Cineclub: La hora del lobo

March 23, 2021
Imatge La hora del lobo

Ingmar Bergman Suècia, 1968

En Johan (Max Von Sydow) i l’Alma (Liv Ullmann) són un matrimoni que resideix a una illa, pràcticament allunyats de tota civilització. Els únics veïns propers són els Von Merken, una gent misteriosa i estranya que els conviden a passar una vetllada a la seva mansió. En Johan comença a obsessionar-se amb ells i els fantasmes que semblen prendre forma en aquest nucli de noves amistats.

Pel·lícula plàstica, expressionista i inquietant, que representa molt bé una de les poques

incursions en el gènere de terror del director Ingmar Bergman. Entre els molts encerts de la pel·lícula, hi trobem un Max Von Sydow impecable en el paper d’un pintor taciturn i que torna a formar amb Bergman un tàndem excepcional. Amb aquesta projecció retem homenatge a l’actor, quan es compleix gairebé un any de la seva mort.

Ingmar Bergman

Suècia, 1918-2007. És un dels grans mestres del cinema del Segle XX. Entrenat als escenaris de la dramatúrgia i el teatre, de la seva particular mirada han sorgit pel·lícules tan emblemàtiques com El setè segell (1957), Maduixes silvestres (1957), Persona (1966), Gritos y Susurros (1972) o Fanny i Alexander (1982).

 

Sessions

  • march 23 2021Tue20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Genres
Cinema
Price
5 €
Duration
1 h 30 min
Organizers
Cineclub Vic

Fitxa artística

Producció:Cinematograph AB, Svensk Filmindustri (SF). Guió: Ingmar Bergman. Fotografia: Sven Nykvist. Música: Lars Johan Werle. Muntatge: Ulla Ryghe. Durada: 1 h 30 min. Idioma: VO en suec i noruec amb subtítols. Intèrprets: Max von Sydow, Liv Ullmann, Gertrud Fridh, Georg Rydeberg, Erland Josephson, Naima Wifstrand, Ulf Johansson, Gudrun Brost.

Sessió núm. 1.328. Homenatge Max von Sydow