Cineclub: Smuggling Hendrix

March 30, 2021
Imatge Smuggling Hendrix

Marios Piperides Xipre-Alemanya-Grècia, 2018

Yiannis (Adam Bousdoukos) és un músic desvalgut que està a punt d’anar-se’n de Xipre a la cerca d’una vida millor amb el seu únic company de viatge, el seu gos Jimi. Però els plans de Yiannis es trunquen quan l’animal travessa la frontera i entra en territori turc. Desesperat per fer-lo tornar cap a ell, haurà d’utilitzar algun mètode més enllà de la legalitat i de la lenta burocràcia de la Unió Europea.

L’òpera prima del xipriota Marios Piperides és una comèdia divertida i encantadora que copsa amb intel·ligència el ridícul i la tragèdia produïts per una realitat política. Tal com explica el seu director, aquesta història basada en un fet real, el film ofereix “un to lleuger per abordar temes molt més seriosos com la divisió de l’illa de Xipre, les complexitats de la pèrdua de propietats i l’assumpte espinós dels colons turcs, que i ara són elements de la negociació entre polítics”.

Marios Piperides

Neix el 1975 a Nicòsia, Xipre. Després d’estudiar cinema als Estats Units, retorna al seu país, on ha esdevingut una peça clau pel desenvolupament de la indústria audiovisual. A través de la seva pròpia productora, Filmworks, produeix una vintena de projectes audiovisuals, la majoria dels quals curtmetratges, fins a dirigir el seu primer llarg, Smuggling Hendrix, guardonat amb múltiples premis, entre els quals el Premi del Festival de Cine de Tribeca

Sessions

  • march 30 2021Tue20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Genres
Cinema
Price
4 € (Filmoxarxa)
Duration
1 h 32 min
Organizers
Cineclub Vic

Fitxa artística

Producció:AMP Filmworks, Europe Creative Media de l'Union Européenne, Fonds Eurimage. Guió: Marios Piperides. Fotografia: Christian Huck. Música: Kostantis Papakonstantinou. Muntatge: Stylianos Constantinou. Durada: 1 h 32 min. Idioma: VO en xipriota i anglès. Intèrprets: Adam Bousdoukos, Fatih Al, Vicky Papadopoulou, Özgür Karadeniz, Giannis Kokkinos, Valentinos Kokkinos, Georgia Constantinou, Toni Dimitriou.