa fou escrita: el món pacífic que representa la Terra Alta, i la Terra Baixa, llar de personatges mesquins i profundament corromputs.

Sessions

  • 24 abril 2022Dg17:00
    Sala 1 Ramon Montanyà
    Exhaurit
  • 24 abril 2022Dg20:00
    Sala 1 Ramon Montanyà
    Exhaurit

Detalls

Gèneres
Teatre
Cicles
Temporada estable
Preu
12 € (padrins, jubilats i menors de 25 anys) - 15 €
Durada
1 h 30 min
Organitzadors
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

TERRA BAIXA, dÀngel Guimerà

Direcció Àngel Llàcer, amb

Alexandra Olmo Marta

Àlecs Guixà Manelic

Pep Carpena Sebastià

Blanca Lasobras Nuri

Jordi Ferragut Tomàs

Toni Aguilar Xeixa

Tuni Salvadó Pepa Perdigona

Roser Martínez Antònia Perdigona

Alba Segarra Nanda Perdigona

Marc Andreu Josep Perdigó

Daniel Masalles Mossèn

 

Il·luminació Albert Faura

Escenografia Enric Planas

So Joan Gorro

Vestuari Míriam Compte

Caracterització Helena Fenoy i Marta Farré

Ajudant de direcció Enric Cambray

Cap de producció Bet Orfila

Producció executiva Lídia Figueras

Cap tècnic Arnau Planchart

Regidor Pol Quintana

Fotografia David Ruano

Disseny cartell Estudi Neus Pacheco

Agraïments: Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei

Col·laboradors: Girbau SA i Balliu Export SA