Cineclub: Demon

May 4, 2021
Imatge Demon

Marcin Wrona  Polònia, 2015

Després de viure a Londres, Piotr (Itay Tiran) torna al seu poble natal per casar-se amb Zaneta (Agnieszka Zulewska). Un dels regals que reben per aquest enllaç és un terreny on construir la seva futura casa però, en començar a treballar-hi, hi trobaran uns ossos humans. Les noces s'acaben convertint en l'escenari d'una possessió demoníaca que remet al mite jueu del Dybbuk i la turbulenta història de Polònia.

Demon és un desassossegant conte gòtic que desborda els límits del gènere del terror per tractar temes com la memòria històrica, la tradició religiosa i la masculinitat. És una pel·lícula pòstuma que ha anat guanyant pes i reconeixement a diversos certàmens (va aconseguir el premi al millor film al festival de Cinema Fantàstic d'Austin) després de la mort del seu realitzador. Compta amb una gran banda sonora de Krzysztof Penderecki, una elegant posada en escena i unes sorprenents interpretacions per part de la parella protagonista.

Sessions

  • may 4 2021Tue20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Genres
Cinema
Price
4 €
Duration
1 h 34 min
Organizers
Cineclub Vic

Fitxa artística

Producció:Telewizja Polska. Guió: Pawel Maslona i Marcin Wrona. Fotografia: Pawel Flis. Fotografia: Pawel Flis. Música: Marcin Macuk i Krzysztof Pendereck. Muntatge: Piotr Kmiecik. Durada: 1 h 34 min. Idioma: VO en polac amb subtítols en català. Intèrprets: Itay Tiran, Agnieszka Zulewska, Andrzej Grabowski, Tomasz Schuchardt, Katarzyna Herman, Adam Woronowicz.