L'Atlàntida celebra el catorzè aniversari i presenta el millor balanç de la seva història

11 d'abril de 2024

La reestrena del musical participatiu de producció pròpia Deixa't estar de romanços escrit i compost per Arnau Tordera I inaugura la programació del catorzè aniversari de L'Atlàntida; Mambo Project estrena Assalt al teatre, una visita teatralitzada de producció pròpia per conèixer els espais més desconeguts de l'equipament i L'Atlàntida jove inicia camí amb més d'una vintena de joves participants que desitgen implicar-se en la creació de nous públics i en la configuració de nous continguts de programació

El 2023 ha esta l'any amb és espectadors (50. 955) de la història de L'Atlàntida 

Aquest dimecres 10 d'abril, L'Atlàntida va presentar la programació vinculada al catorzè aniversari de l'equipament i també va presentar el balanç del 2023, el millor any de la història de L'Atlàntida pel que fa el nombre d'espectacles, funcions i espectadors.

Bet Piella, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vic, va destacar la trajectòria de L'Atlàntida i va explicar els diferents sistemes de seguiment i avaluació de qualitat de què disposa: conveni de seguiment de la subvenció triennal de la Generalitat i de la Diputació, els Cercles de comparació intermunicipal de la Diputació de Barcelona i el Contracte programa de l'Ajuntament de Vic. També va posar de manifest la importància que el Contracte programa estableix al projecte educatiu de L'Atlàntida.

Elisabet Franquesa, regidora d'Educació i Joves de l'Ajuntament de Vic, va destacar la importància d'establir sinergies entre Educació i Cultura i va anunciar les diferents iniciatives que s'oferiran durant el catorzè aniversari per empoderar els més joves de la ciutat. La primera serà la reestrena del musical participatiu Deixa't estar de romanços, escrit i compost per Arnau Tordera I, en el qual més de cinquanta joves participaran com intèrprets; la segona s'articularà des del consistori infantil de la ciutat, en el qual un conseller de cada aula educativa realitzarà una visita guiada teatralitzada a L'Atlàntida i la tercera suposarà l'inici del projecte L'Atlàntida jove, gràcies al qual més d'una vintena de joves s'implicaran en la creació de nous públics i en la configuració de continguts de la programació.

Montse Catllà, directora general de L'Atlàntida, va explicar que en aquests moments L'Atlàntida jove compta amb 24 joves membres (alumnes de l'IES el Callís, l'Escola d'Art, El Conservatori de Vic, participants de Fem un musical i personal d'acomodació de L'Atlàntida), i Marta Crespi, tècnica de l'àrea de programació de L'Atlàntida va presentar les primeres activitats en les quals aquests grups de joves participaran (assistència a la mostra d'espectacles infantils i juvenils d'Igualada)

Ramon Ferrer, cap de programació de L'Atlàntida, va presentar els objectius de l'encàrrec que L'Atlàntida ha fet a la companyia Mambo Project, una nova producció que s'estrenarà el proper 21 d'abril (16.30 h, 17.45 h, 19 h) a L'Atlàntida. Nina Solà i Jordi Font, directors deMambo Project han explicat en què consistirà la proposta d’Assalt al teatre, una visita teatralitzada adreçada a tots els públics a partir de deu anys en la qual el públic podrà escoltar els ecos del teatre recreant el que passa un dia de funció.

Per consultar tota la programació del catorzè aniversari feu clic aquí

A continuació, Montse Catllà va presentar el balanç del 2023, l'any amb més espectadors de la història de L'Atlàntida: 50.955 espectadors el 2023, versus 37.023 del 2022 o els 37.702 del 2019.  

El 2023 també ha estat l'any amb més funcions de la història de L'Atlàntida, 125 funcions i 99 espectacles, i la projecció nacional i internacional dels artistes participants ha estat molt important. 

L'arrelament local també ha estat molt present i l'oferta de programació per a tots els públics i per als més joves també. 

La música clàssica segueix essent la singularitat més important respecte els equipaments homòlegs.

La innovació escènica i els itineraris amb compromís social (Escena crítica, Salut i benestar, Sostenibilitat, Feminismes...) han suposat una tret distintiu de l'equipament i les activitats complementàries i han resultat ser molt centrals en el projecte cultural i educatiu. 

Les Connexions educatives fora de l'horari escolar i les funcions accessibles han seguit creixent fins arribar a més de 973 participants en el cas de les Connexions educatives i 8.189 usuaris en l'àmbit de l'accessibilitat social.

De tots els projectes que s'han portat a terme durant el 2023, els projectes compartits amb altres entitats han suposat el 23 % de la totalitat i Les veus de L'Atlàntida han seguit augmentant fins arribar a més de 12.000 persones.

Per consultar les dades en detall del balanç del 2023 de L'Atlàntida, feu clic aquí