Sempre compromès amb l’educació, la cultura i la societat del país

April 14, 2020

Des de L'Atlàntida lamentem profunament la mort de Candi Espona i Bayés, advocat i activista cultural molt vinculat a la història dels serveis municipals de l’EMVIC i L’Atlàntida.

Candi Espona havia estat regidor de l’Ajuntament de Vic, president de l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran, membre de la Junta del Patronat d’Estudis Osonencs i un dels membres fundadors de Cineclub Vic.

El lligam amb l’Escola de Música de Vic és d’una gran rellevància històrica atès que a finals dels anys 80 com a regidor de l’equip de govern de Pere Girbau, Candi Espona va contribuir a l’impuls de la municipalització definitiva de l’Escola de Música de Vic i la seva vinculació amb la Fundació Estudis Musicals de Vic que el Patronat d’Estudis Osonencs va crear a mitjans de l’any 1990 per donar cobertura a la gestió del servei educatiu de música. Dinou anys més tard, en el context de la creació del centre cultural L'Atlàntida, la Fundació Estudis Musicals de Vic es transforma en la Fundació L’Atlàntida i amplia l’objecte fundacional incorporant la gestió d’equipaments culturals i l’organització de qualsevol tipus d’acte relacionat amb la cultura.

Candi Espona, sempre compromès amb l’educació, la cultura i la societat del país, descansi en pau.