13a TEMPORADA. Gener - juliol 2023

Una giornata particolare

From the 26th until the 27th of January 2023
 • Estrena
 • En residència
Una jornada particular. Corcia Teatre

CorCia Teatre presenta una adaptació de la cèlebre pel·lícula en el seu 20è aniversari

En ple període feixista italià, assistim a la trobada de dos éssers a qui tot sembla distanciar. El país es troba en el seu 16è any de feixisme i viu un gir amb una fugida endavant: l'aliança amb Alemanya. Antonietta, mare de família nombrosa, és obligada a quedar-se a casa per ocupar-se de les tasques domèstiques, encara que realment s’hauria estimat més anar a veure l’arribada de Hitler a la ciutat com tothom. L'atzar la posarà en contacte amb un home sol que ha vist en un pis a l’altra banda del pati. Es tracta de Gabriele, un intel·lectual homosexual a qui, per aquesta condició, han exclòs de la ràdio nacional on feia de presentador i han amenaçat de deportar-lo. 

 • january 26 2023Thu20:00
  Escenari Sala 1 Ramon Montanyà
 • january 27 2023Fri20:00
  Escenari Sala 1 Ramon Montanyà
Genres
Theater
Cycles
Temporada estable
Price
16 €
Duration
1 h 10 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Direcció: Pep Simon 

Dramatúrgia: Joan Roura 

Repartiment: Joan Roura, Laia Monforte, Anna Presegué 

Escenografia: Mireia Farrerons 

Tècnic: Txema Turón 

Espai sonor: Arnau Simon

Producció i ajudant de direcció: Anna Presegué 

Albert Pla ¿Os acordáis?

January 28, 2023
Albert Pla

Torna l’artista més polifacètic, transgressor i sorprenent 

¿Os acordáis? és el títol d’una de les últimes cançons que l’Albert Pla va compondre durant la pandèmia. Albert Pla reflexiona amb ironia sobre l’impacte que ha tingut la crisi del coronavirus a tot el món. 

Músic, cantant, actor, escriptor, pallasso, bufó...Pla és un d’aquells exemplars únics en la seva espècie amb una capacitat perpètua per commoure, remoure i sorprendre. En aquesta ocasió puja a l’escenari sol, en estat pur, amb aquesta força que té per teatralitzar les seves cançons i aconseguir un espectacle d’una poètica inusual, devastadora i electritzant. 

Cançons que expliquen històries tràgiques i delirants, quotidianes i sorprenents, delicades i brutals, crues i surrealistes en les quals el botxí també és víctima, la calma es transforma en tempesta, la comèdia conviu amb la tragèdia i la serenitat desemboca en el llibertinatge. 

 • january 28 2023Sat20:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
Genres
Music
Cycles
#EscenaCrítica, Temporada estable
Price
10 € - 20 €
Duration
1 h 30 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Albert Pla, guitarra i veu 

L’ombra de Farinelli

January 29, 2023
 • Grans Concerts
Ombra farinelli

Grans àries barroques de Vivaldi, Händel, Porpora i altres 

Polifem Consort és una nova formació especialitzada en el barroc dirigida per Jordi Domènech, amb músics catalans de projecció internacional.

El pasmós virtuosisme de Farinelli va revolucionar l'òpera barroca i, alhora, va portar el concepte de pirotècnia vocal fins a uns límits poques vegades assolits en tota la història de la música. El concert presenta, en la veu de la jove soprano valenciana Aurora Peña, un recull d'aquestes àries, els grans cavalls de batalla d'un cantant que ha esdevingut un mite.

Consulta aquí el programa de mà.

 • january 29 2023Sun18:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
Genres
Music
Cycles
The EMVIC, Temporada estable
Price
10 € - 36 €
Duration
1 h 30 min (pausa de 15 min inclosa)
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Aurora Peña, soprano 

Polifem Consort

Anna Urpina, concertino 

Jordi Domènech, clavicèmbal i direcció 

Marc Oliu i Patricia Arauzo, violí i piano

February 3, 2023
 • Música de prop
Marc Oliu

Sonates de Beethoven

Aquest programa, pensat per a l’any 2020 en ocasió del 250è aniversari del naixement del compositor i posposat degut a la pandèmia, pretén oferir un extracte representatiu de la integral de les sonates per a violí i piano i mostrar la perspectiva evolutiva en les seves obres per a aquesta formació.  

Beethoven escriu les deu sonates per a violí i piano en un període d’uns quinze anys, del 1797 al 1810/12, en els quals es pot veure perfectament l’evolució estilística i compositiva de l’autor.  

Amb la primera sonata del cicle, l’Op. 12 núm. 1, veurem un Beethoven d’herència plenament clàssica, d’escriptura transparent i proporcionada.  

L’Op. 30 núm. 2 reflecteix clarament el moment vital viscut pel compositor, descrit per ell mateix en una carta el novembre de 1801: el conflicte entre la consciència de vellesa degut a la sordesa i la sensació de plena joventut en allò creatiu. Ens trobem molt poc abans de la creació de la tercera simfonia, Eroica (1803), obra que representa un punt d’inflexió en la història de la música, considerada l’exemple més clar del canvi al romanticisme.  

En aquesta sonata en Do menor podem trobar encara una tècnica compositiva molt clàssica però que ja mostra unes inquietuds per plasmar els sentiments d’una manera molt present, cosa que s’evidenciarà en la tercera simfonia i en la sonata Op. 49, plenament contemporànies.

En aquesta última, tot i basar-se encara en una forma de sonata clàssica, l’expressivitat buscada ja és plenament romàntica. Dedicada al gran violinista del moment, Rudolph Kreutzer, sembla ser que aquest s’hauria negat sempre a interpretar-la en públic perquè la considerava “inintel·ligible”.  

Consulta aquí el programa de mà.

 

 • february 3 2023Fri20:00
  Sala 2 Joaquim Maideu
Genres
Music,Música clàssica
Cycles
The EMVIC, Close music, Temporada estable
Price
10 € - 12 €
Duration
1 h 20 min (pausa inclosa)
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Marc Oliu, violí 

Patricia Arauzo, piano 

Potser no hi ha final, Circ Pistolet

February 4, 2023
 • Tots públics
Circ Pistolet

Un espectacle d’acrobàcies d’alt voltatge, amb música en directe i molta picardia

Un escenari desordenat... Els acròbates arriben tard... I el músic, on és? 

Aquest és el tret de sortida d’aquest nou espectacle, un portador que mana i ho vol controlar tot i que ningú li fa cas; un àgil verticalista desmanegat, juganer i amb molt de ritme; un acròbata novell i despistat i amb poca auto-estima i un músic amb deliris de grandesa i records d’un passat millor... Què en pot sortir, d’aquest còctel tan divers i explosiu? S’arribaran a posar d’acord per fer l’espectacle? Seran capaços d’encadenar més d’una figura sense equivocar-se? Tindrà final tanta ximpleria? 

Un gran viatge delirant que ens fa viatjar des de Kentucky fins a Montserrat i cap a Missouri altre cop, de l’oest americà fins a Andalusia i de Terrassa a Rubí via Londres!  

Un espectacle a ritme de rock, amb acrobàcies sobre la taula, verticals, minibàscula i equilibris de mans a mans en duo i trio! 

 • february 4 2023Sat18:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
Genres
Circ
Cycles
#Humor360graus, Families, Youth, Temporada estable, Tots els públics
Price
7 € (<25 anys) / 12 €
Duration
60 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Acròbates en pista: Tomàs Cardús, Marc Hidalgo i Enric Petit 

Música en directe: Sergi Estella 

Idea original: Circ Pistolet 

Ull extern: Ramiro Vergaz 

Ull còmplice: Cie XY, Josep Maria Carulla 

Construcció de taula i bàscula: Boris Ordeix 

Creació de llums: Xavi Valls 

Amb el suport de:

Associació de Circ Tub d’Assaig 7’70 

L’Estruch fàbrica de creació 

FIET Mallorca 

Terrassa Arts Escèniques 

OSIC 

Institut Ramon Llull 

La serpillère de Monsieur Mutt

February 5, 2023
 • Familiar
La serpillere de monsieur Mutt

Un pal de fregar ens convida a seguir el rastre de la història de l’art i el plaer de la dansa

En aquesta creació, una serpillère (pal de fregar) és l’objecte que dona pas a un imaginari que ens apropa a les diverses formes de l’art, de la imaginació i del joc. Els infants són còmplices i espectadors actius en aquesta història en què els objectes ens conviden a seguir el rastre de la història de l’art, de la delicadesa del gest i del plaer de la dansa. Marc Lacourt es va inspirar en l’orinador de Marcel Duchamp o el piano de Joseph Beuys, entre d’altres, per fer palès que l’art es pot trobar a tot arreu. 

MA Compagnie neix el 2018 a Bordeus per tal de donar suport a la creació de projectes coreogràfics, especialment per a nenes i nens i famílies, així com per potenciar la dansa. El seu fundador, Marc Lacourt, s’ha format com a ballarí amb coreògrafs com Toméo Vergès, Pierre-Johan Suc i Magali Pobel. Des de 2012, col·labora i balla amb Ambra Senatore, amb qui crea John i Un terzo notamment. Paral·lelament a la seva experiència com a ballarí, intervé en nombrosos tallers amb infants i adolescents, en col·legis i en escoles d’art. 

Recomanat de 4 a 6 anys.

 • february 5 2023Sun12:00
  Sala 2 Joaquim Maideu
Genres
Dansa
Cycles
Families, Temporada estable
Price
7€ (<25 anys) - 10 €
Duration
35 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Posada en escena, coreografia, interpretació: Marc Lacourt 

Tècnica de so, llum i maquinària: Pauline Valentin 

Una producció de MA Compagnie. 

AJORNAT: Una teràpia integral

February 5, 2023
Una teràpia integral

Tres persones s’apunten a un curs per fer pa que els canviarà la vida 

ATENCIÓ! Per motius de salut d'una actriu l'obra 'Una teràpia integral' s'ajorna al proper diumenge 12 de febrer a les 20 h. 

Us recordem que les entrades seguiran essent vàlides per aquesta nova data. Totes les persones que n'hagin adquirit, rebran un correu electrònic informatiu on també s'ofereix l'opció de demanar el retorn de l'import en una targeta regal (període de sol·licitud: del 27/01 al 02/02).

Accedeix a la fitxa de l'espectacle i a la compra d'entrades per a la nova data fent clic aquí.

----------

En Toni Roca fa més de deu anys que imparteix un curs intensiu de quatre setmanes per aprendre a fer pa. Hi ha poques places i bufetades per apuntar-s’hi. Els alumnes que s’hi inscriuen volen aprendre a fer pa, però el mètode parteix d’una simple i estranya premissa: “Per fer un bon pa, no cal tenir la millor farina o el llevat més fresc, per fer un bon pa, cal estar bé amb un mateix.” Així de simple. 

 • february 5 2023Sun18:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
Genres
Theater,Humor
Cycles
#Humor360graus, Temporada estable
Price
10 € - 22 € -27 € - 29 €
Duration
1 h 30 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Autoria: Cristina Clemente i Marc Angelet 

Direcció: Cristina Clemente i Marc Angelet 

Repartiment: Abel Folk, Àngels Gonyalons, Roger Coma i Laura Porta 

Amb la col·laboració de Jordi Martínez 

Yerma, de García Lorca

February 10, 2023
Yerma, de Federico García Lorca

La tragèdia d’una dona que no aconsegueix tenir fills sota la pressió social i el desig de ser mare

Yerma es la protagonista i la que dona títol a una de les peces més aplaudides de Federico García Lorca. Un poema tràgic en tres actes que mostra el conflicte intern d’una dona que vol ser mare però no pot. Ella viu aquesta frustració en un entorn on és indispensable la maternitat en una dona casada, les principals funcions de la qual són la casa i els fills. I dins seu, l’instint maternal lluita contra la repressió i les obligacions imposades

La pressió social sobre la dona és un tema recurrent de l’autor, especialment a la maternitat, les aparences o la fatalitat del destí, i està present en la trilogia rural: Bodas de sangre (1933), Yerma (1934) i La casa de Bernarda Alba (1936). Tres tragèdies que uneixen mite, poesia i realitat en tres retrats de dones a la vegada oprimides i alliberades. 

ESPECTACLE EN CASTELLÀ.

 • february 10 2023Fri20:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
Genres
Theater
Cycles
#EscenaCrítica, Temporada estable
Price
10 € - 22 € -27 € - 29 €
Duration
1 h 30 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Autoria: Federico García Lorca 

Direcció: Juan Carlos Martel Bayod 

Música original: Raül Refree 

Espai escènic Frederic Amat

Amb Joan Amargós, María Hervás, David Menéndez, Bàrbara Mestanza, Isabel Rocatti, Yolanda Sey i Marta Ossó

Una producció del Teatre Lliure. 

Tarta Relena

February 11, 2023
Tarta Relena

Final de gira de FiatLux+Cor_Def_Final_OK amb un concert excepcional i l’acompanyament d’un cor en directe 

Tarta Relena, el duo de folk tronadet i gregorià progressiu' format per Marta Torrella i Helena Ros, finalitza la gira del seu aclamat primer disc de llarga durada FiatLux+Cor_Def_Final_OK amb un concert excepcional i amb al companyia d'un cor format per setze persones.

L'espectacle, que només es podrà veure en tres ocasions aquest 2023, és una exploració del concepte de ciclicitat a partir del record, la nostàlgia i l’evocació de sentiments. Els poemes d’amor que va escriure Safo de Lesbos o les cançons tradicionals sefardites tracten la mateixa problemàtica emocional a la qual ens enfrontem com a individus del 2023. Sigui a la Grècia arcaica, a l’època medieval o en plena pandèmia mundial, el jo passa pels mateixos processos de joia i dolor, els tanca i en recomença de nous, sense poder evitar el transcurs de les coses. Cada jo poètic s’il·lumina entremig de tots els altres per dir el que ha de dir. 

A través de les històries de personatges poderosos i transcendents en el temps, com ara la Mare de Déu, Hildegarda de Bingen o la tribu de dones paixtu a l’Afganistan, s’explora l’atemporalitat i la transcendència d’aquestes veus i els seus discursos, tot revisitant-les i cantant-les des de la perspectiva actual. 

 • february 11 2023Sat20:00
  Sala 2 Joaquim Maideu
Genres
Music
Cycles
#EscenaCrítica, Temporada estable
Price
10 € - 18 €
Duration
60 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Idea, composició, direcció i interpretació: Marta Torrella i Helena Ros 
Producció sonora enregistrada: Òscar Garrobé i Juan Luis Batalla 
Producció sonora del directe: Gerard Valverde 
Espai lumínic: Pol Mas de Xaxàs i Marc Arroyo - Oscila Studio 
Dramatúrgia: Roser Casamayor 
Moviment: Joaquín Collado - Antes Collado 
Vestuari: Pau Aulí 
Art: Clàudia Torrents – Arkivia 
Producció: Arnau Seguí i Oriol Barba - The Indian Runners

Leos Quartet & Laura Aubert

February 12, 2023
 • Música de prop
 • En residència
Quartet Leos

Entr'cte, música, teatre i una posada en escena diferent 

Té futur la música clàssica? 

Qui la vol sentir? 

Hem de disfressar la música per fer-la atractiva? 

Leos quartet introdueix la Laura Aubert a la seva formació per trobar noves formes d’interpretar el repertori. 

En una societat on cada vegada ens hem de reinventar, per trobar oportunitats, per ser únics, per poder treballar, fins a quin punt podem arribar a transformar la música, a edulcorar-la.  

El que comença com un concert clàssic es converteix, tot buscant noves interpretacions, nous sons, noves disciplines, en una barreja de música, teatre, poesia, audiovisual, fins a arribar al caos, a la distorsió. 

Però és això el que volem fer? El que voleu sentir? 

Un concert-espectacle, que fa amb ironia una reflexió a través de la música, el teatre i el fals documental, sobre fins on som capaços d’arribar quan la música, en el moment en què s’ha de vendre al públic, es converteix en un producte.   

Aquest projecte és una coproducció de Leos Quartet amb L’Atlàntida i l’ETC 

 • february 12 2023Sun18:00
  Sala 2 Joaquim Maideu
Genres
Music,Theater,Multidisciplinari
Cycles
The EMVIC, Close music, Temporada estable
Price
10 € - 14 €
Duration
1 h 10 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Leos quartet: 

Ernest Martínez i Sara Balasch, violí 

Nina Sunyer, viola 

Eduard Raventós, violoncel 

Laura Aubert, interpretació i dramatúrgia 

AJORNAT: La Sotana, en directe

February 17, 2023
La Sotana

El programa radiofònic d'humor i futbol de referència a Catalunya

ATENCIÓ! La representació La Sotana, prevista per avui divendres 17 de febrer s’ajorna per problemes de salut de dos intèrprets.

La nova data serà el proper divendres 17 de març a les 22h.  

Us recordem que les entrades seguiran essent vàlides per aquesta nova data. Totes les persones que n'hagin adquirit, rebran un correu electrònic informatiu on també s'ofereix l'opció de demanar el retorn de l'import en una targeta regal (període de sol·licitud: del 17/02 al 24/02).

Accedeix a la fitxa de l'espectacle i a la compra d'entrades per a la nova data fent clic aquí.

----------

La Sotana, el podcast d’humor i futbol de referència a Catalunya, els Avengers dels lols, el programa preferit del teu programa preferit, us presenta la seva edició en viu i en directe. Un programa especial amb les millors seccions i, per descomptat, la tertúlia més estripada, indocumentada i 100 % lliure de periodistes de la ràdio catalana.

Nosaltres ens posem en ridícul per tu perquè tu no ho hagis de fer. 

 

 • february 17 2023Fri20:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
Genres
Humor
Cycles
#EscenaCrítica, #Humor360graus, Temporada estable
Price
10 € - 18 €
Duration
1 h 5 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Amb Joel Díaz, Manel Vidal, Magí García, Andreu Juanola i Enric Gusó

Nua (radiografia d'un transtorn)

February 18, 2023
 • Cultura i salut
Nua

Una obra que reflexiona sobre els trastorns alimentaris i la pressió estètica 

Tornar a casa després d’anys de viure fora i trobar-te amb els fantasmes dels quals vas fugir. O podríem dir monstre, quan es tracta d’un trastorn d’alimentació.

D’això parlarem a Nua (radiografia d'un trastorn) en primera persona i sense filtres. De com aquest trastorn va impregnant cada cèl·lula del teu cos i es converteix en una veu que et posseeix. De com la societat ens imposa (sovint de manera aparentment innocent) uns cossos i uns judicis que fan que visquem en una constant restricció/abús, fins i tot quan es parla de la “bellesa real”. De com a totes ens afecta. De com la suma de vivències ens va estrenyent més i més la cotilla fins a ofegar-nos. I de com, d’això, també se’n surt. 

Diàleg postfunció amb l'equip creatiu de l'obra.

Aquesta obra forma part de l'itinerari #Saluticultura.

Recomanada a partir de 14 anys.

 • february 18 2023Sat20:00
  Sala 2 Joaquim Maideu
Genres
Theater
Cycles
#EscenaCrítica, Temporada estable
Price
10 € - 12 €
Duration
55 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Direcció: Marta Aran  

Dramatúrgia, interpretació i producció executiva: Anna Perelló - Andrea Ros  

Producció: Carme Amengual 

Ba Ba Bach

February 19, 2023
 • Familiar
Ba, ba Bach

Un espectacle sense text, inspirat en melodies de J. S. Bach. Senzill, tendre i proper 

Ba ba bach! és un espectacle musical per a nadons en què la música és la protagonista a través del so, els instruments, les vocalitzacions i les inflexions de la veu. 

A través de la llum i el so, els dos músics creen una atmosfera màgica per als nens i nenes. Ba ba bach! és un espectacle de màxima proximitat en el qual els més petits podran gaudir de la música interpretada en rigorós directe. 

Recomanat de 0 a 2 anys. 

 

 

 • february 19 2023Sun11:00
  Sala 2 Joaquim Maideu
  Sold out
 • february 19 2023Sun12:00
  Sala 2 Joaquim Maideu
  Sold out
Genres
Music
Cycles
Families, The EMVIC, Temporada estable
Price
7 €
Duration
45 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Companyia Com Sona 

Intèrprets: 

Oriol Aguilar, contrabaix, guitarra, flauta travessera, ukelele i veu 

Marçal Ayats, violoncel, percussió i veu 

Elena Pereta, veu 

Guillem Roma

February 24, 2023
 • Estrena
Guillem Roma

L'artista osonenc estrena la gira del seu nou disc a L’Atlàntida 

Guillem Roma estrena un nou disc que arriba amb força, amb energia renovada i amb cançons amables i sinceres que ens faran ballar i trobar-nos amb la bellesa de les coses que ens envolten! 

Després de viatjar lluny amb els seus últims treballs, Guillem Roma agafa un camí de retorn a casa, cap a l’essència i aquesta naturalitat que fan de la seva música una de les propostes més personals del panorama actual. Envoltat per una banda de luxe, l’artista osonenc estrena el nou espectacle que compta amb una posada en escena original per endinsar-nos en un univers carregat de màgia i emoció. Cançons que ens acosten a una platja entre amics, melodies que es perden pels boscos verds i sons que transporten a països llunyans per celebrar la diversitat. 

Una festa de presentació per parar el món frenètic i superficial que ens volta, escapar per uns moments de la realitat tangible de les coses i fer un oasi per celebrar la bellesa, la sensibilitat dels sentits, compartir la felicitat i aprendre a cuidar i estimar el que tenim. 

 • february 24 2023Fri20:00
  Sala 2 Joaquim Maideu
Genres
Music
Cycles
#Sostenibilitat, Temporada estable
Price
10 € - 16 €
Duration
1 h 30 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Guillem Roma, guitarres i veu 

Didak Fernandez, bateria, percussions, processats i cors 

Marta Roma, violoncel, percussions i cors 

Miquel Sospedra, baix i cors 

Guillem Plana, guitarra elèctrica, espanyola i cors 

Guillermotta

February 25, 2023
Guillermotta

L’homenatge que mereix una gran diva 

Concert íntim de cançons de la Guillermina Motta interpretades per un alter ego molt particular, anomenat Guillermotta, encarnat per Jordi Vidal, acompanyat de Jordi Cornudella al piano, sota la direcció de Jordi Prat i Coll. 

Sensibilitat, ironia, compromís, mamarratxisme, poesia… en definitiva, bones cançons amb bona companyia. 

Un homenatge a una dona que va fer de la frivolitat anècdota, i de la tristesa categoria. Una dona que ha sabut navegar per aquest país nostre aportant intel·ligència, gust, murrieria, ironia i sobretot coherència i estima per tot un patrimoni cultural. 

 • february 25 2023Sat20:00
  Sala 2 Joaquim Maideu
Genres
Music,Theater
Cycles
#EscenaCrítica, Temporada estable
Price
10 € - 16 €
Duration
1 h 20 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Dramatúrgia i direcció: Jordi Prat i Coll 

Direcció musical: Jordi Cornudella 

Intèrpret: Jordi Vidal 

Piano: Jordi Cornudella 

Una producció d'Els 3 Js 

Madama Butterfly, de Puccini

February 26, 2023
Madama Butterfly

Una de les òperes més representades arreu del món 

Òpera en tres actes, sobretitulada en català.  

Text de Giuseppe Giacosa i Luigi Illica, basat en l’obra de teatre del dramaturg David Belasco, Madame Butterfly.  

Estrenada al Teatro alla Scala de Milà, el 17 de febrer de 1904.  

L’èxit escàs de la seva estrena no feia preveure que aquesta òpera, el drama d’una jove japonesa que s’enamora d’un tinent de l’armada d’Estats Units, es convertiria en una de les més representades a tot el món.  

Amb el patrocini de:
 • february 26 2023Sun18:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
  Sold out
Genres
Òpera
Cycles
The EMVIC, Preus especials EMVIC, Temporada estable
Price
10 € - 40 € - 45 €
Duration
2 h 40 min (pauses incloses)
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Direcció musical: Sergi Roca Bru

Director del cor: Daniel Gil de Tejada 

Director d’escena i vestuari: Carles Ortiz 

Cor Amics de l’Òpera de Sabadell 

Orquestra Simfònica del Vallès 

Repartiment:

Cio-Cio-San, Tina Gorina 

B. F. Pinkerton, Enrique Ferrer 

Sharpless, Manel Esteve 

Suzuki, Anna Tobella 

Goro, Jorge Juan Morata 

Il Príncipe Yamadori, Joan Garcia Gomà 

Lo Zio Bonzo, Juan Carlos Esteve 

Kate Pinkerton, Laura Obradors 

Il Commissario Imperiale, Alejandro Chelet 

Yakusidé, Fabián Reynolds 

Paz Padilla. El humor de mi vida

March 3, 2023
Paz padilla amb veu de dona

Paz Padilla relata a cor obert el seu procés de dol amb emotivitat i humor 

L’espectacle que proposa Paz Padilla és un viatge vertiginós per les seves emocions, on predomina l’humor per sobre de tot. Un relat a cor obert del seu procés de dol; un procés que fuig de tots els  estàndards socials establerts al voltant d’allò que la gent entén per dol, i que ha estat producte d’un debat públic intens. D’altra banda, la gent té una imatge pública de Paz Padilla construïda per la televisió i per les xarxes socials que es desmunta quan descobreixes la persona que hi ha al darrere. 

El text està construït de forma molt natural, defugint el dramatisme i el sensacionalisme, amb un discurs que et fa passar del riure al plor en segons, com una amiga que t’expliqués la vida. Això fa que molta gent trobi en aquesta proposta un bàlsam per als seus sentiments. 

Paz Padilla és una dona que va lluitar per fer-se un forat en el món dels còmics en una època en què era dominat pels homes de manera gairebé exclusiva.  

ESPECTACLE EN CASTELLÀ.

 • march 3 2023Fri20:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
Genres
Theater
Cycles
#Humor360graus, Temporada estable
Price
10 € - 32 €
Duration
1 h 40 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Actriu: Paz Padilla 

Direcció: Pablo Barrera 

Música: Juan Fernández de Valderrama 

Llibret: Paz Padilla, Paco Gómez i Pablo Barrera 

Les Cotton, Anita Maravillas

March 4, 2023
 • Familiar
LAS COTTON

Una mare i dues filles se'n van a la ciutat a la recerca d'una nova vida i oportunitats

La companyia Anita Maravillas, establerta al País Basc, ens presenta aquest meravellós espectacle inspirat en les lluites obreres de les dones en la indústria tèxtil de començament de segle. Tot un al·legat a favor de les lluites conjuntes per aconseguir unes vides més dignes i felices. 

Deixant enrere els perills del seu poble natal, la família Cotton es dirigeix a la ciutat en busca de noves vides i oportunitats. Entre les teulades i les llums de la ciutat, entre les teles, els fils i les màquines de la fàbrica, la mare i les seves dues filles viuran noves aventures i perills desconeguts. Però aquesta vegada no estan soles i es llançaran amb força al desig de ser felices. 

Premi Feten 2021 al millor espectacle de titelles 

Drac d’Or a la millor escenografia – Fira de Titelles de Lleida 

Recomanat a partir de 5 anys.

 • march 4 2023Sat18:00
  Sala 2 Joaquim Maideu
Genres
Theater,Titelles
Cycles
#EscenaCrítica, Families, Temporada estable
Price
7 €
Duration
55 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Idea original: Miren Larrea  

Direcció: Iván Alonso 

Intèrprets: Miren Larrea, Valentina Raposo / Maren Basterretxea 

Música original: Fran Lasuen 

Una producció d’Anita Maravillas i Portal 71 

OBC amb Nicolas Altstaedt

March 4, 2023
 • Grans Concerts
OBC

L’OBC porta a Vic un espectacular programa simfònic amb Brahms, Haydn i Pedrell

Música simfònica amb un violoncel solista d'excepció sota la direcció de Ludovic Morlot.

Programa:

Felip Pedrell: (1841-1922)  I trionfi (Els triomfs): Trionfo della morte i Trionfo della fama, poema simfònic (1880) 

J. Haydn (1732-1809)Concert per a violoncel en Do major, Hob.VIIb:1 (1761-65) 

Brahms (1833-1897)  Simfonia núm. 2 en Re major, op.73 (1877) 

 

Consulta aquí el programa de mà.

 • march 4 2023Sat20:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
Genres
Music
Cycles
The EMVIC, Temporada estable
Price
10 € - 36 €
Duration
1 h 30 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya  

Ludovic Morlot, direcció  

Nicolas Altstaedt, violoncel 

Peyu. L'il.lusionista

March 5, 2023
Peyu

El darrer espectacle d’en Peyu per riure i deixar-se il·lusionar

Tot i que no és pròpiament un espectacle de màgia, L’il·lusionista interpel·la l’espectador amb el truc més antic de tots: la màgia del teatre. En aquesta ocasió la il·lusió d’en Peyu ha estat endinsar-se en el món de les cartes, l’escapisme, els conills que surten del barret… esperant sorprendre el públic i esperant, sobretot, que la gent es deixi sorprendre. 

Despreocupeu- vos d’intentar trobar explicacions lògiques de tot el que passa sobre l’escenari, de  vegades hi ha coses que simplement no tenen explicació, i sovint són les més divertides. Riure pel simple fet de riure, amb el mateix objectiu irrellevant que un mag endevina la carta a un espectador. Sense fils, sense imants i sense trucs, des de la distància, en Peyu pot fer una cosa tan màgica com canviar-vos el rostre. En una societat cada vegada més pragmàtica on sembla que la paciència ja no es contempla com una opció i només es valoren immediatesa i resultats, en Peyu ens convida, a través del teatre, a anar a l’essència més primitiva de la vida: deixar-se il·lusionar.

 • march 5 2023Sun17:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
  Sold out
 • march 5 2023Sun20:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
  Sold out
Genres
Theater,Humor
Cycles
#Humor360graus, Temporada estable
Price
10 € - 20 €
Duration
1 h 40 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Direcció: Joan Roura

Autor i interpretació: Peyu

Companyia: El Corral

Ernest Martinez, guitarra

March 9, 2023
 • Música de prop
Ernest Martinez

Un recorregut per la història de la guitarra 

El repertori escollit per a aquest concert està format per algunes de les obres més representatives de la història de la guitarra, juntament amb transcripcions de músiques populars i composicions contemporànies.  

El projecte mostra una branca de l’evolució de l’instrument des de l’època, d'Arcas i Torres fins a la música dels nostres dies. 

Ernest Martínez Bruch va començar la seva formació a l’Escola de Música i Conservatori de Vic. Actualment és professor a l’Acadèmia Marshall-Granados mentre segueix realitzant la seva activitat concertística arreu de Catalunya. 

Consulta aquí el programa de mà.

 • march 9 2023Thu20:00
  Sala 2 Joaquim Maideu
Genres
Music
Cycles
The EMVIC, Close music, Temporada estable
Price
8 €
Duration
1 h
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Ernest Martínez Bruch, guitarra 

The Other Side – A Pink Floyd Experience

March 10, 2023
Pink Floyd

Tribut a una de les bandes més influents de la història

The Other Side és el millor tribut a Pink Floyd del país. Un espectacle de llum i so per veure i sentir una de les bandes de rock psicodèlic i simfònic més influents de la història, amb una acurada selecció dels temes del quartet britànic.

The Other Side 'A Pink Floyd Live Experience' ens transporten a l'univers floydià amb una posada en escena que inclou la icònica pantalla circular.

 • march 10 2023Fri21:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
Genres
Music
Cycles
Temporada estable
Price
10 € - 32 €
Duration
2 h 15 min
Organizers
Neverland Concerts

Simo Bosch, guitarra

Pedro Sanchez, guitarra i veu

Marc Bosch, saxos

Pere Moll, bateria

Tony Olmedo, baix elèctric

Joana Melià, cors

Judith Uris, cors

Shanti Gordi, teclats i veu

La Trena

March 11, 2023
La Trena

Tres dones unides per un poderós anhel de llibertat.  

NOVETAT: A les taquilles de L'Atlàntida pots comprar el llibre La Trena de Laetitia Colombani, per completar la teva experiència cultural.

---------

Aquesta és la història de tres dones que, nascudes en continents molt dispars, comparteixen unes idees i sentiments que les uneixen en un poderós anhel de llibertat. 

ÍNDIA. A Badlapur, la intocable Smita sobreviu recollint els excrements d’una casta superior. Resignada a la seva condició, decideix que la seva filla no segueixi els seus passos: la petita anirà a l’escola i la seva vida serà digna i profitosa, encara que per això Smita hagi de desafiar les normes establertes. 

ITÀLIA. A la Giulia li encanta treballar al taller familiar, l’últim de Palerm que confecciona perruques amb pèl autèntic. Hauria pogut anar a la universitat, però deixa l’institut amb setze anys per iniciar-se en els secrets d’aquest ofici. Quan el seu pare pateix un accident i ella descobreix que el negoci està a la vora de la fallida, afronta l’adversitat amb valentia i determinació. 

CANADÀ. La Sarah és una advocada d’èxit a Mont-real que ho ha sacrificat tot per la seva carrera: dos matrimonis fallits i tres fills als quals no ha vist créixer. Veu la seva vida capgirada quan s’assabenta que té càncer de mama. Comprèn que ha de centrar-se en el que de veritat li importa. 

La Smita, la Giulia i la Sarah no es coneixen, però tenen en comú l’empenta i la tenacitat de les dones que rebutgen el que el destí els ha reservat i es rebel·len contra les circumstàncies que les oprimeixen. 

Clara Segura, Marta Marco, Cristina Genebat i Bet Orfila (gerent de La Perla 29) coincideixen llegint aquest relat durant el confinament. Potser va ser una casualitat… però a partir d’aquell moment se’ls fa imprescindible aixecar-la i dur-la a escena. 

 • march 11 2023Sat20:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
  Sold out
Genres
Theater
Cycles
#EscenaCrítica, Temporada estable
Price
10 € -22 € - 27 € - 29 €
Duration
1 h 50 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Autoria: Laetitia Colombani 

Traducció i adaptació: Marta Marco i Cristina Genebat 

Direcció: Clara Segura 

Intèrprets: Cristina Genebat, Marta Marco, Clara Segura, Carlota Olcina 

Una producció de La Perla 29

Completa la teva experiència cultural amb la lectura de La Trena, de Laetitia Colombani

Pots comprar un exemplar amb les teves entrades a les taquilles de L'Atlàntida!

Els colors de Duke Ellington

March 12, 2023
 • Tots públics
Els colors de Duke Ellington

Un concert divertit i glamurós amb l’evocadora música d’un dels grans genis del jazz 

Un espectacle inspirat en el jazz, de la mà d’un músic excepcional: Duke Ellington. Música, ball, màscara, humor, interacció amb el públic: una festa total! 

Cascai Teatre i Girona Jazz Project presenten un espectacle on teatre i música s’uneixen per acostar el món del jazz a tots els públics. De la mà d’un dels grans compositors, directors i intèrprets de la història del jazz, Duke Ellington, presenten un concert teatralitzat, on una banda de nou músics i dos actors ens proposaran un viatge musical a través de la història del jazz, tot passant per l’univers humorístic de Marcel Tomàs que, a banda d’exercir com a mestre de cerimònies, interpretarà, juntament amb els músics, coreografies, esquetxos còmics i cançons. Tot plegat al servei d’un xou divertit i hilarant amb una banda sonora impecable i la inestimable participació del públic. 

Dalt de l’escenari faran un viatge musical per diferents estils jazzístics des dels seus inicis a principis del segle xx fins a l’actualitat. Alguns dels temes musicals que formaran part del repertori de l’espectacle són: Take the “A” Train, In a Sentimental Mood, It Don’t Mean a Thing, Rockin’ in a Rhythm, Caravan o bé Perdido, amb arranjaments d’Adrià Bauzó i Xavier Molina. 

Espectacle per a tots els públics.

 • march 12 2023Sun18:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
Genres
Music,Theater,Humor
Cycles
Families, The EMVIC, Temporada estable, Tots els públics
Price
8 € (<25 anys) / 16 €
Duration
1 h 20 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Creació i direcció artística: Marcel Tomàs 

Direcció musical i arranjaments: Xavier Molina i Adrià Bauzó 

Repartiment: Marcel Tomàs, Toni Escribano, Xavi Molina, Adrià Bauzó, Jordi Casas, Tomàs Pujol, Aleix Cansell, Raúl Gallego, Albert Clapés, Raúl Pérez i Pablo Martín 

Una coproducció de Girona Jazz Project, Cascai Teatre i Temporada Alta 

Per pur amor

March 16, 2023
 • Estrena
Elizabet Barrett

Espectacle-lectura sobre un dels llibres de poesia amorosa més intensos i apassionats 

L’èxit de l’espectacle-lectura sobre els sonets de Shakespeare presentat al Casino de Vic la temporada passada i l’estímul del públic present, que omplia la sala, ens donen peu a presentar un altre espectacle amb un format similar a partir d’un dels llibres de poesia amorosa més intensos i apassionats de la literatura i amb una història preciosa al darrere: per pur amor, a partir dels Sonets del portuguès, d’Elizabeth Barrett Browning.  

A la lectura-espectacle. Antoni Clapés i Víctor Sunyol presentaran l’autora, la seva història i el llibre, i dialogaran sobre tots aquests aspectes. Intercaladament, l’actriu Montse Vellvehí i l’escriptor Matthew Tree llegiran una selecció dels sonets i alguns fragments de Flush, de Virginia Woolf. Marc Vernis ho il·lustrarà amb interpretacions al piano. 

Sonets del portuguès  

Són quaranta-quatre sonets escrits per Elizabeth Barrett durant tot el temps de coneixença i enamorament del poeta Robert Browning. Barrett (1806-1861) feia anys que vivia reclosa com una invàlida a la casa de la seva família, sota un pare tirà, sense cap més companyia que la del seu gos Flush i els seus germans i amb molt poca esperança d’una vida millor. El maig de 1845, després d’haver publicat alguns poemes, va rebre la visita del poeta Robert Browning, que s’interessava per la seva obra. Aquesta visita va ser l’inici d’un enamorament progressiu. 

 

 • march 16 2023Thu20:00
  Casino de Vic
Genres
Poesia,Music
Cycles
L'Atlàntida al Casino, Temporada estable
Price
12 € - 10 € (Padrins de L’Atlàntida i socis del Casino)
Duration
1 h
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Presentació i comentaris: Antoni Clapés i Víctor Sunyol  

Lectura: Montse Vellvehí i Matthew Tree  

Música: Marc Vernis  

Scratch

March 17, 2023
Scratch

Els creadors d'A.K.A. tornen amb un nou monòleg trepidant

L’equip que va triomfar amb A.K.A. torna amb SCRATCH, un monòleg teatral de nova creació, en el qual la música té un gran pes, tant dramatúrgic com escènic. Una obra que intentarà trobar llenguatges físics, lingüístics i d’estil per novament, com a A.K.A., apropar tant el públic jove com els adults, posant el punt de mira en els pactes del desig, els límits, l’aparença i simulació del nostres estats anímics, la sexualitat permesa a la dona, entre altres temes.  

KA Teatro és una productora teatral creada per Daniel J. Meyer i Montse Rodríguez Clusella després de l’experiència exitosa (i encara vigent) d’A.K.A. (Also Known As). Té com a objectiu crear espectacles que acostin el públic jove i l’adult i generar reflexió tractant temes universals i polèmics des de la no vehemència, amb nous llenguatges, potència física, formal i visual. 

Recomanat a partir de 14 anys.

Diàleg postfunció amb l'equip creatiu.

 • march 17 2023Fri20:00
  Sala 2 Joaquim Maideu
Genres
Multidisciplinari
Cycles
#EscenaCrítica, Youth, Temporada estable
Price
10 € - 12 €
Duration
1 h 20 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Autor: Daniel J. Meyer  

Direcció: Montse Rodríguez Clusella  

Composició musical: Paula Jornet  

Intèrpret: Clara Mingueza 

Univers, Engruna Teatre

March 19, 2023
 • Familiar
Univers

Una experiència sensorial per a la primera infància plena de poesia visual, música en directe i moviment

Cossos i objectes que es desordenen, es tornen a ordenar i troben l’equilibri i l’harmonia dins de la immensitat. Un espai on conviure amb la nostra vulnerabilitat i explorar com allò més petit i aparentment insignificant pot canviar-ho tot de la manera més inesperada. Una vivència única i irrepetible que es construeix de nou cada vegada i esdevé un viatge evocador i immersiu. 

Recomanat de 0 a 2 anys.

 • march 19 2023Sun10:30
  Escenari Sala 1 Ramon Montanyà
  Sold out
 • march 19 2023Sun12:00
  Escenari Sala 1 Ramon Montanyà
  Sold out
Genres
Nadons,Multidisciplinari
Cycles
Families, Temporada estable
Price
7 €
Duration
40 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Idea original: Anna Farriol, Mireia Fernàndez, Txell Felip i Júlia Santacana 

Direcció: Mireia Fernàndez 

Interpretació: Jordi Sala, Anna Farriol i Júlia Santacana/Íria Corominas 

Una coproducció d’Engruna Teatre i la Sala / Festival el Petit 

 

Valsos amorosos

March 24, 2023
 • Música de prop
Ausa Ensemble

Ausa Ensemble interpreten dues de les obres més populars de Brahms

Formada majoritàriament per destacats músics osonencs, Ausa Ensemble proposa dues de les obres més populars de Brahms, els Valsos amorosos: (els Liebeslieder Waltzes op. 52 i els seus successors, els Neue Liebeslieder Waltzes op. 65). En la primera edició de l’opus 52, trobem la citació per part de l’editorial “mit Gesang ad. lib” (amb veu ad libitum), que és confusa i que fa dubtar sobre la interpretació original pensada per Brahms. Ausa Ensemble interpreta els dos reculls amb quartet vocal solista i piano a quatre mans, ja que sembla que era l’opció original del compositor, a causa de la dificultat tècnica de les parts.  

L’estil musical al qual tenim associat Brahms xoca amb la senzillesa de l’estètica musical dels dos reculls, basant-se en peces petites, simples i de forma binària, més properes a l’estil de Schubert que no pas als famosos valsos vienesos de Johann Strauss fill. L’èxit dels seus valsos de l’opus 39 en estil schubertià per a piano a quatre mans va ser la llavor d’aquests reculls, basant-se en poemes extrets de Polydora: ein weltpolitisches Liederbuch, una col·lecció de poemes populars europeus reunits i traduïts per George Friedrich Daumer. L’essència dels poemes de l’opus 52 es pot resumir amb un dels últims versos: “Liebe, Lust und Leide” (amor, desig i pena). Després d’una nova sèrie d’arranjaments que responien a la gran acceptació que varen tenir els opus 39 i 52, apareixen els Neues Liebeslieder Waltzer, a partir de l’esmentat recull de Daumer: el caràcter de les peces és diferent, ja que apareix el desengany i la crueltat de l’amor. Brahms no finalitza aquests valsos amb Daumer, sinó que apareix Goethe advertint-nos que les muses no poden curar el desamor, però sí poden calmar la nostra ànima. 

 • march 24 2023Fri20:00
  Sala 2 Joaquim Maideu
Genres
Music
Cycles
The EMVIC, Close music, Temporada estable
Price
10 € - 14 €
Duration
1 h 20 min (pausa inclosa)
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Ausa Ensemble:  

Judit Muñoz, soprano  

Helena Ressurreição, mezzosoprano  

Joan Mas, tenor  

Ferran Albrich, baríton  

Maria Mauri i Hug Vilamala, piano 

El pare

March 25, 2023
 • Funció accessible
 • Cultura i salut
Imatge Josep Maria Pou el pare

Josep Maria Pou en una obra estremidora sobre l’Alzheimer

L'Andreu, un home de setanta-sis anys, culte, sorneguer i tossut, està perdent la memòria, però es resisteix a acceptar cap mena d'ajuda i rebutja tots els cuidadors que la seva filla, l'Anna, intenta contractar. A mesura que tracta de donar sentit a les seves circumstàncies canviants, l'Andreu comença a dubtar dels seus éssers estimats, de la seva ment i, fins i tot, de la seva pròpia vivència de la realitat. 

El pare és un demolidor retrat de la demència senil. L’obra és una valent i encertada radiografia de l’Alzheimer, un mal que transforma la realitat del pacient i la de la família en una lluita constant. El text mostra una perspectiva molt personal i íntima, ja que va sorgir quan l’àvia de Zeller va començar a patir símptomes d’Alzheimer, que ensenya com la demència d’un afecta la cordura de l’altre. De forma subtil, Zeller analitza el deteriorament del pare i les contradiccions en les quals es veu sumida la filla davant uns fets devastadors. 

El pare (Le Père) va estrenar-se l’any 2012 al Théâtre Hébertot de París, amb en Robert Hirsch (André) i Isabelle Gélinas (Anne). L’obra ha estat considerada com “la nova obra més aclamada de l’última dècada”. The Guardian va donar a la producció londinenca una rara ressenya de cinc estrelles, anomenant-la “un estudi salvatgement honest de la demència”, i la va nomenar la millor obra de l’any. 

Aquesta obra forma part de l'itinerari #Saluticultura.

 • march 25 2023Sat20:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
  Sold out
Genres
Theater
Cycles
#EscenaCrítica, Temporada estable
Price
10 € - 22 € - 27 € - 29 €
Duration
1 h 30 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Autoria: Florian Zeller 

Director: Josep Maria Mestres 

Repartiment: Josep Maria Pou, Rosa Renom, Pep Pla, Victòria Pagès, Josep Julién i Mireia Illamola 

Una producció del Teatre Romea 

Solidari de L'Atlàntida amb el CRAE de la Serra

March 26, 2023
 • Espectacle solidari
CRAE la Serra

Celebrem els 7 anys de La Serra Music Band amb artistes convidats 

Un repàs al repertori de la Serra Music Band durant aquests 7 anys, amb els seus membres actuals i també amb els passats... i amb una col·laboració  artística molt especial que de moment mantindrem en secret. 

L'Anas farà de fil conductor de la sessió. Aquest jove ens explica la seva experiència des de la seva arribada al CRAE La Serra, amb la banda ja formada, repassant els temes del 2015 fins als més actuals. La Lluna a l’aigua, la Bamba, Musica ligera, Mama, Haurà valgut la pena, etc. son ja clàssics del  repertori i formaran part de l’espectacle.

El curs 2014-2015, al CRAE la Serra neix un projecte musical amb la intenció d’oferir un espai on canalitzar i expressar sentiments, on donar nocions musicals i on fomentar el sentiment de pertinença dins un grup, per a tots els joves residents que hi vulguin participar.

 • march 26 2023Sun18:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
Genres
Music
Cycles
Temporada estable
Price
15 €
Duration
1 h
Organizers
Fundació L'Atlàntida, CRAE La Serra

(A determinar)

Pau Vendrell

April 13, 2023
 • Música de prop
Pau Vendrell

El jove talent presenta obres de Bach, Mozart i Mussorgsky 

El Preludi i fuga en Mi bemoll major que obre el concert marca un punt d’inflexió dins del primer volum del Clave ben temprat. Amb l’excepció del Preludi núm. 4 en Do sostingut menor, que té un caràcter solemnement religiós, els preludis precedents presenten, malgrat el seu incalculable valor musical, les característiques d’un exercici tècnic. Aquí, en canvi, el lirisme i la densitat polifònica són presents des dels primers compassos, amb una conversa entre soprano i tenor, seguida d’un episodi coral que evoluciona cap a una doble fuga que uneix els dos temes de la introducció. La fuga, lleugera i viva, contrasta amb la tensió dramàtica del preludi. 

Precisament a l’apèndix de la seva edició del Clave ben temprat, Busoni va incloure un curt tractat sobre la transcripció de les obres per a orgue de Bach al piano, seguit per aquest Preludi i fuga en Mi menor que serveix d’exemple.  

Tornem a la tonalitat de Mi bemoll major amb una de les sonates menys convencionals de Mozart, pel fet començar amb un adagio líric. Segueixen dos minuets clarament inspirats pel timbre dels instruments de vent fusta. L’àgil finale ve marcat pel seu característic motiu de la nota repetida i el salt d’octava.  

Mussorgsky, en els seus Quadres d’una exposició (1874), ens porta de passeig per una mostra de diverses aquarel·les i dibuixos del seu amic Viktor Hartmann, una exposició que va tenir lloc el mateix any de la composició i un any després de la mort de l’artista, a qui l’obra està dedicada. 

Pau Vendrell va néixer a Vic el 2001 i va iniciar els estudis de piano a l’Escola de Música de Vic i Conservatori de Vic amb Joan Ribé. Actualment està cursant l’últim curs del Grau Superior de Piano a la Guildhall School of Music and Drama de Londres amb Noriko Ogawa. 

 • april 13 2023Thu20:00
  Sala 2 Joaquim Maideu
Genres
Music,Música clàssica
Cycles
The EMVIC, Close music, Temporada estable
Price
8 €
Duration
1 h 10 min (pausa de 5 min inclosa)
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Pau Vendrell, piano 

Fem un musical: Deixa't estar de romanços!

From the 22nd until the 23rd of April 2023
 • Estrena
 • L'Atlàntida Educa
Imatge Deixa't estar de romanços 13 aniversari

Estrena d’un musical creat per l’Arnau Tordera I

L'estrena d'aquest nou musical escrit i compost per Arnau Tordera I, s'emmarca en la IV edició del projecte Fem un musical, una producció de L’Atlàntida amb l’Ajuntament de Vic i amb la col·laboració dels centres educatius i de formació artística de Vic.  

Deixa’t estar de romanços! s’estrenarà a L’Atlàntida el dissabte 22 d’abril, dins els actes de celebració del 13è aniversari de l’equipament. El muntatge s’inclou dins una nova edició del projecte Fem un musical en el qual hi participen més d’una cinquantena d’estudiants d’entre 14 i 18 anys que després de superar un procés de càsting, han estant assajant l’obra durant els sis mesos previs a l’estrena, sota la direcció artística d’un equip professional. L’obra comptarà amb música en directe interpretada per joves músics, la gran majoria ex-alumnes de l’Escola de Música i Conservatori de Vic 

Sinopsi:  

Després de la recordada gesta que va suposar la mort del drac malvat, Sant Jordi i la princesa Cleodolinda han esdevingut reis de Mirmanda, la ciutat llegendària. Allò que a primera instància podria semblar una circumstància ideal amaga una realitat ben complexa i plena de clarobscurs. Cleodolinda està cansada de la vida que duu a la ciutat, no estima Sant Jordi i vol fugir a la recerca de la felicitat. Al mateix temps, Sant Jordi està sumit en una profunda depressió perquè es veu a ell mateix com un heroi en hores baixes que no tornarà a assolir l'èxit al camp de batalla. La situació s'agreujarà amb l'aparició sobtada de l'esperit del comte Arnau que arribarà a la ciutat creient que allà hi ha la seva desitjada Abadessa. 

Recomanat a partir de 7 anys.

Aquest espectacle forma part de la celebració del 13è aniversari de L’Atlàntida. 

Descarrega't aquí el programa de mà.

 • april 22 2023Sat18:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
  Sold out
 • april 22 2023Sat21:30
  Sala 1 Ramon Montanyà
 • april 23 2023Sun20:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
Genres
Teatre musical
Cycles
Celebració 13è Aniversari, Youth, Complementary activities for L'Atlantida Educa, The EMVIC, Temporada estable
Price
10 € - 12 €
Duration
2 h 30 min (pausa inclosa)
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Dramatúrgia i composició musical: Arnau Tordera I

Direcció escènica: Laura Domènech Vila

Direcció musical: Judit Muñoz Sellés

Coreografia: Blanca Pascual Arànega

Repertorista: Judit Muñoz Sellés i Joan Espuny Parés

Coordinació i producció tècnica: Marta Garolera Tuneu

Intèrprets: Abril Castells Cortinas, Aina Galtés Montmany, Ana Basulto Ayllón, Anna Viñas Portús, Ariadna Martínez Bonilla, Ariadna Romeu Nuevo, Arnau Espina Oliver, Arnau Llamas Carol, Arnau Viñas Pallàs, Aroa Martin Parra, Carla Córdoba Navarrete, Carla Grasa Fernández, Carla Manzano Miralpeix, Carla Pérez Romera, Clara Masqué García, Edith Pardo Valero, Ènia Díaz Vera, Erik Rosales Castillo, Etna Castanyo Duran, Gina Macià Grané, Hudson Rodrigo Riboldi Silva, Ian Rosales Castillo, Irena Puig Ferrer, Íria Vilardell Pagès, Ivet Capdevila Codina, Iyoaiye Favour Ebagua, Jan Parra Montmany, Jiasheng Chen, Joana Sala Pallarès, Joel Serrat Villegas, Júlia Martín Mateu, Laia Luna Senmarti, Laia Puntí Laplaza, Lluc Coromines València, Lluc Solà Espina, Lluís Rubio Sala, Marc Puig Canal, Maria Ramírez Tió, Martí Brutau Vila, Martina Tort Vila, Mònica Bantulà Carbonell, Ritika Kaur, Roger Franquesa Bové, Syed Husnain Abbas, Tània González Guandia, Tula de Quadras Sancho, Violeta Vall Verdaguer i Yue Fei.

Cos de ballarines: Elena Oliva Planas, Laia Freixa Cesari, Laia Pladevall Serra, Mariona Pous Grau, Ona Martin Rosales i Peace Lucky Alex Omosefe.

Cor de veus blanques: Escola Coral de l’EMVIC (Abril Ortega Colomer, Ainet Pla Palau, Alexander Carreras Frolov, Aniol Seguranyes Canudas, Arlet Noguer Badia, Berta Vilaseca Bonjoch, Biel Quintana Folgarolas, Biel Santos Amayuelas, Bru Rovira Llácer, Cristina Camps Bas, Eduard Prera Reniu, Elisabet Isern Roquer, Elisenda Macià Tyler, Hèlia Portús Canudas, Jana Boix Codina, Jana Crosas Molet, Jana Erra Pradell, Jana Vilaseca Puig, Jordina Gardell Nández, Júlia Freixer Garriga, Laia Garriga Solà, Lexie Horrocks Font, Mariona Callarisa Truyols, Mariona Soler Poyato, Martina Verdaguer Martínez, Martí Llauger Puyuelo, Mateo Celedón Moreno, Núria Solanes Rufí, Quim Vidal Colomer, Roger Rovira Sala, Sira Alier Freixer i Tanit Parareda Vilaregut).

Direcció Cor de veus blanques: David Gómez Comino, Lali Rubinat Torres i Sebastià Bardolet Mayola.

Músics: Carla Mallarach Urtós (flauta i flautí, Edu Vergés Franch (guitarra), Ferran Isern Blasco (trompeta), Joan Espuny Parés (piano), Jofre Bardolet Casadevall (violí), Manel Maylinch Margarit (baix), Marc Canadell Segalés (trombó), Núria Güell Godayol (violí) i Quim Puertas Masferrer (percussió i bateria). 

Vestuari: Laura Domènech Vila i Judit Muñoz Sellés amb la col·laboració de Montse Rodríguez Clusella

Caracterització i perruqueria: Montse Vilà Portet

Projeccions audiovisuals: La Farinera Centre d’Arts Visuals de Vic (Abril Vila Pérez, Aina Cacereño Prat, Aina Juvanteny Guitart, Ariadna Antonell Silukova, Arlet Xandri Coll, Clara Vilamajó Puixeu, Elga Forcada Mas, Elisabeth Armenteros Cano, Eloi Arrufat Serra, Jana Llopart Morcillo, Jana Puig Ginesta, Joan Gabriel Solà Horrach, Laia Crespi Casanovas, Mar Terricabras Roura, Maria Iglesias Pujol, Maria Puigneró Sunyer, Marta Saborit Sayós, Mont Castanyer Coll, Montse Vilamala Roca, Oleguer Riera Riera, Ot Almar Martínez, Queralt Amiel Guix, Rita Martínez Vinyeta, Roger Franquesa Nebot, Uriel Anguera Piqué, Xiang Zhangi Zinuo Zhou).

Il·luminació, so i vídeo: Equip tècnic de L’Atlàntida

L’Escola Estel participa amb quatre intèrprets i les següents disciplines:

Ajudantia de caracterització i perruqueria: Sara Colldelram Garcia

Moviments escènics i atrezzo: Alan Fuentes Miguel i Fèlix León Gallart

Atenció al públic: Mar Davesa Spinola, Mohamed Daamar, Roger Barcons Sanchez i Vinyet Torras Batlles

Hi participen alumnes dels centres educatius: Col·legi Sant Miquel dels Sants, Escènic Vic, Escola d'Art de Vic, Escola de Música i Conservatori de Vic, Escola Estel, Institut de Vic, Institut Jaume Callís, Institut La Plana, Institut Pare Coll, La Farinera Centre d’Arts Visuals de Vic, Osona en Dansa, Sagrat Cor de Jesús i Vedruna Escorial Vic.

Professorat implicat: Albert Bonvehí Solé, Àngels Blasco Rovira, Àngels Dachs Casado, Anna Casadevall Puig, Anna Solà Cabanas, Joan Godayol Baucells, Maria Àngels Barnadas Puigferrer, Eva Montmany Villagrasa, Maria Rierola de Mas, Marian Toril Sáez, Miquel Bigas Taña, Mireia Rial Serrat, Mònica Bertran Coma, Pau Albert Generó, Pep Camps Coll i Ruth Bau Codina.

Col·laboradors:Andreu Tordera Puigvendrelló, Biblioteca Pilarín Bayés, ClickaCasa, Etcètera Teatre, Joan Mas Soler, Júlia Olivella Viudez, Montse Espinal Ribosa (Botiga D-SEGONA), Montse Rodríguez Clusella, OFIM (Organisme Autònom de Fires i Mercats de Vic) i Rafató Teatre.

Realització del documental del projecte:El 9 TV 

Seguiment fotogràfic del projecte: Joan Parera Solà

Terra Baixa (Reconstrucció d'un crim)

April 27, 2023
 • Funció accessible
 • 13è Aniversari
Imatge Terra Baixa 13 aniversari

Adaptació de Carme Portacelli de l’obra més universal d’Àngel Guimerà

Terra baixa és, per sobre de tot, una obra de teatre d’emoció trepidant que llisca des del drama rural cap a la tragèdia romàntica per esclatar en un últim crit alliberador, quan en Manelic etziba, després d’haver assassinat l’amo: «He mort el llop! He mort el llop! He mort el llop!». Tres vegades, a fi que quedi clar. El bé triomfa sobre el mal, la virtut sobre el vici, la puresa de les muntanyes (prop del cel) sobre la mesquinesa de la terra baixa (i, a baix de tot, la Barcelona industrial de finals del segle xix i les seves misèries). 

Darrere del crim passional d’en Manelic batega clarament un drama social que, llegit des del segle XXI, anticipa de moltes maneres la història del segle XX. El treballador (Manelic) que s’enfronta a l’amo (Sebastià) per alliberar el seu futur (Marta) és un transsumpte de la lluita de classes i no cal tenir gaire imaginació per veure-hi un origen no gens remot de la Guerra Civil (amb tantes anticipacions com es vulguin: Setmana Tràgica, Trienni Bolxevic, dictadura de Primo de Rivera...).  

'Segur que Guimerà pensava, a la seva manera, en la justícia social, però difícilment podia imaginar un món en el qual es produís la Revolució Russa o l’auge del feixisme i, encara menys, que la confrontació entre aquestes dues forces acabés en una Guerra Mundial devastadora.'

Pablo Ley i Carme Portaceli 

Aquest espectacle forma part de la celebració del 13è aniversari de L’Atlàntida. 

 • april 27 2023Thu20:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
Genres
Theater
Cycles
Celebració 13è Aniversari, Temporada estable
Price
10 € - 22 € - 27 € - 29 €
Duration
2 h 10 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Autoria: Àngel Guimerà 

Direcció: Carme Portaceli 

Dramatúrgia: Pablo Ley i Carme Portaceli 

Versió: Pablo Ley 

Intèrprets: Laura Conejero, Mohamed El Bouhali, Borja Espinosa, Eduard Farelo, Mercè Mariné, Roser Pujol, Manel Sans, Kathy Sey, Pepo Blasco i Anna Ycobalzeta 

Una producció del Teatre Nacional de Catalunya 

El cançoner popular contemporani

April 28, 2023
 • 13è Aniversari
Imatge cançoner topo aniversari bo

Celebrem el 13è aniversari de L’Atlàntida 

Dins del marc de la celebració del centenari del Cançoner Popular, i amb la idea de connectar el passat i el present, el director Xavier Puig juntament amb el musicòleg Jaume Ayats han configurat un programa d’obres recollides al Cançoner que han estat arranjades per a cor per compositors actuals i en actiu. 

El 1921 en Rafael Patxot i Jubert –important mecenes de la cultura catalana– encarregava a l’Orfeó Català la gran Obra del Cançoner Popular de Catalunya, amb la voluntat de recollir totes les tonades populars dels territoris de parla catalana. La voluntat de l’encàrrec no era només salvaguardar el patrimoni de la cançó de tradició oral que ja en aquell temps s’estava estroncant, sinó que volia servir de material d’inspiració per als compositors contemporanis.  

Cent anys després, el Cor de Cambra del Palau ens proposa completar la voluntat de Rafael Patxot i contribuir a la renovació i actualització del nostre repertori popular amb noves cançons en versions corals dels nostres millors compositors. D’aquesta manera, convidem també els nostres compositors a buscar l’originalitat en l’origen del nostre patrimoni sonor, per tal de fer-ne objecte de creativitat. Així, a través del món coral, i en el format d’audio digital d’accés a tothom, esperem fer reviure aquestes cançons dels nostres avantpassats per tal que formin part també de la banda sonora dels nostres temps. 

PROGRAMA:

Cançú des Vidales. Vall d’Aran (Bagergue), arranjament de Carles Prat

I una cançoneta nova. Pallars Jussà (Cabdella/Sorpe), arranjament de Joan Magrané

Amor incestuós. Berguedà (Bagà), arranjament de Xavier Pastrana

La Blancaflor. Cerdanya (Llívia), arranjament de Bernat Vivancos

Tota la gent de Rupit. (*) La Garrotxa (Sant Esteve d’en Bas), arranjament d’Anna Campmany

Cançó i dansa de Sant Feliu. (*)Baix Empordà / La Garrotxa (Sant Feliu de Guíxols i Sant Feliu de Pallerols), arranjament de Marta Pintó

La Blancaflor. (*) Maresme (Vilassar), arranjament de Josep Ollé

El testament d’Amèlia. (*)Vallès Oriental (Lliçà d’Amunt), arranjament de Francesc Guzmán Bonet

La fadrina galana. (*)Osona (Tona), arranjament d’Arnau Tordera

Casament desfet per una desgràcia. La Segarra (Ivorra), arranjament de J. L. Guzmán-Antich

Jota i fandango. Baix Ebre (Tortosa) arranjament de Xavier Puig

Tornada de llaurar. Mallorca (Manacor), arranjament de Joana Gomila/Laia Vallès

El comte Arnau. Mallorca /Catalunya, arranjament de Feliu Gasull

(*) Encàrrec de l’Any del Cançoner Popular de Catalunya

Descarrega't el programa fent clic aquí.

Amb la programació d’aquest concert singular volem celebrar el 13è aniversari de L’Atlàntida. 

 • april 28 2023Fri20:00
  Sala 2 Joaquim Maideu
Genres
Music,Cant coral
Cycles
Celebració 13è Aniversari, The EMVIC, Preus especials EMVIC, Temporada estable
Price
10 € - 16 €
Duration
1 h 20 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Xavier Puig, director 

Cor de Cambra del Palau

Belisana Ruiz, guitarra-tiorba 

Marta Cardona, violí 

Pere Olivé, percussió 

Jaume Ayats, recopilació i assessorament 

Hedonia

April 29, 2023
 • En residència
 • 13è Aniversari
Imatge Hedonia 13 aniversari

Una creació de circ contemporani que reflexiona al voltant de la idea del plaer postmodern  

Amb motiu del 13è aniversari de l'equipament, L'Atlàntida us convida a gaudir d'aquest espectacle.

Vuit per quatre metres de gespa verda artificial, i al darrera, el paisatge continua en una gran pantalla.  

Dues persones estirades a l'herba, "it's a perfect day", ioga a la natura, la olor del bosc i un ocell que surt d'un holograma. Dos cossos en equilibri, flotant. Música techno, sexualitat, el "gos mirant avall" and the happy cat. Una distopia, una desconnexió, fredor i plaer. Cables, connexions sense fil, micròfons i una càmera. Es construeix un escenari minimalista amb una naturalesa de plàstic i tecnologia. al final, ens podem imaginar que som en un altre lloc? ha tingut èxit la nostra recerca per trobar hedonia? 

L’Atlàntida per fer el disseny de la il.luminació de l’espectacle. 

L’equip d'Hedonia, amb l’artista osonenca Clara Cortés, ha desenvolupat una residència artística a L’Atlàntida per fer el disseny de la il.luminació de l'espectacle. Ara ens mostra el fruit del seu treball, seleccionat per la plataforma europea CircusNext. 

 • april 29 2023Sat20:00
  Sala 2 Joaquim Maideu
  Gratis
Genres
Circ,Multidisciplinari
Cycles
#EscenaCrítica, #Sostenibilitat, Celebració 13è Aniversari, Temporada estable
Price
10 € - 12 €
Duration
A determinar
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Idea i direcció: Clara Cortés i Moritz Grenz

Intèrprets: Clara Cortés i Moritz Grenz

Producció: Clara Cortés, Moritz Grenz 

Disseny sonor i composició: Robert Bohne  

Videoart: amb la col·laboració de Simon Vorgrimmler i Júlia Girós

Disseny d'il·luminació: Jordi Pérez 

Col·laboració artística: Cille Lansade

Agraïments a Darragh McLoughlin, Oriol Escursell, Quim Girón per la seva mirada  

Osona en dansa

May 6, 2023
 • L'Atlàntida Educa
Osona en dansa

Les escoles de dansa de la comarca celebren juntes el Dia Internacional de la Dansa

Les escoles de dansa de la comarca s'ajunten de nou per celebrar juntes el Dia Internacional de la Dansa.

Consulta aquí el programa de mà. 

 • may 6 2023Sat20:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
Genres
Dansa
Cycles
Youth, Complementary activities for L'Atlantida Educa, Temporada estable
Price
10 €
Duration
1 h 10 min
Organizers
Osona en Dansa

Escola de dansa Maria Cinta:

Coreògrafa: M. Cinta Benabarre

Música: S. Bohn, Blankerburg, La danseuse

Ballarines i ballarins: Ariadna Bagueria, Meritxell Barquero, Júlia Capdevila, Ona Dot, Berta Fabré, Mariona Ferrer, Júlia García, Marta Guillaumes, Emma Junquera, Carla Molist, Maria Molist, Chiara Parellada, Jan Parra, Núria Plana, Gerard Polo, Elisenda Puig, Berta Puigdollers, Martina Roca, Aina Sivila, Laia Valls, Clàudia Vilaregut i Carla Zafra.

Escola de dansa TLS

Coreògrafa: Joana Rañé i la companyia Emovere

Música: Ain’Got No, I Got Life / Michel Simone / Perfect, Isolation Electric Mirror / Francesco Tristano / Tokyo Stories / Mood in A / Parra for Cuva / Mood in C Ealier, Früher / Ekkehard Ehlers / Betrieb-Ain’t Got No, I Got Life / Rosemary Standley, Sylvsin Griotto / A Queen of Hearts

Ballarines: Abril Grabolosa, Núria Ochoa, Ona Llamazares, Rut Villanueva i Joana Rañé

Escola de dansa Thais

Coreògrafes: Cristina Piferrer, Alba Soler i Anna Asensio

Música: The departure, Max Ritcher, Idea10, Gibran Alcocer, Nothing else matters, Scala&Kolancy Brothers, Vivaldi storm, 2Cellos

Ballarines i ballarins: Aina Montoliu, Meritxell Poyato, Jana Miralpeix, Alda Faüchs, Clàudia Crosas, Bruna Faixedas, Laia Aragón, Judit Mataró, Júlia Verdaguer, Aina Segalés, Martina Haussmann, Mercè Camps, Jerson Bermeo, Mariona Pous, Mariona Almató, Vinyet Baucells, Anna Hernández, Mireia Foguet i Tània Machado.

Estudi 67

Coreògrafa: Anna Asensio

Ballarines: Berta Sabariego, Ivet Sabariego, Xantal Parés, Gemma Carreras, Carla Aguado, Laia Vallejo i Júlia Vinyas

Tempoballet

Coreògraf: Marc Lapuerta

Música: Host of seraphim [email protected] bootleg remix, de [email protected] / Poem of the atoms II, d’Armand Amar / Probably a Robbery, d’Atticus Ross, Claudia Sarne and Leopold Ross

Ballarines: Iraida Vila, Jana Cordente, Ànnia Teixidor, Aina Guitart, Neus Pomares, Claudia Icart, Paula Monés, Xantal Roquer, Laura Quero, Julia Dalama i Bruna Fernández

Cometa. Roser López Espinosa

May 7, 2023
 • Familiar
Imatge Cometa

Un espectacle interactiu per a públic familiar

A Cometa una visitant inesperada ens convida, a través de la seva curiositat i les seves descobertes, a mirar el nostre entorn amb ulls nous. Cometa és una aventura galàctica per redescobrir i meravellar-nos amb la força de la gravetat, les possibilitats del moviment i el poder de l’empatia. La geometria, el joc i la velocitat de la llum. L'univers, la imaginació i els viatges interestel·lars. I, sobretot, és una festa per celebrar que ens hem trobat!  

Recomanat de 6 a 10 anys.

 • may 7 2023Sun17:00
  Escenari Sala 1 Ramon Montanyà
Genres
Dansa
Cycles
Families, Temporada estable
Price
7 €
Duration
50 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Concepte i coreografia: Roser López Espinosa  

Creat amb i interpretat per: Nora Baylach  

Música original: Mark Drillich   

Dramatúrgia: Katarina Pejović  

Vestuari: Åsa Gjerstad 

Disseny d'il·luminació: Jou Serra 

Espai escènic: Roser López Espinosa 

Una coproducció amb Vorpommern tanzt an (Alemanya) 

Amb la col·laboració del Mercat de les Flors, La Caldera i laSala de Sabadell  

Amb el suport del Departament de Cultura i l'ICEC - Generalitat de Catalunya i de l'INAEM 

OCV amb Joel Bardolet

May 7, 2023
Joel Bardolet

L'alosa ascendent, música anglesa que evoca els paisatges de l'ànima 

L’Orquestra de Cambra de Vic porta en aquesta ocasió un atractiu programa amb dos convidats de luxe, el violinista Joel Bardolet i la ballarina Federica Porella.

Interpretaran dues peces de Vaughan Williams, Fantasia sobre un tema de Thomas Tallis i la ben coneguda The lark ascending, i polifonies de J. Dowland i H. Purcell. 

  

 • may 7 2023Sun18:00
  Sala 2 Joaquim Maideu
Genres
Music,Música clàssica
Cycles
The EMVIC, Preus especials EMVIC, Temporada estable
Price
10 € - 16 €
Duration
1 h 20 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Orquestra de Cambra de Vic

Violinista convidat: Joel Bardolet 

Ballarina convidada: Federica Porello 

Hamlet 0.1

May 12, 2023
Hamlet 0.1, Enric Cambray

Enric Cambray fa la seva versió divertida i gamberra del clàssic 

Hamlet, protagonista de la tragèdia més famosa de Shakespeare i d’una de les obres cabdals de la literatura universal, apareix davant les espectadores i espectadors del segle XXI per explicar, comentar, jugar i disseccionar de manera divertida i gamberra el primer acte de l’obra que du el seu nom. I ho fa ben bé com un comediant de stand-up comedy (que en aquest cas s’hauria de dir stand-up tragedy), és a dir, tot sol, cara a cara davant l’auditori, parlant directament al públic, amb molt de sentit de l’humor però també amb ganes d’arribar fins al fons de la... qüestió. 

Una versió del primer acte de Hamlet de Shakespeare que en Sergi ha reescrit i dirigit amb clau d’humor i que l’Enric l’interpretarà tot sol, sense escenografia.  

 • may 12 2023Fri20:00
  Sala 2 Joaquim Maideu
Genres
Theater
Cycles
#Humor360graus, Temporada estable
Price
10 € - 16 €
Duration
2 h
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Text i direcció: Sergi Belbel  

Interpretació: Enric Cambray  

Fotografia: David Ruano 

 

Amèrica

May 13, 2023
Amèrica

Julio Manrique dirigeix una obra amb un elenc de grans actors encapçalat per Joan Carreras 

En Joan i la Cristina són un matrimoni de mitjana edat de l’alta burgesia barcelonina. Formen part d’una família amb una gran influència tant en la història de la ciutat com en el seu creixement. Ara, en Joan, és el president d’un imperi centrat majoritàriament en el negoci immobiliari i hoteler.

Avui, onze de setembre, en Joan, la Cristina i l’Andrea, mare d’en Joan i afectada per un inici de demència senil, esperen l’arribada d’en Max, el seu fill, per celebrar el seu vint-i-unè aniversari després de passar gairebé tot un any a Londres estudiant en una universitat d’elit. Però en Max no arriba sol. Ho fa, per sorpresa, acompanyat de la seva novia, la Kayla, una noia negra, de família treballadora, que va conèixer al bar de Londres on ella treballa. La presència de la noia posarà en evidència l’abisme social entre la parella de joves i els prejudicis dels pares d’en Max, i farà aflorar els secrets familiars: l’origen de la fortuna en el comerç d’esclaus cap a Cuba i els Estats Units durant el segle XIX, i la fosca història de desig i violència del fundador de la nissaga familiar. 

 • may 13 2023Sat20:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
Genres
Theater
Cycles
#EscenaCrítica, Temporada estable
Price
10 € - 22 € - 27 € - 29 €
Duration
1 h 30 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Autoria: Sergi Pompermayer  

Direcció: Julio Manrique   

Actors: Joan Carreras, Mireia Aixalà, Tamara Ndong, Marc Bosch, Aida Llop 

Producció de La Villaroel 

Mariona Escoda

May 14, 2023
Mariona Escoda

La guanyadora de la primera edició d’Eufòria presenta a Vic el seu primer disc 

Després d’haver guanyat la primera edició del xou de TV3 Eufòria, la Mariona Escoda s’ha convertit en tot un fenomen social i televisiu. La cantant i compositora presenta el seu primer treball discogràfic. A Eufòria va ser l’única concursant que va arribar invicta a la final sense haver estat nominada a cap gala gràcies al suport de les votacions del jurat i l’audiència. Ara inicia la seva carrera musical de la mà de Música Global, amb qui ha publicat el seu primer treball. Amb la capacitat de commoure’ns i fer-nos transitar per estils ben diversos, la intèrpret explora nous gèneres en la creació de les cançons que interpreta: del pop-rock a balades, cançons més ballables, cançons d’autor i també temes més uptempo.  

La combinació entre vocació, passió, talent i dedicació dona com a resultat una artista que ha arribat per quedar-se i conquerir els escenaris amb la seva veu i la seva música. 

 • may 14 2023Sun18:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
  Sold out
Genres
Music
Cycles
Youth, Temporada estable
Price
10 € - 12 € (<12 anys) - 18 €
Duration
1 h 30 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Mariona Escoda, veu

Il Trovatore

May 21, 2023
Il Trovatore

Una de les òperes més populars de Verdi 

Òpera en tres actes, sobretitulada en català. Text de Leone Emanuele Bardare i Salvatore Cammarano basat en l’obra teatral El trobador d’Antonio García Gutiérrez. Estrenada al Teatre Apollo de Roma, el 19 de gener de 1853. 

Leonora i Manrico són una parella que encarna la llibertat i l’idealisme però estan condemnats per la gelosia i l’amenaça del poder. El comte de Luna, punitiu i sàdic, té una debilitat obsessiva per Leonora; mentre la misteriosa i enigmàtica Azucena custodia un secret que els destruirà a tots.

Des del moment de la seva estrena, Il Trovatore es va convertir en un dels èxits més celebrats de Verdi. 

 • may 21 2023Sun18:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
Genres
Òpera
Cycles
Preus especials EMVIC, Temporada estable
Price
10 € - 40 € - 45 €
Duration
3 h (pauses incloses)
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Direcció musical: Daniel Gil de Tejada 

Direcció d’escena i vestuari: Carles Ortiz 

Cor Amics de l'Òpera de Sabadell 

Orquestra Simfònica del Vallès 

Mazùt. Baró d'evel

May 26, 2023
Mazut. Baro d'evel

Una proposta de circ, dansa i teatre d'una companyia de prestigi internacional

Benvinguts al món sensorial de Mazùt. L’estil de Baró d’evel és lleuger i fràgil. Es basa en una manera de deixar passar el temps i de viure les situacions perquè generin el seu propi desenvolupament. Els Baró d’evel s’ocupen de la poesia de la matèria. Presenciar la darrera creació de Baró d’evel no és només ser-hi, sinó assaborir sensacions que triguen mil·lèsimes de segon a transformar-se en emocions. Mazùt és senzillesa en el resultat final, és paladejar subtilesa. 

Baró d’evel és una companyia internacional de circ, de gira al nostre país. 

 

 

 • may 26 2023Fri20:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
Genres
Circ,Dansa,Theater
Cycles
Temporada estable
Price
10 € - 18 €
Duration
1 h 5 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Autors i directors: Camille Decourtye i Blaï Mateu Trias 

Intèrprets: Julien Cassier i Claire Lamothe

Col·laboradors: Benoît Bonnemoison-Fitte, Maria Muñoz i Pep Ramis / Mal Pelo 

Producció de Baró d’evel 

 

Cantània

From the 27th until the 28th of May 2023
 • L'Atlàntida Educa
Cantània

Les portes del món, de Raquel García-Tomás

Cantània és una activitat participativa en la que s’inscriuen escolars de cicle mitjà i superior de primària de Catalunya. Cada any s’estrena una obra encarregada especialment per a aquesta activitat. Els encàrrecs, fins a dia d’avui, s’han fet a compositors i escriptors catalans de reconegut prestigi

La Sara és una nena cega de set anys que viu amb el seu pare en un petit apartament situat a la primera planta d’un gran bloc de pisos, a les afores d’una gran ciutat. El somni de la Sara és fer la volta al món, com el seu heroi, Phileas Fogg, el protagonista de La volta al món en 80 dies, de Jules Verne, el llibre que el seu pare, el Daniel, li llegeix cada nit. 
 
Un dia, la Sara li demana al seu pare que organitzi un gran viatge. Ell li diu que no és possible, però ella li respon que hi ha moltes formes de viatjar, i que segur que acabarà trobant alguna manera. Les vacances d’estiu s’apropen, i el Daniel se sent molt trist per no poder emportar-se la seva filla de viatge. Però una nit, parlant amb l’àvia de la Sara, se’ls acudeix un pla per a que la nena pugui fer la volta al món sense sortir de l’edifici. 
 

 • may 27 2023Sat16:30
  Sala 1 Ramon Montanyà
 • may 27 2023Sat20:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
 • may 28 2023Sun12:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
 • may 28 2023Sun18:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
Genres
Cant coral
Cycles
Complementary activities for L'Atlantida Educa, Temporada estable
Price
7 € (grups + 20 persones) - 9 €
Duration
1 h
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Composició: Raquel  García-Tomàs 

Text: Bernat Castany  Pardo 

Direcció musical: Elisenda Carrasco, Oriol Castanyer, Eva Martínez 

Direcció escènica: Adrià Aubert, Marta Gil, Cristina Martí 

Coordinació musical: Josep Prats 

Ferides

June 11, 2023
 • Segell Clàssica jove
Ferides Clàssica Jove

L’òpera de Jofre Bardolet en versió semiescenificada 

 

Després de la seva exitosa estrena el juliol del 2021 a L'Atlàntida, l'òpera Ferides torna en una versió semiescenificada i un ensemble integrat a l'escenari. Una relectura de l'obra més fresca però amb la mateixa intensitat. 

L’acció se situa en un poble indeterminat de Catalunya al final de la Guerra Civil espanyola. Les tropes nacionals han ocupat ja tot el territori català, però els habitants del poble, de profundes conviccions republicanes, no han perdut encara l’esperança d’aconseguir la victòria final. Malgrat els girs colpidors de la història, el trist context de confrontació entre els bàndols contraris, la guerra cruel, els odis, les venjances i els desamors, res és suficient perquè finalment s’acabi imposant l’amor i l’esperança d’un futur millor.   

Amb el suport de:

I un agraïment molt especial a Josep Costa.

 • june 11 2023Sun19:00
  Sala 2 Joaquim Maideu
  Buy
Genres
Òpera
Cycles
Classical for youths, The EMVIC, Temporada estable
Price
23 €
Duration
2 h (pausa inclosa)
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Intèrprets:

Núria - Judit Muñoz 

Pere - Joan Mas 

Mariona - Marina Torra 

Joan i Salazar - Joan Garcia Gomà 

Glòria - Ainhoa Aguilar 

Jaume - Lluís Vergés 

Vic Ensemble i Cor de cambra Noctes

Direcció musical: Jofre Bardolet

Direcció escènica: Jordi Arqués 

Joan Pera. Master Xof

July 2, 2023
Joan Pera. Màster Xof

Torna un dels grans actors de l’humor català 

Amb el restaurant ple a vessar, Joan Pera, amo i cap de cuina de La Perdiueta Eixerida, acaba de saber que la seva família vol tancar i vendre el restaurant amb l’excusa d’una jubilació que mai ha volgut. Emprenyat i decebut, es tanca a la cuina i decideix, sense ajuda de ningú, preparar un particular i divertit menú degustació per demostrar que encara està en forma. 

Darrere els fogons, amb simpatia, entre rialles i complicitats, el nostre Màster Xof prepararà per a tots nosaltres un menú d’aquells que agraden a tothom... Però aquesta nit, i per sorpresa, hi haurà dos misteriosos comensals que el trauran de polleguera. S’haurà de retirar o  continuarà sent el cuiner de les rialles de tota la vida? 

 • july 2 2023Sun19:00
  Sala 1 Ramon Montanyà
  Buy
Genres
Theater,Humor
Cycles
#Humor360graus, Temporada estable
Price
10 € - 22 €- 27 € - 29 €
Duration
1 h 40 min
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Direcció: Enric Llort 

Assessor còmic: David Olivares 

Repartiment: Joan Pera