Cineclub: Lore

October 20, 2020
Lore

ATENCIÓ! Degut a les mesures COVID-19 canvi d'horari a les 21 h

Cate Shortland, Àustràlia-Alemanya, 2012

Corre la primavera de 1945, les forces aliades estan entrant a Alemanya i l´exèrcit nazi s´enfonsa per moments. Davant l´absència dels seus pares, la jove Lore (Saskia Rosendahl) decideix portar als seus quatre germans 500 quilòmetres a través del país fins a un lloc segur a casa de la seva àvia, al Mar del Nord.

En l´any de commemoració del 75 aniversari del final de la II Guerra Mundial, recuperem aquest títol que ofereix una mirada diferent del conflicte. Un retrat fantasmal i gairebé abstracte d´aquella batalla. El film evoca l´enfonsament del tercer Reich deixant com a fons el context històric i centrant-se en la fragilitat dels seus protagonistes. Aquest acostament és possible gràcies a la particular mirada de la seva realitzadora i a les notables interpretacions, tant de la seva protagonista com de la resta del càsting infantil. 
 
Cate Shortland 
Escriptora i directora australiana, nascuda el 1968. Després de graduar-se a l´escola de cinema va dirigir diversos i premiats curtmetratges i va treballar dirigint episodis de televisió. El 2004 va rodar el seu primer llarg, Amor o sexo, a la qual seguiren Lore i Berlin Syndrome (2017). El seu nou film és La viuda negra, de Marvel Studios. 
 
Programada amb el Festival Protesta dins dels actes de la 8a edició del Festival.

Sessions

  • october 20 2020Tue21:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Genres
Cinema
Price
5 €
Duration
1 h 49 min
Organizers
Cineclub Vic

Fitxa artística

Fitxa tècnica

Producció: Rohfilm, Edge City Films, Prchlight Films
Guió: Cate Shortland i Robin Mukherjee a partir de la novel·la de Rachel Seiffert
Música: Max Richter
Muntatge: Veronika Jenet
Durada: 1 h 49 min
Intèrprets: Saskia Rosendahl, Nele Trebs, Mike Weidner, Ursina Lardi, Hans-Jochen Wagner, Nick Holaschke