Cineclub: La noia sense mans

October 13, 2020
La noia sense mans

Sebastien Laudenbach, França, 2016

L´adaptació cinematogràfica d'un conte poc conegut recollit pels germans Grimm es converteix en una pel·lícula protagonitzada per un personatge femení arquetípic, sotmès als dilemes vitals de fer-se gran, i que haurà de superar obstacles interposats pels personatges masculins. 

Al llarg del relat la jove protagonista aprèn a ser autònoma, a emancipar-se i a reaccionar a les diverses situacions que sanirà trobant. Aquesta cinta presenta, a través d´una estètica molt poètica, un argument que podria ser titllat de políticament incorrecte. El que en realitat planteja la pel·lícula, igual que la rondalla d´on procedeix, és una qüestió simbòlica interessant: sense mans no és possible conduir el timó de la pròpia existència. Se´n sortirà la noia? 
 
Sebastien Laudenbach 
Cineasta i il·lustrador (1973, Arras), estudia a l´École Nationale des Arts Decoratifs (EnsAd) a París, i hi continua vinculat ensenyant com a professor. Després d´especialitzar- se en la realització de curtmetratges d´animació i altres peces de format breu (tràilers de pel·lícules, videopoesia) treballa durant molts anys en La jove sense mans, el seu primer llargmetratge, un treball entre el dibuix i el teatre d´ombres. Pel·lícula programada en col·laboració amb el Casino de Vic i el Festival Flic dins dels actes del Festival Flic a Vic.

Sessions

  • october 13 2020Tue21:30
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Genres
Cinema
Price
5 €
Duration
1 h 16 min
Organizers
Cineclub Vic

Fitxa artística

Fitxa tècnica

Producció: Les Films Sauvages, Les Films Palléas
Guió: Sébastien Laudenbach, a partir de l´obra dels germans Grimm
Música: Oliver Mellano
Muntatge:
Durada: 1 h 16 min
Intèrprets: Animació