Hèlix Trio i Trio Ànima guanyen el Premi La Flama en la VII edició de l'Acadèmia Internacional de Quartet de Vic 2023

19 de juliol de 2023

El Premi La Flama de Joventuts Musicals i L’Acadèmia Internacional de Quartet de Vic 2023, pretén donar visibilitat i projecció a les noves formacions de música de cambra catalanes

Del 17 al 21 de juliol, dins del marc del Clàssica Jove 2023, L'Atlàntida Centre d'Arts Escèniques d'Osona organitza la VII edició de l'Acadèmia Internacional de Quartet de Vic 2023 amb l'objectiu d'esdevenir un punt de referència internacional pel que fa a l'estudi i l'aprofundiment en l'especialitat de quartet de corda i altres formacions de música de cambra com són trios o quintets. L'Acadèmia compta amb la direcció pedagògica del violinista Gerard Claret i amb el mestratge del violinista Abel Tomàs membre del Quartet Casals i del Quartet Gerhard.  

Avui, dimecres 19 de juliol a la tarda, dins del marc de l'Acadèmia Internacional de Quartet de Vic s'ha lliurat el Premi La Flama a dues formacions de cambra amb l'objectiu de contribuir a avivar la primera fogonada de les noves formacions de cambra catalanes. Hèlix Trio ( Jaume Angelès violí, Paula Belzunegui piano, Guillermo Ortega violoncel) i Trio Ànima (Marc Nogués, violí, Miriam Jiménez, violoncel, Jorge Pérez, viola) són les dues formacions guanyadores de la primera edició d'aquest premi gràcies al qual podran oferir un concert al Palau de la Música Catalana i formar part de la Xarxa de Joventuts Musicals de Catalunya.

Una altra novetat d'aquesta edició és l'augment de concerts d'accés gratuït adreçats a col·lectius vulnerables de la ciutat. Dijous 20 de juliol, les diverses formacions d'alumnes de l'acadèmia oferiran un concert a les 16 h a la residència El Nadal de Vic i, a les 18 h, a la residència de les Germanetes dels pobres. Divendres 21 de juliol, s'oferirà un altre concert gratuït a la Sala 3 de L'Atlàntida de Vic. 

Com cada any, l'Acadèmia Internacional de Quartet de Vic clourà amb un concert a la Sala 2, Joaquim Maideu, de L'Atlàntida en el qual participaran formadors i alumnes de la VII Acadèmia Internacional de Quartet. Divendres 21 de juliol a les 20 h el Quartet Gerhard interpretarà el Quartet número 8 en do menor op. 110 de Xostakóvitx i els guanyadors del Premi La Flama, interpretaran el Trio de corda en sol major op.09 núm. 1 de Beethoven en el cas del Trio Ànima i el Trio número 1 en do menor de Xostakòvitx en el cas d’Hèlix Trio.