Cineclub: BIN-JIP (FERRO 3)

13 d'abril de 2021
Imatge Hierro 3

Kim Ki-duk Corea del Sud, 2004

Tae-suk (Jae Hee) és un jove que ocupa temporalment habitatges mentre els seus propietaris no hi són. No és un lladre, sinó tot el contrari: en agraïment per l’allotjament, els ajuda en algunes feines de la casa. Un dia entra en una casa, aparentment desocupada, i s’hi troba a la Sun-hwa (Seung-Yun Lee).

Kim Ki-duk crea una pel·lícula plena de silencis amb una posada en escena

minimalista i on la càmera aconsegueix que la situació més impossible sembli natural i la

més normal sigui extraordinària a través de trucs de composició, perspectiva i muntatge. El director ens fa reflexionar sobre les nostres relacions amb els altres i amb els espais que habitem, així com del valor que tenen les propietats en la societat actual. Un film únic i desconcertant que, per a molts, va suposar una porta d’entrada al cinema asiàtic de la mà d’un dels directors més importants i a qui retem homenatge després de la seva mort.

Kim Ki –duk

Nascut el 1960, és el director coreà més conegut arreu del món. El 1996 estrena debuta com a director amb Cocodrile. El seguirien Animales salvajes (1997) i La puerta azul (1998). A partir de La isla (2000) es converteix en un habitual dels certàmens cinematogràfics. A la seva filmografia hi trobem pel·lícules com El arco (2005), Time (2006), Pieta (2012) o Moebius (2013). El seu últim film va ser Din (2019). Va morir l’11 de desembre a Riga (Letònia).

Sessions

  • 13 abril 2021Dt20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Gèneres
Cinema
Preu
5 €
Durada
1 h 28 min
Organitzadors
Cineclub Vic

Fitxa artística

Producció:Kim Ki-Duk Film, Cineclick Asia, Happinet Pictures. Guió: Kim Ki-Duk. Fotografia: Jang Seong-back. Música: Slvian. Muntatge: Kim Ki-duk. Durada: 1 h 28 min. Idioma: VO en coreà amb subtítols. Intèrprets: Lee Seung-Yun, Jae Hee, Kwon Hyuk-ho, Choi Jeong-ho, Lee Ju-seok, Lee Mi-suk. Moon Sung-hyuk, Park Ji-a.

Sessió núm. 1.330. Homenatge Kim Ki-duk