L'Atlàntida celebra el desè aniversari de Grans Concerts 20-21, amb grans noms internacionals: Grigori Sokolov, Mischa Maisky, Vera Martínez i Claudio Martínez i Ferran Albrich.
Avui dijous 14 d'octubre al matí, L’Atlàntida ha presentat els dos projectes musicals que desenvoluparà durant aquesta tardor en el marc del 250è aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven: la desena temporada de Grans Concerts Vic 20-21 i el projecte participatiu Beethoven en moviment, adreçat a estudiants de secundària.
La roda de premsa ha comptat amb la presència d’Anna Maria Carbonell, presidenta de la Fundació Institució Puig-Porret; de la regidora de Cultura, Susagna Roura, i de la regidora d’Educació i Joves, Elisabeth Franquesa.
Montse Catllà, directora de la Fundació L’Atlàntida ha agraït especialment a la Institució Puig-Porret el suport d’aquests deu anys i ha posat de manifest la importància de la col·laboració entre el sector públic i el sector privat. Així mateix, ha comentat els beneficis que implica que les dues regidories desenvolupin projectes conjuntament.
Susagna Roura ha destacat la funció pública dels deu anys de Grans Concerts Vic, per la singularitat artística, per la projecció internacional de la ciutat de Vic i per la voluntat d’arribar a públic expert i a nous públics.
Montse Catllà ha fet balanç dels deu primers anys recordant algunes de les figures internacionals que s’han pogut escoltar a L’Atlàntida, com ara: Robert King, Philippe Herreweghe i el Collegium Vocale Gant, el Quartet Casals, Maria João Pires, Montserrat Caballé, René Jacobs, Arcadi Volodos, Akademie für Alte Musik Berlin, l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu, Ton Koopman, Jordi Savall, Ute Lemper, Ainhoa Arteta, Eliso Virsaladze, Academy of Ancient Music, Jean-Guihen Queyras amb Alexandre Tharaud, Xavier Sabata i Khatia Buniatishvili, entre d’altres. Ha destacat també la importància dels joves intèrprets del país en el cicle i la voluntat de seguir treballant per ajudar a consolidar les seves trajectòries internacionals.
Ramon Ferrer, cap de programació de L’Atlàntida, ha comentat cadascun dels concerts de la desena temporada de Grans Concerts Vic 20-21.
A la segona part de la roda de premsa, Elisabeth Franquesa ha manifestat la importància que des de L’Atlàntida es desenvolupin projectes educatius que tinguin com a objectiu apropar la música de Beethoven als estudiants de secundària.
Respecte al projecte participatiu Beethoven en moviment, ha destacat el fet que ha nascut en plena irrupció de la COVID-19 i la possibilitat d’adaptar-ho amb formats diferents en funció de l’evolució de la pandèmia. Marta Crespi, de l’àrea de programació, ha explicat que el projecte es desenvoluparà durant el mes de novembre, hiparticiparan set centres educatius de Vic que treballaran sota la direcció del coreògraf Pere Faura i es comptarà amb l’assessorament musical de l’EMVIC.
El projecte finalitzarà amb l’edició d’una peça audiovisual que s’estrenarà a la Sala 4, la nova sala de L’Atlàntida de format exclusivament digital.