Quatre dies de celebració intensa, segura, accessible i amb continguts artístics de producció pròpia.
Sota el lema “Deu anys en quatre dies”, del 25 al 28 de setembre, L'Atlàntida, Centre d'Arts Escèniques d'Osona, ha celebrat el seu desè aniversari amb una programació de format presencial i de caràcter multidisciplinari en la qual s'han prioritzat els continguts artístics de producció pròpia, el diàleg entre les arts escèniques i l'arquitectura, l'esperit participatiu l'accessibilitat social i la seguretat del públic.
La qualitat, la diversitat artística, la participació social, el valor arquitectònic i urbanístic de l'equipament i la catalanitat han estat els pilars conceptuals i ideològics de tota la programació, en la qual s'ha comptat amb la complicitat de més de cinquanta entitats culturals de Vic, de la comarca i de l'àmbit nacional.
Per molts més, un espectacle de producció pròpia en què van participar més d'un centenar d'intèrprets i del qual se’n van fer dues funcions, va ser l'encarregat d'inaugurar aquesta celebració el divendres 25 de setembre. Un espectacle estètic i profund en el qual es feia balanç dels deu primers anys del projecte cultural i educatiu de L'Atlàntida i, alhora, s'agraïa la complicitat del públic, les institucions públiques, el patronat, els mecenes, les entitats culturals, socials i educatives i els mitjans de comunicació, entre d'altres. L'acte va finalitzar amb una intervenció de dansa vertical amb música de La consagració de la primavera, de Stravinsky, a la façana de L'Atlàntida, a càrrec de la companyia de dansa Delrevés precedida per un breu parlament de l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i de la Consellera de Cultura, Àngels Ponsa.
El dissabte 26 de setembre, de les deu del matí i fins a les set de la tarda, els jardins de L'Atlàntida van acollir diversos espectacles adreçats a tots els públics, i es va poder visitar la instal·lació poètica ubicada al pati de grades i les dues exposicions sobre les arquitectures de L'AtlàntidA: L'Atlàntida en construcció i 10 fotògrafs, 10 mirades.
El diumenge 27 de setembre, la companyia Corcia teatre va estrenar Al cor del teatre, una visita guiada teatralitzada que oferia als espectadors l'oportunitat de visitar espais inèdits del teatre, com són el moll de càrrega de materials artístics, els camerinos, els magatzems de materials tècnics de so i llum, el fossar de l'escenari i l'escenari de la Sala 1.
I per finalitzar aquests quatre dies d'intensa celebració, el dilluns 28 de setembre es va presentar, a la Sala 1, Ramon Montanyà de L'Atlàntida, l'espectacle Tothom ho sap, en memòria de Leonard Cohen, i protagonitzat per Montse Vellvehí, Marc Serra, Marca Marco i Ernest Villegas, una manera serena i emotiva d'acomiadar-nos d'aquests dies de celebració en el context actual de la Covid.