Joves formacions de diferents parts del món es troben a Vic aquesta setmana per aprofundir en l'estudi del quartet de corda, trio o quintet

18 de juliol de 2022

El violinista i pedagog Oliver Wille serà l'encarregat d'impartir classes als quatre grups de cambra professionals, provinents de Catalunya, Alemanya i Corea

El Quartet Gerhard s'encarregarà de la formació dels grups de cambra provinents dels conservatoris catalans

Aquesta setmana L'Atlàntida de Vic i l'Escola de Música i Conservatori de Vic han inaugurat la VI Acadèmia Internacional de Quartet i altres formacions de cambra amb l'objectiu d'aprofundir en l'estudi d'aquesta tipologia de grups instrumentals. Del 18 al 22 de juliol 14 músics de diferents parts del món treballaran sota el mestratge del violinista i pedagog Oliver Wille. Entre les formacions participants trobem: el Fluss Quartett d'Alemanya, el Trio Apol·lo de Catalunya, el Trio Miol  de Corea i el Quartet Calders de Catalunya. Una de les novetats d'aquesta edició és que les formacions de procedència internacional també rebran classes del Quartet Gerhard, formació catalana de prestigi internacional que des de fa anys està portant a terme una intensa activitat concertista i educativa. 

A més a més de les hores lectives, els participants de la VI Acadèmia Internacional de Quartet oferiran tres concerts i participaran en un col·loqui sobre què suposa per un músic professional dedicar-se a la interpretació de música de quartet o de cambra. El primer concert serà demà dimecres 20 de juliol a les cinc de la tarda a la Residència El Nadal de Vic; el segon concert, d'accés gratuït, serà el dijous 21 de juliol a les set de la tarda a la terrassa del Bar-Restaurant de L'Atlàntida i l'últim concert serà el divendres 22 de juliol a les vuit del vespre  a la Sala Joaquim Maideu de L'Atlàntida.

Con en les darreres edicions, la VI Acadèmia Internacional de Quartet compta amb un altre itinerari formatiu que s'adreça a formacions cambrístiques provinents dels conservatoris catalans sota el mestratge del Quartet Gerhard. Les formacions participants de la sisena edició són: Vilart EnsembleTrio DefillóTrio Muczynski, Niobi Duo i que oferiran un concert aquest divendres 22 de juliol a les cinc a la Sala Joan Anglada.

Des de la primera edició l'Acadèmia de Quartet de Vic compta amb la direcció artística i pedagògica del violinista Gerard Claret.