Cineclub: Akira

November 23, 2021
Akira

Katsuhiro Ôtomo. Japó, 1988

És l'any 2019 i els carrers de Neo Tokio vibren d'activitat nocturna, caos, velocitat i delinqüència juvenil. Kaneda és el líder d'una banda de motoristes que gaudeixen fent malifetes i empipant els seus rivals; fins que un dia, el seu millor amic Tetsuo pateix un misteriós accident i és retingut a una base militar on es porten a terme experiments científics. Les perilloses conseqüències dels quals s'aniran revelant a mesura que Kaneda provi de rescatar el seu company.

Basada en el manga homònim creat pel mateix director, qui condensa i sintetitza la magnitud del còmic per adaptar-la al format cinematogràfic. Tot un clàssic de la ciència-ficciócyberpunk, Akira va esdevenir un exponent del gènere amb la seva aposta visual extremadament detallista i un argument complex que va consagrar l'animació dirigida a un públic adult. Una obra mestra del cinema que recuperem en tota la seva esplendor en pantalla gran i amb el so a tot drap.

Abans de la pel·lícula es projectarà el curt Orders, d'Aleix Pitarch (membre del jurat del Festival Julius d'enguany), film guanyador del Gran Premi al Kyiv International Short Film Festival 2021 i Menció Especial del Jurat al New Chitose Airport International Animation Festival.

Katsuhiro Otomo

Nascut a Hasama, Japó (1954), és dibuixant de manga i director de diverses pel·lícules d'animació. Molt influenciat pels corrents polítics i les protestes estudiantils de la dècada de 1960, les seves obres sempre han tingut un fort component de crítica política i social. Va començar a publicar Akira en format còmic el 1982, i el 1988 estrenava l'adaptació a la pantalla gran. El seu èxit ha influenciat generacions de cineastes, mangakas, i pel·lícules d'animació posteriors. Altres treballs rellevants en l'àmbit del cinema són Memories(1995) Metrópolis (2001) i Steamboy (2004).

 

Sessions

  • november 23 2021Tue20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Genres
Cinema
Price
5 €
Duration
2h 4 min
Organizers
Cineclub Vic

Fitxa artística

Producció: Akira Committee Company Ltd, Akira Studio, TMS Entertainment. Guió: Katsuhiro Ôtomo, Izô Hashimoto. Fotografia:Katsuji Misawa. Música: Shôji Yamashiro. Muntatge: Takeshi SeyamaIdioma: VO en japonès amb subtítols.Animació.