Cineclub: Akira

November 23, 2021
Akira

Katsuhiro Ôtomo. Japó, 1988

És l'any 2019 i els carrers de Neo Tokio vibren d'activitat nocturna, caos, velocitat i delinqüència juvenil. Kaneda és el líder d'una banda de motoristes que gaudeixen fent malifetes i empipant els seus rivals; fins que un dia, el seu millor amic Tetsuo pateix un misteriós accident i és retingut a una base militar on es porten a terme experiments científics. Les perilloses conseqüències dels quals s'aniran revelant a mesura que Kaneda provi de rescatar el seu company.

Basada en el manga homònim creat pel mateix director, qui condensa i sintetitza la magnitud del còmic per adaptar-la al format cinematogràfic. Tot un clàssic de la ciència-ficciócyberpunk, Akira va esdevenir un exponent del gènere amb la seva aposta visual extremadament detallista i un argument complex que va consagrar l'animació dirigida a un públic adult. Una obra mestra del cinema que recuperem en tota la seva esplendor en pantalla gran i amb el so a tot drap.

Katsuhiro Otomo

Nascut a Hasama, Japó (1954), és dibuixant de manga i director de diverses pel·lícules d'animació. Molt influenciat pels corrents polítics i les protestes estudiantils de la dècada de 1960, les seves obres sempre han tingut un fort component de crítica política i social. Va començar a publicar Akira en format còmic el 1982, i el 1988 estrenava l'adaptació a la pantalla gran. El seu èxit ha influenciat generacions de cineastes, mangakas, i pel·lícules d'animació posteriors. Altres treballs rellevants en l'àmbit del cinema són Memories(1995) Metrópolis (2001) i Steamboy (2004).

 

Sessions

  • november 23 2021Tue20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu
    Buy

Detalls

Genres
Cinema
Cycles
Price
5 €
Duration
2h 4 min
Organizers
Cineclub Vic

Fitxa artística

Producció: Akira Committee Company Ltd, Akira Studio, TMS Entertainment. Guió: Katsuhiro Ôtomo, Izô Hashimoto. Fotografia:Katsuji Misawa. Música: Shôji Yamashiro. Muntatge: Takeshi SeyamaIdioma: VO en japonès amb subtítols.Animació.