Terra Baixa (Reconstrucció d'un crim)

27 d'abril de 2023
  • Funció accessible
  • 13è Aniversari
Imatge Terra Baixa 13 aniversari

Adaptació de Carme Portacelli de l’obra més universal d’Àngel Guimerà

Terra baixa és, per sobre de tot, una obra de teatre d’emoció trepidant que llisca des del drama rural cap a la tragèdia romàntica per esclatar en un últim crit alliberador, quan en Manelic etziba, després d’haver assassinat l’amo: «He mort el llop! He mort el llop! He mort el llop!». Tres vegades, a fi que quedi clar. El bé triomfa sobre el mal, la virtut sobre el vici, la puresa de les muntanyes (prop del cel) sobre la mesquinesa de la terra baixa (i, a baix de tot, la Barcelona industrial de finals del segle xix i les seves misèries). 

Darrere del crim passional d’en Manelic batega clarament un drama social que, llegit des del segle XXI, anticipa de moltes maneres la història del segle XX. El treballador (Manelic) que s’enfronta a l’amo (Sebastià) per alliberar el seu futur (Marta) és un transsumpte de la lluita de classes i no cal tenir gaire imaginació per veure-hi un origen no gens remot de la Guerra Civil (amb tantes anticipacions com es vulguin: Setmana Tràgica, Trienni Bolxevic, dictadura de Primo de Rivera...).  

'Segur que Guimerà pensava, a la seva manera, en la justícia social, però difícilment podia imaginar un món en el qual es produís la Revolució Russa o l’auge del feixisme i, encara menys, que la confrontació entre aquestes dues forces acabés en una Guerra Mundial devastadora.'

Pablo Ley i Carme Portaceli 

Aquest espectacle forma part de la celebració del 13è aniversari de L’Atlàntida. 

----------

APUNTA'T A LA VISITA TÀCTIL!

Abans de la funció accessible podràs gaudir d'una visita escènica per conèixer millor els elements de l'obra.

Aquesta visita et permetrà tocar elements de vestuari, d'attrezzo i passejar per la pròpia escenografia de l'espectacle.

Imprescindible inscripció prèvia a [email protected].

Activitat gratuïta amb l'entrada de l'obra. Places limitades.

Horari Touch tour de terra baixa a les 18.30h

Sessions

  • 27 abril 2023Dj20:00
    Sala 1 Ramon Montanyà

Detalls

Gèneres
Teatre
Cicles
Celebració 13è Aniversari, Temporada estable
Preu
10 € - 22 € - 27 € - 29 €
Durada
2 h 10 min
Organitzadors
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

Autoria: Àngel Guimerà 

Direcció: Carme Portaceli 

Dramatúrgia: Pablo Ley i Carme Portaceli 

Versió: Pablo Ley 

Intèrprets: Laura Conejero, Mohamed El Bouhali, Borja Espinosa, Eduard Farelo, Mercè Mariné, Roser Pujol, Manel Sans, Kathy Sey, Pepo Blasco i Anna Ycobalzeta 

Una producció del Teatre Nacional de Catalunya