Cineclub: Solo nos queda bailar

May 18, 2021
Imatge Solo nos queda bailar

Levan Akin  Suècia, Geòrgia, França, 2019

Merab (Levan Gelbakhiani) ha assajat des de jove a la Companyia Nacional de Dansa de Geòrgia amb la seva parella de ball, Mary (Ana Javakishvili). De cop, la seva vida es trasbalsa quan apareix el carismàtic Irakli (Bachi Valishvili) i es converteix en el seu rival més poderós i, a la vegada, en el seu objecte de desig. 

En un entorn conservador i opressiu, el protagonista s’enfronta a la necessitat d’alliberar-se i arriscar-ho tot per aconseguir allò que més anhela. Aquest és un relat que comença amb una situació força convencional de noi coneix noi i que, mica en mica, va creixent en tensió i intensitat a mesura que la pel·lícula es deixa emportar per la música i la sensualitat de la dansa. La pel·lícula es manté en un equilibri entre la crítica social i el retrat de despertar sexual del seu protagonista, sempre amb un to líric i oferint algunes exhibicions estilístiques de gran força dramàtica.

Levan Akin  

Nascut el 1979 a Suècia, en una família d’origen Georgià. Sempre s’ha sentit atret per la cultura d’aquest país, que ha traslladat als seus films. Del 2007 al 2012 va treballa a la televisió rodant episodis per a diverses sèries. El 2008 va estrenar el curt De sista sakerna. Va debutar amb la comèdia dramàtica Katinkas kalas (2011), posteriorment va rodar la cinta de terror El círculo (2015) i Sólo nos queda bailar, que li ha suposat un gran reconeixement internacional. Actualment treballa en un nou film, Passage.

Sessions

  • may 18 2021Tue20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Genres
Cinema
Price
5 €
Duration
1 h 53 min
Organizers
Cineclub Vic

Fitxa artística

Producció:French Quarter Film, Takes Film, AMA Productions. Guió: Levan Akin. Fotografia: Lisabi Fridell. Muntatge: Levan Akin, Simon Carlgren. Durada: 1 h 53 min. Idioma: Georgià. Intèrprets: Levan Gelbakhiani, Bachi Valishvili, Ana Javakishvili, Kakha Gogidze, Ana Makharadze, Nino Gabisonia, Levan Gabrava.

Sessió núm. 1.334.