Cineclub: Ojos negros

April 20, 2021
Ojos negros

Marta Lallana, Ivet Castelo, Catalunya, 2019.

La Paula (Juliana Lallana), una noia de 14 anys, ha d'anar a passar l'estiu al poble d'Ojos Negros amb la seva àvia i la seva tieta, a les que gairebé no coneix. Allà descobrirà les tensions familiars que es destapen arran de la malaltia de la seva àvia. Intentant escapar-ne, coneix l'Alicia (Alba Alcaine) que es convertirà en la seva amiga. Al final d´aquest estiu peculiar, la Paula intuirà que vol fer-se gran.

Ojos negros és l'opera prima de la Marta Lallana i la Ivet Castelo, un debut que ha comptat amb la col·laboració en la direcció d'Iván Alarcón i Sandra Garcia. El film se suma a altres pel·lícules recents (Les amigues de l'Àgata i Júlia ist) realitzades per dierctores que han estudiat a la UPF. Combina la frescor i la imperfecció habituals d'una primera pel·lícula amb la solidesa en la construcció dramàtica. La pel·lícula té un ritme propi envoltat amb la banda sonora de Refree i dels paisatges característics de Terol.
 
Marta Lallana, Ivent Castelo
Marta Lallana (Saragossa, 1994) i Ivet Castelo (Vic, 1995) van estudiar Comunicació Audiovisual a la UPF i van ser directores de fotografia del curt El arquero (2016). Totes dues han escrit i dirigit el seu film debut, Ojos negros, guanyador del premi al Millor film a la secció Zonazine del Festival de Màlaga i nominat a Millor pel·lícula no catalana als premis Gaudí.
 
La sessió comptarà amb la presència de la seva directora, Ivet Castelo.

Sessions

  • april 20 2021Tue20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Genres
Cinema
Price
5 €
Duration
1 h 5 min
Organizers
Cineclub Vic

Fitxa artística

Fitxa tècnica

Producció: Nanouk Films, Filmin
Guió: Marta lallana, Ivet Castelo, Iván Alarcón, Sandra García
Música: Raül Refree
Muntatge: Nila Núñez, Víctor X. Monzó
Durada: 1 h 5 min
Intèrprets: Alba Alcaine, Julia Lallana, Anna Sabaté, Inés Paricio, Roberto Sanz