17 formacions musicals d’arreu d’Europa participen a la IV Acadèmia Internacional de Quartet de Vic

19 de juliol de 2019

Del 20 al 25 de juliol, L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona i l’Escola de Música i Conservatori de Vic acullen la quarta edició de l’Acadèmia Internacional de Quartet. Una iniciativa que neix el 2015 amb la voluntat d’oferir un espai on intèrprets professionals i intèrprets en procés de professionalització puguin aprofundir en el treball del gènere cambrístic sota el mestratge del Quartet Casals i el Quartet Gerhard.

En només quatre edicions, l’Acadèmia Internacional de Quartet creix i es consolida. Enguany, el nombre de formacions ha crescut, ja que a més de quartets de corda hi participen trios i un duo.

El Quartet Casals serà l’encarregat de treballar amb set formacions musicals de trajectòria consolidada procedents d’arreu d’Europa: el Yugen Trio, el Leos Quartet, l’Atenea Quartet, el Trio Quodlibet, el Lassus Quartet, el Quartet Altimira i l’Umbra Duo. Es tracta doncs de joves formacions procedents d’Alemanya, Itàlia, Suïssa i Espanya que consideren una gran oportunitat la possibilitat de poder-se formar durant cinc dies amb el Quartet Casals.

D’altra banda, el Quartet Gerhard comptarà amb vuit formacions en via de professionalització vingudes d’arreu del territori català: el Trio Hemiòlia, el Trio Mompou, el Quartet du Pré, el Quartet Grimm, el Quartet Clandestí, el Trio Sokol, el Quartet Elysian i el Trio Bonsai. Per a ells serà una de les primeres oportunitats per créixer com a formació cambrística.

Una altra de les novetats d’ enguany és l’obertura de l’Acadèmia a la ciutat, amb l’objectiu de potenciar l’accessibilitat i vincular cultura amb salut. Per això les formacions participants en l’Acadèmia oferiran 3 concerts d’accés gratuït a diferents espais de la ciutat. El dilluns 22 de juliol a les 7 del vespre a la Sala d’actes de l’Hospital Universitari de Vic, el dimarts 23 a les 5 de la tarda a la Residència El Nadal i a les 8 del vespre als jardins de L’Atlàntida.

Com cada any L’Acadèmia Internacional de Quartet de Vic serà l’encarregada de clausurar el Cicle Clàssica Jove que aquest any L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona ha dedicat a Franz Peter Schubert. Així, el dia 24 de juliol a la Sala 2, el Quartet Gerhard interpretarà el Quartet en Sol major núm. 15 de Schubert i, el 25 de juliol, el Quartet Casals ens oferirà la interpretació del Quartet op. 22 núm. 3, L’ocell.