Concert de Nadal. Orfeó Vigatà

December 25, 2022
Imatge Concert Nadal

Amb el Concert de Nadal l’Orfeó Vigatà clourà els actes del 120è aniversari

Aquest 120è aniversari de l'Orfeó Vigatà es clourà amb l’estrena d’una bellíssima obra, un poema de Nadal del jove compositor català Andreu Diport.

Un Poema de Nadal és una cantata per a cor mixt i orquestra que al llarg dels seus sis moviments pren com a fil conductor el Poema de Nadal de Josep Maria de Segarra. Durant el transcurs de l’obra, trobem una escriptura molt variada, amb moments brillants, però també íntims; amb fragments més seriosos, i d’altres de més juganers. L’estil de composició és en tot moment proper i accessible, i fa confluir música nova amb melodies populars catalanes —que sempre ressonen d’una manera especial en aquestes dates.

L’obra s’inicia amb un moviment instrumental introductori a mode de preludi. El segon moviment, “Ai, aire d’aquesta nit!”, comença plàcidament, però evoluciona en textures i caràcters diversos, seguint el poema. El tercer moviment, “El Rabadà”, està basat en la nadala popular que porta el mateix nom i té un caràcter alegre i jovial; mentre que el quart, “El camí”, és més introspectiu i ens convida a reflexionar sobre el text de Segarra a través de la imitació en les veus. El cinquè és un arranjament de El Noi de la Mare recollit i minimalista; i, finalment, l’obra culmina amb “La Nit de Nadal”, un moviment grandiloqüent que acaba com els versos de Segarra: fent una crida a treure el millor de nosaltres mateixos. A més a més, l’obra compta amb un moviment addicional que té una funció de bis: “L’àngel i els pastors”, un arranjament de la coneguda nadala popular catalana, que proporciona un desenllaç festiu, distès i brillant a la cantata.

Consulta aquí el programa de mà.

 

Sessions

  • december 25 2022Sun20:00
    Sala 2 Joaquim Maideu
    Sold out

Detalls

Genres
Music, Cant coral
Cycles
Temporada estable
Price
10 € - 15 €
Duration
1 h
Organizers
Fundació L'Atlàntida

Fitxa artística

Orfeó Vigatà, cor i orquestra

Director: Daniel Antolí i Plaza

Compositor: Andreu Diport