Orfeó Vigatà

3 de juliol de 2022
Imatge Orfeó

L’Orfeó Vigatà celebra el 120è aniversari amb un gran concert participatiu a L’Atlàntida

Sota la direcció del mestre Daniel Antolí, i amb una setantena de cantaires, el concert constarà de dues parts clarament diferenciades. La primera vol retre homenatge a la tradició del cant coral català, amb obres emblemàtiques del seu extens repertori, i alhora a la pròpia entitat i totes aquelles persones que ens han permès celebrar 120 anys d’història. En aquesta primera part comptarem amb la col·laboració de dos exdirectors del cor de l’Orfeó Vigatà. La segona part tindrà una única obra protagonista, la Gran Missa en Do menor de W.A. Mozart,amb quatre solistes de reconegut prestigi i l’Orquestra de Cambra de Vic, ampliada per aquesta ocasió.

Al voltant de l’obra

Segurament la Gran Missa en Do menor KV 427 (417a) és l’obra sacra de Mozart de més valor musical, junt amb el seu memorable Rèquiem en Re menor KV 626. Les dues obres van quedar inacabades i, tot i ser incompletes, són autèntics monuments del repertori de tots els temps.

En una carta escrita el 4 de gener de 1783 Mozart explica que la composició de la Gran Missa, és una ofrena d’agraïment pel seu matrimoni amb Constanze Weber. Plena d’expressivitat , en ella cerca els diferents estats d’ànim que experimenta com a home, entre la llum i la foscor. Hi aboca tots els recursos tècnics que domina, des de l’estil fugat antic fins les àries en format gairebé operístic passant per l’explotació màxima del cor, a vegades a vuit veus.

Malgrat ser una obra incompleta, Mozart va dirigir l’estrena el 26 d’octubre del 1783 a l’església de Sant Pere de Salzburg amb la seva esposa Constanze com a soprano solista.

Programa:

Primera part

  1. Sardana de les monges, Morera / À. Guimerà Revisió: Daniel Antolí  
  2. Aubada, Tortell-Thomas / M. Agulló
  3. Jovenívola, Lluís Millet Adap.: Daniel Antolí
  4. L’Empordà, Morera / Joan Maragall Versió veus mixtes: A. Pérez Moya
  5. Cant de la Senyera, Lluís Millet / Joan Maragall Revisió: Daniel Antolí

Segona part

Gran Missa en Do menor KV 427 (417a), de W. A. Mozart

Descarrega't el programa de mà fent clic aquí.

Sessions

  • 3 juliol 2022Dg19:00
    Sala 1 Ramon Montanyà

Detalls

Gèneres
Música
Cicles
Temporada estable
Preu
20 €
Durada
2 h (pausa inclosa)
Organitzadors
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

Elionor Martínez, soprano

Èlia Farreras Cabero, soprano

Martí Doñate, tenor

Ferran Albrich, baríton

Orfeó Vigatà

Orquestra Cambra de Vic (OCV) 

Daniel Antolí Plaza, director