Cineclub: Zombi child

January 16, 2024

Bertrand Bonello, França, 2019

Haití, 1962. Un home torna d´entre els morts per treballar a les infernals plantacions de sucre. 55 anys després, una jove haitiana confessa a les seves amigues un secret familiar, sense saber que això portarà a una d´elles a cometre una atrocitat.

Aquesta no és la típica pel·lícula de zombis. Ni tan sols una pel·lícula de zombis com les que tots tenim al cap. És un film que parla d´herències ancestrals, amb una mirada etnogràfica als mites sobre el zombi haitià, traslladades també a la modernitat: un viatge en dos moments temporals diferents, connectat a través de la memòria i les seves cicatrius, la cultura pagana i el fet atàvic que sempre perdura i torna per venjar-se. Amb un peu posat al terror i l´altre al cinema social, el seu director parla amb lucidesa sobre la destrucció de les cultures i les ètnies minoritàries a mans dels països colonialistes.

Bertrand Bonello
Director, guionista i compositor francés nascut el 1968. Dels cineastes joves sempre s´espera que sacsegin, que presentin mirades úniques i diferents. Bertrand Bonello sens dubte ho va fer amb Quelcom orgànic (1998), i des de llavors no ha deixat de fer pel·lícules que parteixen de la realitat, però que obren esquerdes a la fantasia, a allò sensorial, traslladant al cinema la seva formació musical. En la seva filmografia hi trobem films com Le pornographe (2001), Tiresia (2003), Saint Loren (2014), Nocturama (2016) i les més recents Coma (2022) i The Beast (2023).

----------

Venda d'entrades en aquest enllaç.

Sessions

  • january 16 2024Tue20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu

Detalls

Genres
Cinema
Price
5 €
Duration
1 h 42 min
Organizers
Cineclub Vic

Fitxa artística

Producció: My New Picture, Les Films du Bal
Guió: Bertrand Bonello
Música: Bertrand Bonello
Muntatge: Anita Roth
Durada: 1 h 43 min
Intèrprets: Louise Labeque, Wislanda Louimat, Katiana Milfort, Mackenson Bijou, Adilé David, Ninon François