Cineclub: América

January 25, 2022
América

Erick Stoll i Chase Whiteside. Estats Units, 2018

En Diego viu lluny de la família, en un paisatge de platges ple de turistes i hotels, fins que América (la seva àvia de 93 anys) cau malalta. Ell i els seus dos germans se´n faran càrrec mentre lluiten per alliberar el seu pare de la presó. Tot plegat farà que s'hagin d'enfrontar a les responsabilitats dels adults deixant enrere la seva etapa més adolescent.

Els realitzadors Erick Stoll i Chase Whiteside van estar rodant durant tres anys aquest documental que retrata d´una forma entranyable una societat que ha d'equilibrar l'egoisme personal amb el reconeixement a la gent gran. Filmat amb afecte i lucidesa, esdevé un retrat íntim familiar que té la clau deu seu èxit en uns personatges plens de carisma (sobretot América) i en l'equilibri entre les escenes d'humor i els moments dramàtics.

Erick Stoll i Chase Whiteside es van conèixer a la Universitat Estatal de Wright (Dayton, Ohio). Sempre s'han centrat en el terreny del documental, ja sigui a través de curts, llargmetratges o televisió i han fet tasques de fotografia, producció i muntatge per a altres realitzadors. Són els creadors de la sèrie política d’internet NewLeftMedia, que seguia els moviments dels polítics durant la presidència de Barack Obama. Junts van dirigir Lifelike (2012) i Stoll, a més, ha codirigit Good White Peolpe (2016).

Sessions

  • january 25 2022Tue20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Genres
Cinema
Price
4 €
Duration
1 h 16 min
Organizers
Cineclub Vic

Fitxa artística

Producció: Lifelike Docs. Guió: . Fotografia: Erick Stoll. Música: Haruomi Hosono. Muntatge: Erick Stoll, Chase Whiteside. Idioma: VO en castellà amb subtítols en català. Documental. Hi intervenen: Diego Alvarez Serrano, Rodrigo Alvarez Serrano, Bruno Alvarez Serrano, Cristina Hernandez, América Capdevielle Levas.