Simfonova. L'òpera és medicina

20 de març de 2022
Simfonova. L'òpera és medicina

Torna Simfonova amb un concert comentat sobre la medicina i la música

Simfonova és òpera, és orquestra, són grans veus, són cors, és espectacle audiovisual, és argument i, sobretot, és comunicació còmplice i empàtica amb el públic, en concerts de gran format, d’alta qualitat musical i comunicativa.

Tot això conté el concert L’òpera és medecina, tret de l’orquestra simfònica i dels cors, dels quals, per les circumstàncies que tots coneixem, hem hagut de prescindir en aquest quart espectacle que produeix el segell.

L’òpera és medecina és un concert per a piano i veus, però que recull l’esperit que ha guiat sempre els espectacles de Simfonova i que potencia la resta d’elements comunicatius que defineixen la marca: comunicació des de l’escenari, argument, alta qualitat vocal i musical dels intèrprets, disseny de llums, documents audiovisuals i emoció.

L'òpera és medecina és una mirada a com s'ha tractat la figura del metge i del personal sanitari, els medicaments i fins i tot les pandèmies, al llarg de la història de l'òpera. Una mirada que, com és característica de Simfonova, el comunicador Marcel Gorgori va desgranant amb bon humor i complicitat, des de l'escenari. El concert inclou moments d'òperes com L'elisir d'amore, Pagliacci, La Traviata, Le nozze di Figaro, Il barbiere di Siviglia, Lucia di Lammermoor o Faust, entre d'altres.

També la qualitat vocal i musical dels intèrprets és l'habitual dels concerts de Simfonova, ja que els protagonistes de L'òpera és medecina es compten entre les millors veus solistes del país: el tenors Carles Cosías o Marc Sala, les sopranos Isabella Gaudí o Laura del Río, i els baritons Toni Marsol o Carles Pachón, segons les funcions, acompanyats sempre al piano per un dels millors repertoristes de casa nostra, el mestre Josep Buforn.


L'òpera es medecina inclou també diversos fragments cinematogràfics amb pertinents al·lusions als metges i a la medicina, que formen part de la nostra cultura audiovisual i que completen l'atractiu de l'espectacle.

Entre els aspectes destinats a sorprendre, el concert conté també un homenatge i record a la figura del gran còmic Joan Capri que, durant més de 40 anys, va fer riure el país parlant (bé i malament) dels metges, en monòlegs, entrevistes, i fins i tot protagonitzant la popular sèrie de televisió, El doctor Caparrós.

Tot això, emmarcat amb el disseny de llums més adequat per a cada moment del concert, i amb els objectius de fer passar una bona estona al públic, de mostrar-li un cop més la certesa que "quan la música val la pena, no pot ser només per a uns quants" (el lema de Simfonova) i, sobretot, de convèncer-lo que, sense oblidar les mascaretes, l'òpera també és medecina. Medecina per a l'esperit.

Sessions

  • 20 març 2022Dg18:00
    Sala 1 Ramon Montanyà
    Comprar

Detalls

Gèneres
Música,Òpera
Cicles
Temporada estable
Preu
10 € - 23 €
Durada
1 h 50 min
Organitzadors
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

DATES INICI VENDA:

Padrins: 15 de desembre

Amics: 18 de desembre

Públic general: 21 de desembre

----------

Creació i conducció: Marcel Gorgori

Cantants i solistes: Carles Cosías i Marc Sala, tenors. Isabella Gaudí i Laura del Río, sopranos. Toni Marsol i Carles Pachón, barítons.

Pianista: Josep Buforn

Direcció musical: Daniel Antolí i Plaza

Producció musical: Joaquim Garcia