Simfonova. L'òpera és medicina

March 20, 2022
Simfonova. L'òpera és medicina

Torna Simfonova amb un concert comentat sobre la medicina i la música

Com és habitual en els espectacles de SIMFONOVA, L’òpera és medecina és un recorregut per alguns dels millors i més populars números (àries, duos, i trios) de la història de l’òpera, però que, en aquesta ocasió, busquen el paral.lelisme amb algunes de les emocions i situacions que hem viscut en els darrers mesos.

Creat i conduït des de l’escenari pel comunicador Marcel Gorgori, és una mirada optimista, emotiva, i còmplice amb el públic, que el fa passar de la rialla al sentiment, amb un guió especialment pensat per demostrar que, a banda de les vacunes, l’accés a les emocions, al bon humor, i a la música, també és necessari per la nostra salut, i que per tant l’òpera, que conté tot això, també és medecina. Medecina per a l’esperit.

L’òpera és medecina és un concert per a piano i veus solistes, amb algunes de les veus operístiques més importants del nostre país, Carles Cosías (tenor), Laura del Río (soprano) i Toni Marsol / Josep Ramon Olivé (baríton), acompanyats al piano pel mestre Josep Buforn.

El concert inclou fragments operístics d’òperes com Il barbiere di Siviglia, L’elisir d’amore, La Traviata, Lucia di Lammermoor, Le nozze di Figaro, Pagliacci, o Faust, entre d’altres.

Però.., a més, L’òpera és medecina és també un espectacle en el qual s’inclouen situacions teatrals, documents cinematogràfics i televisius que formen part de la nostra cultura audiovisual, i altres recursos comunicatius, que sorprenen el públic, i que no són habituals en els concerts operístics tradicionals.

Algú es podria preguntar.., què tenen a veure amb l’òpera i amb la medecina, personatges com Grouxo Marx, Donald Trump, o el genial còmic català Joan Capri?

Per saber-ho, caldrà assistir al concert.

També la qualitat vocal i musical dels intèrprets és l'habitual dels concerts de Simfonova, ja que els protagonistes de L'òpera és medecina es compten entre les millors veus solistes del país: el tenors Carles Cosías o Marc Sala, les sopranos Isabella Gaudí o Laura del Río, i els baritons Toni Marsol o Carles Pachón, segons les funcions, acompanyats sempre al piano per un dels millors repertoristes de casa nostra, el mestre Josep Buforn.


L'òpera es medecina inclou també diversos fragments cinematogràfics amb pertinents al·lusions als metges i a la medicina, que formen part de la nostra cultura audiovisual i que completen l'atractiu de l'espectacle.

Entre els aspectes destinats a sorprendre, el concert conté també un homenatge i record a la figura del gran còmic Joan Capri que, durant més de 40 anys, va fer riure el país parlant (bé i malament) dels metges, en monòlegs, entrevistes, i fins i tot protagonitzant la popular sèrie de televisió, El doctor Caparrós.

Tot això, emmarcat amb el disseny de llums més adequat per a cada moment del concert, i amb els objectius de fer passar una bona estona al públic, de mostrar-li un cop més la certesa que "quan la música val la pena, no pot ser només per a uns quants" (el lema de Simfonova) i, sobretot, de convèncer-lo que, sense oblidar les mascaretes, l'òpera també és medecina. Medecina per a l'esperit.

Sessions

  • march 20 2022Sun18:00
    Sala 1 Ramon Montanyà

Detalls

Genres
Music, Òpera
Cycles
Temporada estable
Price
10 € - 23 €
Duration
1 h 50 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

DATES INICI VENDA:

Padrins: 15 de desembre

Amics: 18 de desembre

Públic general: 21 de desembre

----------

Creació i conducció: Marcel Gorgori

Cantants i solistes: Carles Cosías i Marc Sala, tenors. Isabella Gaudí i Laura del Río, sopranos. Toni Marsol i Carles Pachón, barítons.

Pianista: Josep Buforn

Direcció musical: Daniel Antolí i Plaza

Producció musical: Joaquim Garcia