Trilogies musicals: Els germans Mendelssohn

8 de juny de 2024

Amb Rafael Esteve Alemany

Amb la idea de fomentar la interacció amb el teixit cultural de la ciutat, les trilogies musicals es desplegaran al Centre Cívic Joan Triadú i presentaran tres sessions matinals de dues hores i mitja amb descans per aprofundir en les biografies dels germans Mendelssohn a través del coneixement de tres obres rellevants.

Aquesta activitat s’adreça a majors de 16 anys i preveu la convivència de públic amb nivells de coneixements musicals ben diversos. 

Molt sovint sentim a dir “m’agrada la música, però no en sé prou”, o “m’agradaria, però no l’entenc”. Immediatament hom es pregunta si realment cal entendre-la o és només qüestió de deixar-se endur per la seva màgia... Tanmateix, és ben cert que quan se'ns brinda l’oportunitat de conèixer des de dins obres de gran envergadura i una certa complexitat, lluny de semblar- nos inaccessibles, les podem sentir com a plenament vitals i properes. És la vocació amb què varen ser escrites i una de les raons de la seva permanència.  
 
Rafael Esteve Alemany ens proposa una aproximació vivencial a aquestes grans obres del patrimoni musical. Exposades amb to distès i escoltades en profunditat, elles mateixes ens revelen què hi ha més enllà d’un títol o un fragment celebèrrim, juntament amb detalls significatius de l’època i la vida dels seus autors.

Dissabte 8 de juny: Felix Mendelssohn, Concert per a violí 
Dissabte 15 de juny: Fanny Mendelssohn, Trio per a violí, violoncel i piano en re menor 
Dissabte 22 de juny: Felix Mendelssohn, Somni d'una nit estiu

Sessions

  • 8 juny 2024Ds10:30
    CCVIC Joan Triadú

Detalls

Gèneres
Música
Cicles
Clàssica jove, Temporada estable
Preu
13 € per sessió
Durada
A determinar
Organitzadors
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

Rafael Esteve Alemany