TRILOGIES MUSICALS AL CCVIC JOAN TRIADÚ
Xerrades amb el musicòleg Rafael Esteve
Dissabte, 23 de setembre: A. Dvorák, Simfonia núm. 9, “del nou món”
Dissabte, 14 d’octubre: B. Smetana, Má vlast (“la meva pàtria”)
Dissabte, 28 d’octubre: A. Dvorák, Concert per a violoncel
Molt sovint sentim a dir “m’agrada la música però no en sé prou”, o “m’agradaria, però no l’entenc”. Immediatament hom es pregunta si realment cal entendre-la o és només qüestió de deixar-se endur per la seva màgia… Tanmateix, és ben cert que quan se’ns brinda l’oportunitat de conèixer des de dins obres de gran envergadura i una certa complexitat, lluny de semblar-nos inaccessibles, les podem sentir com a plenament vitals i properes. És la vocació amb què varen ser escrites i una de les raons de la seva permanència.
Rafael Esteve Alemany ens proposa una aproximació vivencial a les grans obres del patrimoni musical. Exposades amb to distès i escoltades en profunditat, elles mateixes ens revelen què hi ha més enllà d’un títol o fragment celebèrrim, juntament amb detalls significatius de l’època i la vida dels seus autors.
La seva formació i carrera artística l’han dut de l’orquestra simfònica a la docència, passant per la musicologia i la traducció especialitzada. El 1998 va crear l’Aula Oberta d’Audició Musical a l’Escola Municipal de Música de Girona, origen d’altres projectes com aquest que ens ofereixen la Fundació l’Atlàntida i l’Ajuntament de Vic. Donar a conèixer la música des d’una perspectiva humanística, és per a ell una prioritat vital i el motor de la seva trajectòria.
Més informació i inscripcions aquí.